Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vilmaboy
őstag
válasz lakisoft #10551 üzenetére
Semennyire. Pontyzsákban vannak tárolva, matracon visszahelyetve, nedves zsákban mérve stb... Az első az állat védelme... Aki nem vigyáz rájuk, azt megharapjuk. Max a horogtól séröülhetnek. A fertőtlenítő szintén kötelező.
A világ legveszélyesebb dolga az, amikor a tudatlanság szorgalommal párosul!
-
vilmaboy
őstag
válasz lakisoft #10553 üzenetére
Nem tudom menyire tudod a mérlegelés menetét. Nálunk úgy van, hogy ha fox egy halat, akkor pontyzsákban tárolod amég nem mérlegelik le napi 2 alkalommal. Kivétel ha 15+-os, mert akkor azonnali mérlegelés van. namost. Beírjuk grammban egy lapra, amit aláír a hal fogója, a mérlegelőbíró + egy kontrol személy, aki valamelyik szomszédos csapat tagja. A halat lefotózzuk a fogója kezében, plusz egy táblára felírjuk az adatokat és a csapattárs a hal feje mellett tartja a táblát a fotón.
Amiért ezt leírtam, a lényege a fotó. Hétfő este mérlegeltem egy 7120grammos pontyot xy csapatnál. Tegnap este ismét mérlegeltem egy 7080 grammost... (40gramm van a pontyzsák vizességében simán)... Este nézegetem a fotókat... Aszongya a kollega. Te! Ezt a halat én láttam már a versenyen. Nézzük a fotókat... És valóban. 1 nappal később ugyanaz a csapat kifogta ugyanazt a halat Volt egy jellegzetes sérülése a halnak a pikkejein, ami alapján biztosra azonosítható volt. A mókulás kizárt. Végig jelen vagyunk a visszaengedésnél is, nehogy sérüljön a hal és/vagy trükközzenek.
[ Szerkesztve ]
-
FatalEror
addikt
Na lenne egy kérdésem....
Hétvégén voltunk haverral horgászni a tavon,és gyatra fogást kaptunk!Összesen egy 1db 2Kg-os ponty akadt a horgon,egész nap,és ez volt egyetlen fogás egész nap,az egész tavon.Aztán küldtünk be halradart az pedig csodákat mutatott,nem egy 60 fős hal raj volt,és azon belül sem találtunk 2Kg alatti halat,illetve találtunk még pár darab kapitálisabb darabot is!Nem egyszer dobtuk be csalit ezekbe "rajokba",próbáltuk bele mellé stb egyszer sem jött semmi. Mitől lehetett ez?Mint mondtam többieknek sem sikerült,semmit se fogni,a vacak 2Kg-os hal is napi "rekord" volt.HardCore is my LifeStyle
-
factory2006
csendes tag
Videókártyára,mobilra,ddr2ramra,sata hddre, meghallgatok minden ajánlatot bármid van küldj egy üzit és megbeszéljük, cserélném bojlis horgászfelszerelésem bármelyik tagját/ait, minden ajánlat érdekel. Csak privátot nézek. Privibe megy a lista a felszerelésről.
Üdv
-
vilmaboy
őstag
-
FatalEror
addikt
válasz vilmaboy #10557 üzenetére
Én az 5. óra után már csak azt csináltam,mondtam neki menjünk haza,ő mondta nem-nem nem kell lesz kapás,közben körbe jártam körbekérdeztem mindenkit,volt aki még másnapról ragadt itt,ő sem fogott semmit.Aztán kb 8. órában jött a kapás,mondtam havernak,ha elszúrod akkor beleborítalak a vízbe!Hát sikerült kiszednie,de 2Kg-osat a helyi tavon fogok csontival,és az nem is telepített!Mondjuk elég sok pénze ment rá erre a 2Kg-os vadállatra,amit "aromázott" stickmixel sikerült "kiszedni".
HardCore is my LifeStyle
-
vilmaboy
őstag
válasz FatalEror #10560 üzenetére
Akkor ne kezdj el pergetni Báááááár. Láttam valamelyik horgász műsorban, hogy akárholikisztánban keszegre pergetnek műlégyszerű akármivel... Innentől nem csodálkozom semmin. Saját szememmel láttam, hogy egy 4kilós ponty felvette a kicsi filét, és láttam ponty szájában voblert is... ennyi.
-
Recon666
Közösségépítő
Ma megyek pergetni a körösre, legalábbis úgy néz ki. Beszámolok, ha lesz valami.
FatalEror: Remélem akad valami, fel kellene avatni a botot.
[ Szerkesztve ]
-
lakisoft
veterán
válasz vilmaboy #10554 üzenetére
Igen ezt a részét vágom a dolognak. Ám a kérdés mindig az hogy a hal szája mennyire sérül. Tudnál linkelni képeket? Bocsánat az értetlenkedésemért. De a versenyhorgászat és a kíméletes bánásmód a halakkal erősen üti egymást. (Nem elsősorban a bojlis versenyekre gondolok)
- Árad -
-
-
Recon666
Közösségépítő
Tegnap sajnos nem tudtam kimenni pergetni, majd legközelebb.
Mondjuk a botot felszereltem, de ez a 3 részes cucc elég rossz összerakni így felszerelve, a középső tag legelején már gyűrű van, így a zsinór ö a hajtókar alatt megy végig.vilmaboy: Jó lenne, de én az ország másik felén lakom.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
Amúgy nem vastag az én felszerelésemre (pergető) a 30-as zsinór?
Akkor jó, mondjuk az enyém nem egy kemény pergetőbot a maga 20-50g dobósúlyával. Majd később akarok hozzá venni 18-20-as fonottat, erre gondoltam; [link]
[ Szerkesztve ]
-
vilmaboy
őstag
Én a Gyékényesi bányatavon szoktam sokat pergetni régebben. Ott volt napi 3-4 csuka a termés. Lehetett sleppelni is. Sleppelve is akadt jópár.
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz vilmaboy #10582 üzenetére
ezen a csatornán sok van, csak kicsik. A nagyja a hínárosabb részeken van, ott meg elég nehéz pergetni. De a kotort tisztább helyeken még májusban is fogtuk a kisebb 05-1kg csukákat.
Szerencsére itt van 2-3 pergetésre alkalmas csatorna + a sebes körös. Meg télen az egyik helyi tavon is engedélyezett.
-
vilmaboy
őstag
válasz Gézengúz #10584 üzenetére
nem mondhatnám... nem jellemző. ez nem egy kifejezett bojlis tó. itt nem fognak minden nap ekkorákat. a tó elég széles. 3-400m. Nem nagyon tudnak benyulni a parti pecások a közepe felé, ahol ezek inkább jönnek. ott vannak inkább törések, árkok stb. Van partközelben is, de azt nem mondom el senkinek, h hol
-
-
lakisoft
veterán
Nyugi srácok. Minek veszekedtek mikor verekedni is lehetne? .
- Árad -
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest