Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz Recon666 #11649 üzenetére
Semennyire általában. Nem horgászok még csak mesterséges tavakon, ahol szinte nulla az akadók száma.
Most jelenleg valami nagyon fluoreszkáló zsinórom van, de gondolom így 3 éves korában már azért csak le kéne cserélni. Már tavaly is sokszor szakadt.
Leginkább márkára gondoltam, konkrét bevált damilokra.Amúgy jó ötletnek tartom a topikot, amit létrehoztál, az első hsz meg különösképp igényes. Bár még rengeteg mindennel ki lehet egészíteni, de kezdetnek több mint elég.
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
nickwaren
tag
Nekem 3 nap teljes betli jött össze , napi egy kapással, ma délután fogtam egy tenyeres dévért, de az is csak felakasztotta magát a horogra. Volt minden, hideg, szél, eső, napsütés. Majd legközelebb jobb lesz.
-
choco01
addikt
Hali.
Nagyából össze szedtem mik közül is választanék de nem tudom ezek közül mi lenne elsősorban tavasszal az ideális.
Etetőanyagok: HALDORÁDÓ PONTY PIROS;HALDORÁDÓ PELLETES FEKETE;HALDORÁDÓ FŰSZERES HAL , és még CARP EXPERT ETETŐANYAG 800GREzek mellé: CARP EXPERT PELLET 800gr ; SBS HIGH OIL HALLIBUT PELLET .
Ezek közül mik amik jól jöhetnek TAVASSZAL az etetéshez?
És még ezeken kívül mi az ami szükséges lehet?Amúgy egy 1-1.5 méteres átlag mélységű iszapos fenekű tóról van szó ahol elsősorban vetném be őket pontyra feederrel. ; .
Köszi!!Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Steady74
Topikgazda
válasz choco01 #11658 üzenetére
az gáz. bedobsz bármilyen kosarat, azonnal belesüllyed. nem egyszerűbb ott úszóval peccantani? vagy mekkora távot kell meghorgászni? esetlen nincsenek klasszikus haljáratok, amiket a halak úgymond kifürödtek, és ott nem iszapos? ha ezt megtalálnád, nyerő lennél.
Esetleg akkor ha más mód nincs azt javasolnám, hogy valamelyik Walter, vagy másik Walter, vagy a Döme Gábor féle kosarak közül válassz a távolság a és a botod függvénye képpen. Ezek lényege, hogy megtöltve bazi nagyok, tehát el tudod dobni messzire, ha kell, illetve ennél fontosabb, hogy rengeteg etetőanyag megy be vele egyszerre. Tavaly, a feederVB-n volt hasonló terep, és ami ott működött, nálad is kell, hogy működjön. A lényeg, hogy ha vízbe ért a kosár, és tudod, hogy kb hány mp alatt ér feneket (iszapot), akkor onnan ki tudod számolni, hogy mikor van félvízen a kosár, és akkor egy határozott bevágómozdulattal kirántod a kosárból az etetőanyagot, pontosabban jelentős részét. Így iszapot érve alig lesz a kosárnak súlya (10gr), és ha kellően hosszú az előkéd, akkor még az is az iszap felett marad. Az etetőanyagot keverd kicsit vizesebbre, és alig nyomd bele a kosárba.
[ Szerkesztve ]
-
choco01
addikt
-
choco01
addikt
válasz Steady74 #11667 üzenetére
Nem szoktam 30 grammnál nagyobbakkal mert megtömve 80-100 grammok..meg én a régi fajta fenekezős kosarat használtam mindig ilyen előre gubanc gátló csőre húzott..
Recon666:Tényleg ilyenem már volt..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
őstag
Most értem haza egy 3 órás lógatásból. Fuuu, cudar idő volt kint(4fok). Egy db match bottal mentem ki.
Két srác mellettem 6 kisebb potyeszt fogott. Nekem sajnos pár kapáson, illetve 2 leakadáson kívül nem jutott babér.Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Recon666
Közösségépítő
válasz KonzolKartel #11669 üzenetére
Mivel csaliztál?
Közben megszületett az 1hsz, 1.0 verziója.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
zenwalk
senior tag
válasz KonzolKartel #11676 üzenetére
Ezek nekem is tetszenének
-
őstag
válasz Recon666 #11675 üzenetére
Sőt, én nagyon örülnék 1-1 szereléknek is. Mindig bajlódom ezekkel. Tegnap pl. kint a parton segítettek rendesen megcsinálni a szereléket a matchhez.
Feederrel is állandóan bajban vagyok. Ilyen én féle módszert használok. Fogtam már vele halat, szóval biztos nem olyan gázos.Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Recon666
Közösségépítő
válasz KonzolKartel #11678 üzenetére
Pedig a feeder egyszerű. Kell egy gubancgátló cső ->ütközőgyöngy -> forgókapocs. Utána a gubancgátlóra mehet a kosár. Ha meg nincs gubancgátló akkor, helyette kosár megy.
-
Steady74
Topikgazda
válasz Recon666 #11679 üzenetére
Ugyanaz, ami Recon mondott, csak leszűkítve:
Forgókapocs és előkerögzítő egyben
Talán így egyszerűbb lesz elkészítened a cuccot.
-
őstag
válasz Steady74 #11681 üzenetére
Én is valahogy így csinálom/tam.
Eddig így nézett ki a dolog:
Gumigyöngy---Gubancgátló---Gumigyöngy---5-10cm zsinór---horogNem hagytam túl nagy teret a gubancgátlónak, kb. 10cm-ert tudott mozogni.
Előkét pedig nem használtam, mert az istenért nem tudok a kapocsra kötni.
Hurkot tudok kötni, meg lapos horgot. Így ennyi a tudományom sajnos.szerk.: Tudom, hogy lehetne a kapocsra is hurkot kötni, de nem tudom, hogy hogyan.
Így egy időben szenvedtem azzal, hogy vannak azok a mind két oldalt szét nyitható kapcsok, és szét szedtem mint két oldalát, de a kisebbiket annyira nehéz, hogy egyszer a fogamból egy darab bánta, így azóta főzsinórral horgászom.[ Szerkesztve ]
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
Recon666
Közösségépítő
válasz KonzolKartel #11682 üzenetére
A kapocsra nem kell kötni, csak beakasztani. Ha tudsz hurkot kötni, akkor kötsz egyet a horog előke damiljára és beakasztod a kapocsba.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
Recon666
Közösségépítő
válasz KonzolKartel #11684 üzenetére
Ja.
-
FatalEror
addikt
Sziasztok!
Ma volt kezemben madarasteszkós újság,és láttam benne lebegő pelleteket epres,és fűszeres ízesítésben komoly 3-400ft-ért.250Ml-s aroma 4-500ft,szintén epres,és még sok más hasonló termék,szerintem ennyiért egy próbát megér,aki arrafelé jár.HardCore is my LifeStyle
-
choco01
addikt
Hali.
Innen valaki horgászott már eredményesen ilyen nádas jellegű iszapos tóban Amurra feederrel?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
choco01
addikt
válasz Recon666 #11689 üzenetére
Köszi.
Akkor ez a damil(25-ös) ilyen 5-10 kg példányokig lényegébe akadósnak nem mondható terepen megfelel egy ilyen bottal, és ilyen orsóval ?Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
(jan)
őstag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek!
Hobbi célra, úszózáshoz, könnyű fenekezéshez keresek valamilyen költséghatékony bot+orsó párost, tudnátok ajánlani valami okosat ?
Legszebb öröm a söröm és az áramköröm!
-
adrian360
őstag
Nevis szett, 5k pénz, szerintem neked pont jó lenne, de majd a többiek hozzászólnak még
-
becsitibi
senior tag
Na sráccok,holnap reggel 7-kor peca 2000%,ha törik ha szakad,2db kishalat tudtam venni indításnak,de azért viszem a kishalazómat csontival.Az idei első komolyabb peca,lehetne jobb idő is,de én rablózok,így nekem mindegy milyen idő van
A múltkor amikor kint voltam,csak a snecizőmet vittem,1 küszt fogtam 3 óra alatt,de másra nem horgásztam,csak kíváncsiságból mentem ki.
-
choco01
addikt
Nem tudom, hogy valaki még ébren van-e ..de megtudnátok nekem mondani hogy a Carp Expert Red Fish etető anyag kapható-e még?Mert honlapon nincsen..de tavaly vettem..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
becsitibi
senior tag
válasz becsitibi #11695 üzenetére
Hát hamar feladtam,8-ra kint voltam,de már itthon vagyok,sikerült jól összefagynom,két úszóm eltörött érdekes módon,elég hitvány minőségűek ezek az exner úszók.Kérdés,tapasztaltatok már olyat hogyha meghúzzátok a zsinórt kézzel a orsó fölött,és nem az egész dob forog,tehát nem a fék enged,hanem az egész zsinór forog a dobon??Ez mitől lehet,a hidegtől,vagy lazán lett feltekerve?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest