Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kk831228
addikt
Eddig magyon nem szerettem a sört, meg nem is bírtam 1-2 üvegnél többet meginni. Múltkor viszont megottam 5-6dobozt, nem is értem.... Öregszem sajnos, úgy látszik... Mondjuk a pálinka, whiskey még mindig elsődleges, de furcsa volt, hogy csúszott akkor a sör is...
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
gu007
aktív tag
Tűztér ajtót át kell alakítani teljesen. Ez a szögvasas megoldás nem vált be. Alig lehet becsukni az ajtót ha megmelegszik. Határozott erőszakot kell alkalmazni. Tömítés bevált, rátettem a zárat az ajtóra, szépen felfekszik mindenhol. Sütés idő volt vagy 3 óra, sikerült 110 fok körül beállítani a hőfokot a sütőben. Egy éjszakát töltöttek 5%-os sóoldatban a combok és annyi volt a fűszerezés. Meg a sütés vége felé megkentem szósszal. Vizes edény nem volt, de ha kell majd akkor öntök a terelő lemezre vizet Kukorica nekem sem jött be, többet nem is csinálok. Szénből fogyott kb 5 kiló de ebben benne van az is, hogy felfűtöttem 300° -ra az olajjal kezelés miatt. ez a megoldás nem jó a tűztér ajtónak
[ Szerkesztve ]
-
Steady74
addikt
Köszi. Mivel ajándék lenne, jó lenne telibe találni vele. Itthon eddig csak tárcsán sütöttünk és borgácsoztunk. Most, látva-olvasva sokmindet egy kérdésem lenne: kamadoban bbq-zni érdemes/lehet/kell, grillezni inkább más való? Mindenes, all-in-one a töltényszmoker lenne? Köszi
-
Ha már a Joe Junior-t drágállod akkor mit mondanál a Green Egg-re? Alig kisebb a MiniMax belőle, és csak 160K-val kerül többe a Juniornál.
Az meg hogy egy tisztességesnek mondható töltény is 100K-nál indul, egy kicsivel na jó minimum a duplájával több pakolható bele mint a Joe-ba, de akkor is. Mennyivel másabb érzés egy Kamadóban grillezni, tudva hogy a Japánok az edény ősét kb. 2000 éve használják már.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Tudnám mi a csudának tettem be az építési leírást az összefoglalóba, ha nem olvassátok el?
"Ezt mi két dologgal ellensúlyozzuk. Egyik, hogy csak pontokban fogjuk össze a lapokat először, majd később a kazánajtó köré kap a kocka körbe egy extra lapos acél csíkot, ami merevséget ad, ezáltal nem fog deformálódni a kazánunk és az ajtót is fel tudjuk majd rá tenni kényelmesen. Ez később is fontos, mert a nagy hő miatt deformálódhat az acél."Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
gu007
aktív tag
Első kerekek csak dizájn elem?
[Második pont miatt nem akarok briketett használni] -
gu007
aktív tag
A le nem vágott láb zavart meg.
Ha elfogy a faszén akkor lehet rápróbálok a brikettre. Mondjuk tervezek 20.a körül tarját sütni, ahhoz jobb lenne a brikett. Weber-ben majdcsak nincs semmi fölösleges anyag. Jövő hétvégén meg megyünk a fővárosba és sikerül összehozni akkor veszek pár zsák Black Rock-ot. Szekrény szmókeren még gondolkodom. Megkaptam a tervezőtől a 800 magas sütőterű rajzát. Abba már lehetne pakolni[ Szerkesztve ]
-
gu007
aktív tag
Klasszisokkal jobban néz ki a szmókered mint az enyém. Jó volt az oldalas, csak a szmókring lett semmilyen. Ma vettem 6 zsák Black Rock-ot, egyenlőre nem foglalkozom a brikettel.
A tervező engedélyével a szekrény szmóker -
gu007
aktív tag
Nem csomagoltam. Nem azt mondom, hogy nem lett jó az oldalas csak nagyobb durranásra számítottam. De azért ízlett mindenkinek aki evett belőle. A rub a Suncity bbq pork rub volt. Majd egyszer lehet keverek magamnak de ez a rub már bizonyított
Szekrény szmóker egyenlőre elméleti szinten van, még az anyag szükségletet sem írtam ki...
A Black Rock 3200/zsák (10kg) -
gu007
aktív tag
Szuper! Jöhet az első sütés!
Ma lazac filét sütöttem az enyémben de katasztrófa ez a sütő. A két vége között (hosszú volt a hal) 30° különbség volt. Mostmár biztos, hogy nem volt jó ötlet a sütőteret a tűztérre ráültetni... Pedig terveztem komolyabb sütéseket is de szerintem elhalasztom. Ebben a kotlában nem sok értelme van[ Szerkesztve ]
-
gu007
aktív tag
Teccik a sütőd!
Szerintem nagyon bent van a tűztér a sütőtérben.
Jól néz ki az enyém is de valamiért szimpatikusabb egy szekrény szmóker. Ezzel már nincs is kedvem nagyon foglalkozni. Tarját még megsütöm benne az elfér kis helyen és ott tudok hőmérsékletet stabilizálni. Tegnapi sütés csak szenvedés volt.
Eddig almafáva füstöltem tegnap meggyel. Érződik a különbség, ebből kevesebb is elég lett volna.[ Szerkesztve ]
-
-
-
gu007
aktív tag
Szmókit nem akartam felfűteni, de így utólag látva azt kellett volna. Sok lecsöpögő szaft kioltotta a faszenet. Sütés vége felé eléggé küzdelmes volt, hogy kész legyen minden. Legközelebb a platén sütök, köszi a tippet. Pogácsát készen vettem, járt felénk a Hortobágyi Angus autója. Minden pénzt megér az a pogácsa. Majd ha javul a vírus helyzet és kedvem is lesz, lehet átugrok a szerbekhez egy kis alapanyagért. Receptet nem tudok, de majd érdeklődök hátha tud valaki
[ Szerkesztve ]
-
gu007
aktív tag
Hortobágy Angus
Nem tudom milyen volt, nem én vettem át. Vannak útvonalak amerre mennek és viszik. -
gu007
aktív tag
Úgy néz ki mint a képen. Nem fűszereztem pluszba, kiolvadás után sütöttem és annyi.
supercow: tényleg szekrény szmóker
lemmy71: ha legközelebb sütök hambipogit akkor a szmokerem reverse plate-n fogom majd. Ettem a Zing burgernél ott elektromos sütőn készült, enyém füstölődött de nem adott hozzá pluszt a füst. Faszén van, "sütőlap" is adott...
-
Szerintem valahol tuti le volt már írva, hogy a sima offsetben a hőmérséklet a kazán közeli részem magasabb mint a füstkivezetés környékén. Ezért pl a húsokat illik cserélgetni ha teli van pakolva a rács. Ezért készült a Reverse, abban némileg egyenletesebb a hő, bár ott meg ha a plate van túl közel a rácshoz, annak van egy sütő hatása. Egyébként mi lenne ha a kazánfelöl felnyitható ajtó elé biggyesztenél egy lemezt kb 45 °-ban aminek az alsó végére raknál egy darab vízszintes lemezt és arra pakolnád a tálat?
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
Ezt a MasterClass-ból fotóztam, nem titkolja, csak ingyen nem túl publikus, végül is ő ebből él.
Az a fém doboz a füst-hő bevezetés és rajta a vizestál, ránézésre 2-3 literes vagy több.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Precorus
tag
Olyan sok képet most nem csináltam.Amit mutatni akartam volna, hogy mennyire durva a két rész között( ugye zsanér csukja a dobozt) ahogy jön ki a füst, mikor csöpög le a zsír. Szóval azon gondolkodtam, hogy hátha tud valaki valami 3-400 C-ig hőálló gumitömítést? Kerestem, de csak ilyen 100-200 fokig találtam, akkora hő meg simán keletkezhet néha
De legközelebb majd több képet csinálokMás: Ezt a Black Rockot ti hogy szerzitek be? Szállítást vállalnak vidékre? 160km-re lakom a főfalutól
Azért 1-2 képet itt hagyok
Az a barnaság az valamilyen Tinoru gomba[ Szerkesztve ]
Könyvtár == Old-school Netflix
-
Precorus
tag
Kösz, ez hasznos. Csak itt 2 rugó a szállítás...majd körbeérdeklődök, tuti van hasonló bolt Pécsett, szeptembertől úgy is suli, két óra között beugrok nézelődni
Azért rugózom a BlackRockon, mert konyhabútorért megyünk hétfőn, szóval tán ippen lenne esély elcsípni őket(ismerősnél lerakja, mi felvesszük). Még őrlődöm rajta, egyenlőre holnap megint szeánsz lesz.
Egyébként egy régi, meg a LIDL-is grill brikett keverékét használtam. Régit szerintem kidobom, füstölt mint állat, valami 10 éves cucc lehet. Valahol van is képem róluk...
Bár nem fontos. A LIDL-is ilyen kis picike, nem találtam pontos listát arról hogy mit tartalmaz, de faszénbrikett néven hirdetik, és látszik hogy néhol lelóg a maradék fa a présnyom utánKönyvtár == Old-school Netflix
-
-
-
-
gu007
aktív tag
Tényleg jól sikerült. Innen rendeltem bárányhoz való fűszerkeveréket, sütés előtti este olívaolaj és a fűszerkeverék ment a húsra és éjszakára folpakkal betekertem és hűtőben pihent. Sütés előtt összekötöttem és "röpke" 9 óra múlva kész is volt. Almaecet és almalé keverékével pricceltem kb óránként majd alutálcába öntöttem a keverékből és úgy csomagoltam.
Fér éppen bele anyag de egy oldalast már forgatni kellene meg lehet nekünk nem is elég egy. Több meg nem tudom, hogy kényelmesen elférne-e ebben a sütőben. Meg már be lett nyújtva az igény füstölt pisztráng készítésére is amit lógatva kellene és a szekrényben lesz hozzá tartó.
Hőmérő annyira jól működik, hogy már egy 6 mérős van a 2-es helyett (ami eladó)
hőmérő -
gu007
aktív tag
Köszönöm! Nem titkos semmi. Metróban vettem a fagyasztott bárány lapockákat, kiolvadás után nagyjából levágtam rólunk a kilógó részeket, oliva olajjal bekentem mindkét oldalán és arra szórzam a fűszerkeveréket. Rányomkodtam, folpakkal betekertem és az éjszakát a hűtőben töltötte. Spárgával köttöttem össze sütés előtt, de lehet kapni sonka hálót is, lehet veszek. 115-120° között elkezdtem sütni, csak az első órában füstöltem almafáva (plusz ami a faszén pótlásakor keletkezett füst), kb óránként pricceltem rá az almalé almaecet 1:1 keveréket és 74 fokos maghőnél csomagoltam. Addigra a bark is szépen kialakult (az látszik ropogós bőrnek) alutálcába öntöttem almalé és almaecet keveréket (érzésre) bele a husi, csomagolás és 93° maghőnél készült el. Csomagolás után kicsit emeltem a sütő hőfokán 125-130° között ment. Egy óra pihentetés csomagolva, hűtőtáskában (ami most melegentartó volt) majd kettő villával szétszedtem még egy kicsit sóztam rajta és ment a pitába, házi készítésű tzatziki és jégsaláta mellé. Rendeltem már medvekarmokat de messze van Kína
Ami érdekes volt, hogy a kettő hús nem egyformán sült. Egyik kisebb volt az gyorsabban melegedett de egy idő után (hőfokra nem emlékszem) utolérte a naagyobb, akkor egy ideig együtt mentek de a kisebb sokat állt 60 és 61 fok között, váltogatta a hőfokot, nagyobb szépen ballagott felfelé. És a kisebb darab lett később kész. De attól jó lett mindkettő.[ Szerkesztve ]
-
kk831228
addikt
Tetszik ez a kis szerkezet, ez szerintem minimum 80000 de lehet kveset mondok... 😬
Nem volt még tesztüzem sajnos... Tal@n majd hétvégén...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
Az ilyen vezérlős cuccok mind drágák, amihez van app, meg fordulatszámot is szabályoz stb, stb... Még ha magadnak csinálod is elég drága... Amit múltkor linkeltem, az olcsóbb volt úgy emlékszem... Mindjárt visszakeresem...
Ennél csak drágábbakat találtam, most is... : [link]
[ Szerkesztve ]
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
kk831228
addikt
válasz lemmy71 #1000 üzenetére
Nem zavarsz, de én is hadilábon állok az elektronikával sajnos, soha nem is erdekelt, meg nekem nagyon sokáig kell rajta gondolkoznom, hogy mi merre hova menjen... 😬 Haver meg ránéz és egyből átlátja... Amit én csináltam az nem bonyolult, ha meg komolyabb kell, akkor erdemes elgondolkozni egy ilyen komplett cuccon.
Ha beleszámoljuk, hogy ebbe benne van a hőmérő is meg minden, akkor már nem annyira vészes, mivel egy normálisabb hőmérő is 15-20000 ft...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
-
gu007
aktív tag
válasz lemmy71 #1008 üzenetére
Köszönöm, de nem csinálnám napról napra, maradok a hegesztésnél. Semmi saját ötlet nincs csak nézelődök a neten és ami tetszik megcsinálom. Buci innen jött. Burgerbe az avokádó a Zing burgernél volt, hagymalekvár meg eléggé elterjedt. Összepakoltam a hozzávalókat és az lett belőle. Ízlett mindenkinek (vagyis ezt mondták) még annak is aki nem igazán szereti a hambit.
-
Madoc
veterán
válasz lemmy71 #1007 üzenetére
Köszönöm! A bográcsozót a szoky konyhájában láttam meg először és úgy megtetszett hogy csináltam magamnak. Csak youtube videó alapján, semmilyen más támpont nem volt. Van hozzá bogrács, tárcsalap,öntöttvas rostlap, grillrács, szóval mindenre jó.
A mobilkemence: régen szerettem volna kemencét de sem anyagom sem pedig szakértelmem nem lett volna megcsinálni. A kemencebarátok oldalán rátaláltam a mobilkemencés fórumra és egyből tudtam hogy kell ilyen nekem. Ytong téglából van mindene, a belseje samottal van kirakva. Az ajtók vas keretre vannak felrakva ami tartja a samott lapokat is. 3-4 kiló fával felfűthetó 400 fokra is akár, és ha délután sütök benne akkor még reggel kb 80 fokos! Egy héten többször is sütök benne. A legnagyobb sláger a kenyérlángos, egy piacos kenyérlángos árustól van a recept a kemencés fórumból. Amit leginkább szoktam sütni: csirke zöldség ágyon, csülök pékné módra, pogácsa, pite,kelt tésztás kalács, tejberizs, kovászos kenyér... Életem legjobb döntése hogy megcsináltam. Képek mobilkemencéről: link link link link link link link link
Képek bográcsozóról:link link link[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
-
Madoc
veterán
válasz lemmy71 #1013 üzenetére
Cerép van az ajtón, dupla ajtó baromi nehéz lenne és felesleges is. Semmilyen üveggyapot nincs csak ytong-ragasztó-háló-ragasztó-nemesvakolat. Kézmeleg a teteje 400fokos belső hőnél.
A belseje van tejföl sűrűségű tűzálló vakolattal kikenve+ 3 réteg vízüveg.[ Szerkesztve ]
Dad by day, gamer by night. Jelenlegi konzoljaim: Xbox Series X, Xbox One X - Playstation 5 Standard- Nintendo Switch
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen