Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz StLui #76717 üzenetére

    Úgy azért elég nehéz válaszolni ha valakinek nincs tapasztalata az adott témában. :) És itt most nem csak arra gondolok, hogy merev vagy fully, hanem egy csomó kategória is van.

    Az lehet, hogy drágább a fully, de ha megveszed a merevet, majd rájössz, hogy ez igazából mégsem az amit szerettél volna, akkor eladni bukóval és venni egy másik bicajt, rosszabb üzlet lesz, mint kapásból egy fully-t venni.
    Járt már így ügyfelünk. Pont az általad említett okból, hogy az olcsóbb.
    Ha olyan montit akarsz ami kompromisszum mentes úgy összességében, és nem versenyzésre kell, akkor AM fully-t kell venni. Ez a kategória erre lett kitalálva, mint a neve is mutatja, hogy árkon bokron, le föl menjél vele, szinte bárhol. Amikor nem tudod eldönteni mi is lenne a fontosabb, mert nem nagyon akarsz kompromisszumokat. Ha ettől eltérsz valamelyik irányba, akár a kisebb rugóút vagy merev, akár a nagyobb rugóút, akkor mindenhol kompromisszumokba fogsz ütközni.
    Persze számít a felszereltség is sokat, mert a súly itt központi kérdés, és nagyban meghatározza a használhatóságot. Épp ezért mondtam azt is, ha van pénz egy top felszereltségű karbon eduro-ra, akár megveheted azt is, mert nem fog jelentősen rosszabbul mászni mint az AM.
    Tehát összegezve, arra mérget vehetsz, hogy az összteló, 34-35-ös becsúszó, 27,5"-ös kerék, mondjuk egy 2,35-ös gumival párosítva olyan élményt tud nyújtani amit egyik merev sem fog megadni. Nyugtathatod magad azzal, hogy olcsóbb volt, de azt az élményt nem fogod megkapni. Itt egyedül az írja felül ezt a gondolatmenetet ha versenyre kell, vagy nagyon számít az, hogy a lehető leghamarabb érj fel a hegy tetejére. De ha ez nem szempont, akkor vedd az AM össztelót, ez itt nem is kérdés. :) Élvezetesebb lesz a terepezés, gyorsabb leszel lefelé és simán feljutsz vele a hegytetőre.

    (#76722) ---Lasali---: Tudom, hogy szoktak javítani karbon vázakat, de amióta dolgoztam karbon gyártó üzemben (mondjuk nem kerékpár), és láttam valamelyest a technológiát, úgy vagyok vele, ha egy karbon alkatrész megsérül akkor azt kidobom. Ez most így durván hangzik egy méregdrága váznál, de az tény, hogy a javított karbon soha nem lesz ugyan olyan erős mint gyárilag. Megszakad a szövet folytonossága. Ettől még simán lehet, hogy használható marad, mert olyan jellegű a sérülés, hogy még elbírja a váz a javítással, de én már nem mernék ráülni és rábízni az életem.

    (#76739) 6030D: Majd a legközelebbi tekerésre hozok rénszarvas húst, és sütünk rénszarvas burgert az erdőben. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák