Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz imyourfriend #37264 üzenetére

    Ezzel javarészt egyet lehet érteni, de Gézengúznak abban igaza van, hogy előbb mindenképpen ellenőrizni kellett volna, hogy nem e laza a monoblokk. Miután arról meggyőződtél, hogy meg van húzva és még mindig kotyog, akkor lehet cserélni. Egyébként néha előfordul olyan is, hogy állandóan kilazul az új monoblokk is, ilyenkor egy kis teflon szalagot kell tekerni a monoblokk csésze menetére és úgy betekerni, ez mindig megoldja a fellazulást.

    FIREBLADE78: Azért nem tudtam szerezni a Fritzz-ből, mert már a német raktárban se volt, március április körül. Ez a legkedvezőbb árú enduro bringájuk volt, a Fritzz alapmodell, 2000 euróért. Ez Ausztriában, Németországban igen kelendő darab volt, de azért Magyarországon nem annyira, mert 600 ezer ft nem kevés egy bringáért. Talán 1-2 darab jött belőle az országba, amiket el is adtak, mert rendelésre jöttek. Ha ezt januárban, vagy akár előző évben megrendelem a nagykertől akkor meglett volna nekem is, de tavasszal már nem volt belőle. Végigtelefonáltam szinte az összes üzletet Magyarországon akik Cube-ot árultak, hátha maradt egy valahol, de sehol semmi. Persze azért jó pár webshop-ban fennt volt. :)
    Manapság a bringarendelés úgy működik, hogy a forgalmazóknak előrendelést kell leadni, ez nálunk is így van a Bergamont-al. Már előző évben elküldjük a rendelést. A gyárban legyártják a szükséges mennyiségeket és egy minimális szabad készletet hagynak, amiből utólag még lehet rendelni, de ez általában igen hamar elfogy, pláne a kedvezőbb áru modelleknél.
    Ezen kívül két felé van bontva a gyártás, vannak az olcsóbb modellek kb 250-300 ezer ft-ig bezárólag és vannak a drágább modellek 300 ezer felett, ezek külön gyárban is készülnek általában és ha egy forgalmazó csak az olcsóbb modellekből rendel, tehát kb 300 ezerig bezárólag, akkor korlátozzák a hozzáférését a drágább modellekhez, mert azoknak van elsőbbségük akik rendeltek már alapból a drágábbakból is. És ha rendelsz egy modellből akkor általában vázméretenként legalább 5-10 db-ot kell. Gondolom érthető, hogy Magyarországon elég ritkán rendelnek be drágább modellekből, típusonként, vázméretenként 5-10 db-ot. :) 150-200 ezer-nél drágább bringákat nagyon nehéz Magyarországon eladni. Persze vannak boltok akik drágább bringákkal is foglalkoznak nagyobb mennyiségben, de ez ritkább. Mi is adtunk el drágább modelleket, de csak pár darabot, előrendelést kizárólag az olcsóbb modellekből szoktunk leadni. A Cube-nál még árnyalja a helyzetet az, hogy Németországban piacvezető, tulajdonképpen szinte alig tudnak annyit gyártani, hogy elég legyen, ezért ott szabad készlet nagyon ritkán van, amit előrendelsz az van, aztán ha az elfogy akkor majd a következő szezonra megint tudsz rendelni.

Új hozzászólás Aktív témák