Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    LOGOUT blog

    Hétvégén vége lett a Giro-nak. Itt nem téma sose a profi versenyzés sajnos. De azért írok róla, hátha nézte még valaki.

    Nagy csalódásnak tűnt az egész verseny nekem. Egészen az utolsó két szakaszig. Ott aztán történtek dolgok, jöttek az érzelmek. És durva, de annyira emlékezetes lett ez az utolsó két nap, hogy mindent elfeledtetett velem ami előtte a három hétben történt.

    Pedig szarul indult. Kutya időjárásuk volt, másfél-majdnem két hétig. Szakadt az eső, jég állandóan. És hideg is volt. Folyamatosan estek el a versenyzők, és adták fel a versenyt. Rövidíteni is kellett szakasz(oka)t a hó miatt.. Sokan megfáztak, megbetegedtek. Fetter Erik is ezért adta fel. És erre jött még a covid helyzet is...
    Több esélyes is feladta. Remco Evenepoel covid miatt, Tao Geoghegan Hart esés miatt...

    Így maradt Roglic, és Geraint Thomas. Meglepetésként pedig João Almeida. Akik harcoltak a végső győzelemért.

    Számomra meglepetésként G Thomas vezetett sokáig. Aztán jött a mindent eldöntő, és egészen brutális utolsó előtti nap, és az időfutam. Ez volt az időfutam hegye: [link] Alul a kilométerre osztott átlag meredekségek!
    Roglic konkrétan a Sram elöl 1x40T - hátul 10-44T-s tányérjaival ment. Ami ha jó tudom monti, vagy Gravel sor. Thomas 26mp-cel vezetett. És ezt hozta be Roglic. Úgy!, hogy menet közbe leesett a lánca! A szívem szakadt meg érte. Eszméletlen drámai volt. És így is adott Thomas-nak 40mp-et. Hatalmasat küzdött.

    Vasárnap pedig Rómában köröztek. Ahol Mark Cavendish nyert. Cavendish pont a Giro alatt jelentette be a visszavonulását. Így utolsó Giro-ján tudott nyerni. 38 évesen. Ráadásul pont az összetett második helyén végző Geraint Thomas vezette fel a sprintet neki a szakasz végén. Amiben az a poén, hogy ők nem csapattársak. Csak barátok. :) Nagyon szép gesztus volt Thomas-tól.

    [ Szerkesztve ]

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák