Új hozzászólás Aktív témák

  • Toobee

    veterán

    válasz PartyShan #230702 üzenetére

    Na, majd figyellek!

    kis Mecsek Enduro téma: tegnap gondoltam magamban, megjáratom a hétvége előtt a YT-t. Nagyon jól tettem, mert elfosta magát a gyári DT szalag, illetve szelep is. Siettem vissza munkába, úgyhogy benne volt a pakliban, hogy legyaloglom a hátsó gumit is, de szerencsére megúszta. Bikmenben még aznap leraktam a gépet, munka miatt nekem sajnos most nincs időm ilyesmikre, pedig van bőven tejem is, szalagom is. Fékbetétet is kellett volna cserélnem a hétvégére, akkor már azt is kértem, meg volt egy kis kotyogása a tagnak, fellazult az egyik forgáspont. Érdekes, mert én pár hete húztam nyomatékra őket. Lényeg, hogy most patent a gép, váltó beállítva, kerekek feltöltve friss tejjel, igaz lassan már elbírnának 1-1 új gumit, de nem hiszem, hogy ezen fog múlni. Volt a boltban Bell Sanction sisak, felpróbáltam még vártam és nagyon kényelmesnek találtam. El vannak méretezve, L a legnagyobb és az volt jó rám (S-M vagyok). Pont volt egy kis lepattanás is a kiállított modellen, úgyhogy 30.000 Ft-ért nem tudtam otthagyni. Igazából a mostani ff sisakom levehető állú, érett is már a csere, mert a vaddisznós esésemnél pár éve jól tropára raktam. Táskával is hasonló módon jártam, az mondjuk megvan már pár hónapja. Most érdemes itthon is szétnézni, mert amiket még a 355-370 közötti, tavaly év vége környéki EUR árfolyamon szereztek be, azokat most simán olcsóbban meg lehet venni, mint kintről. Szóval a hétköznapi gyors köreimet egy Ergon BA-val járom, ez egy övtáska. Nagyon szeretem, a Henty már nagy volt nekem, ezért döntöttem a csere mellett (ezt majd meg is hirdetem). Igazából nagyjából az utolsó Mecsek Enduron vettem hasznát. Szóval néztem, hogy kellene ivózsákot venni a BA-hoz, aztán keresés közben ráakadtam az Ergon BE2 Enduro táskára, amihez jár ivózsák is, pont ugyanaz, ami kell a BA-ba is. Mivel ebből találtam itthon egy utolsó darabot mindössze 23.000 Ft-ért, jött velem ez is (maga az ivózsák Ergon BH150 is kb. 13.000 Ft körül van, szóval nem volt kérdés, hogy inkább komplett táskát veszek). Utoljára kölcsön gerincvédővel mentem, de azért is döntöttem az Ergon mellett, mert gerincvédős hátizsák, az Ergon BP100 kell hozzá.

    Idén a Kövestetőnél lesz a rajthely, nem lent, a focipályánál, szóval szerintem nem kell majd annyi cuccot magammal vinni, de valószínűleg kényelmesen el fogok férni, hiába nem túl nagy táska. Viszem a trail sisakomat is, mert a BE2-re tudom rögzíteni a FF-t, nem kell megpuszutlni mászáskor. Ezt pedig majd valamelyik edzésnapon letesztelem, hogy lefelé megtartja-e normálisan az állvádő nélküli sisakot a rendszer vagy mászni is abban kell majd (ezért volt jó a Jakyll, csak az állát kellett vinni külön, mikor másztam). A szabályok szerint kötelező a gerincvédő vagy gerincvédős hátizsák, FF sisak és a térdvédő, a többi védőfelszerelés pedig ajánlott, szóval nem lehet sisak nélkül még mászni sem, kizárnak érte.

    Ruházatom:

    Aliexpress SPD cipő
    Biotonik zoknikkal megyek majd, nekem ezek most nagyon bejöttek.
    nadrág az időjárástől függ, hogy egy XC rövid:
    Férfi kantáros rövidnadrág MTB Race 700
    vagy hosszú lesz:
    (ez egy nagyon régi endura, nem tudom linkelni),
    felette egy Force MTB-11 nadrág
    ION Pads K-Pact Select térdvédő
    időtől függ, hogy melyik aláöltözőmet veszem fel:
    KERÉKPÁROS UJJATLAN ALÁÖLTÖZET
    Aláöltözet országúti kerékpározáshoz Training
    TRIPLE EIGHT Green Camo mez, kifutó volt ez is, valami 12 EUR körül vettem
    Ha pedig eső lesz, akkor bevetem a TRIPLE EIGHT Mud Suit-ot
    Oneal DIRT Elbow Guard a könyökvédőm
    A sisak alá Castelli Summer Skullcap, a kedvencem
    A már fent linkelt Bell Sanction sisak
    Oneal szemüveg, ezt kifutóként vettem valami 20 EUR körül, most ezt árulják helyette B-10, sima, clear lencsével
    Ergon BE2 Enduro táska pedig a gerincvédőm és táskám is lesz egyben.
    A kesztyűből pedig ez jött be nagyon, ezt viszem majd:
    Kesztyű All Mountain kerékpározáshoz, fekete

    Egyéb kiegészítők:

    A bicajszállítót is most fogom kipróbálni, ProUser Diamant SG3.
    Viszem az akkus mosómat is, Xiaomi Jimmy JW31.

    Étkezés, hidratálás:
    BCAA + sókapszula és izó lesz a kulacsban, víz pedig az ivózsákban. Kajával nem készülök különösebben, lesz nálam egy doboz Aldis műzliszelet. Az odaúton megreggelizek, aztán ennyi. A végén meg lesz valami kaja.

    Na és persze nem ér semmit a trip kávé nélkül, abból pedig a remek kis 9Barista + Kinu M47 párosomat viszem, itt írtam róla pár sort.

    Maga a verseny így fog kinézni:

    IDŐTERV⏰️
    Ünnepélyes rajt, Kövestetőn a hotel előtt, vasárnap 9:00.
    1.szakasz rajtja - Kövestető 9:10
    2.szakasz rajtja - Hármashegy 10:15
    3.szakasz rajtja - Kövestető 11:15
    4.szakasz rajtja - Kövestető 12:20
    5.szakasz rajtja - Kövestető 13:25
    6.szakasz rajtja - Kövestető 14:30
    Várható célbaérkezés a versenyközpontba kb. 14:50.
    Eredményhirdetés tervezett időpontja 16:45.
    A versenyzők egyesével rajtolnak, 20 másodperces időközökkel. A kategóriák között másfél perces szünetek lesznek! A teljes mezőny egy versenyszakaszon körülbelül 1 óra alatt halad át!
    Két dolgot kérünk tőletek! Az egyik, hogy lehetőség szerint minél kevesebb autóval érkezzetek a korlátozott helyek miatt, beszéljetek össze ahogy lehet. A másik pedig az, hogy legyetek minél hangosabbak! 🔊📣🥁😁

    Kíváncsian várom, hogy mire lesz elég a 130/130 XC-s geo, meg a nulla bikeparkos 2 év.

    https://barbieripnk.hu/

Új hozzászólás Aktív témák