Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Runner_fxr #129571 üzenetére

    Próbálni már próbáltam e mtb-t, de az már évekkel ezelőtt volt, valószínűleg az általad kevésbé jónak titulált bosch rendszer lehetett.
    Részemről látom létjogosultságát és simán el tudom képzelni, hogy a jövőben valamikor veszek egyet. Most még nem.
    Visszatérve a bosch rendszerre nekem a pedelec rencszerének a reakció ideje azért még kevéssé volt természetes. Bele kellett taposni, hogy meginduljon, akkor pedig sokszor talán jobban meg is indult, mint kellett volna és a kanyar sebességet valahogy nem tudtam vele valami jól kontrollálni. Illetve én mint a bringás nagyon éreztem a gép súlyát, amivel nem tudtam mit kezelni, ellenben rásegítés nélkül nagyon nehéznek éreztem.
    A leírásod alapján a tiéd és a shimano rendszer jóval fejlettebbnek és élhetőbbnek tűnik, sőt biztos lesz még jobb is.

    Egy ilyen bringától nagyjából azt várnám, amit te is írsz, hogy a mászás/lejtő egymáshoz viszonyított időbeli aránya kedvezőbbé váljon és több lejtő fér bele a napba. A nagyobb tehetetlen súly és kisebb agilitás egyelőre még visszafogott a mostani bringa vásárlásnál az elektromostól, de hát majd öregszem még :)

    Pénteken elmentem megint gyakorolni ugrálni a géppel. Eddigi legjobb meneteim voltak, fejlődöm. Itt van egy rövid 2 perces élményvideó:
    [link]
    Persze az igazán nagy mágusoktól nagyon elmaradok, de nagy áttörés, hogy már többször elugrok az érkező rámpáig.

    Ehhez képest szombaton egy kb 2 órás tekerősre mentem HHH - Hűvösvölgy, visszafelé fel Árpád kilátó. Itt viszont meg kellett állapítanom, hogy ugyan minden emelkedőt normálisan meg tudtam tekerni a géppel, de a lefelék nagy csalódást keltettek. Ahol eddig az adrenalin buzgott bennem az xc gépen, ezzel akár milyen meredek is egy lejtő, tök uncsi, és könnyű terepnek tűnt, már direkt kerestem a kövesebb, gyökeresebb nyomvonalat, hogy történjen valami. Nagyon más ennek a bringának az ingerküszöbe, ezt a gépet tényleg célzottan a keményebb helyekre kell kivinni. Lassan megnézem megtalálom-e még fentről a Yoko-t :)

Új hozzászólás Aktív témák