Aktív témák

  • Manitou

    addikt

    válasz Fasten #6395 üzenetére

    Rosszabbra számítottam, ez szerintem a még anno jobbik fajta minőségi szintet képviselő olcsó MTB-ok közül való.
    A felni elég rozsdás, de lehet csak felületi rozsda és fel lehet csiszolni.
    A felniket ha nyolcas és tojás van benne, csak ki kell centírozni, ha a felnibe van felütés azt nem lehet , akkor az vagy bennemarad, vagy cserélni kell a felnit. Cserélni meg nem biztos , hogy érdemes, akor már inkább érdemesebb venni komplett új kereket olcsóért duplafalu felnivel. Ha keveset mentél a bicajjal, akkor valószinüleg a hajtómű tányérjai sincsennek nagyon elkopva, max a lánc lehet rozsdás kicsit, lehet egy új lánccal is elfutna a megléő rendszer, ez nem nagy tétel 1-1,5k-ért kapsz egy új 7sebességes láncot (feltételezem, hogy 7-nél nem több hátul, de inkább 6 fokozat lehet)
    Az első agy gyorszáras, ez már sejtet valamit, talán nem a legolcsóbb minőségi szintet képviseli, hanem azért annál valamivel jobb.
    A hátsót nem látom jól, de mintha az csavaros agy lenne. A gumi még használhatónak tűnik, bár ennyi év alatt nagyon elöregedhet, de ez is függ attól, hogy hol tárolták.
    A kormány recsegés nem nagy kaland, lehet csak meg kell húzni egy csavart :K

    Nem biztos, hogy olyan sokat kell erre költeni, élőben kéne látni. meg kéne még róla pár kp, hátsó váltó környékéről, hogy a váz vízszintes vagy függőleges papucsos. Ha függőleges, az is azt jelenti, hogy nem egy teljesen legolcsóbb alapmodellel van dolgunk.

    Városba járósnak teljesen megfelelő lenne, ha helyrehoznád.

    Mod:
    Úgy látom az újabb képek alapján vízszintes papucsos és ez egy alap Shimano Tourney (TY) szettel szerelt masina. A váltógörgő nem tűnik kopottnak. Meg kénen ézni a lánc mennyire van megnyúlva, ha nem nagyon, akkor elgurul ez még pár ezret. (km) Az egész gépet le kéne takarítani, beolajozni a láncot ( nem zsírozni ! ) Kerekeket kicentírozni, kormányt meghúzni. Ezek nem kerülnek sokba. A felni fékezőfelülete viszont elég csúnyán néz ki.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák