Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz ludsimon #32848 üzenetére
Most hogy mondod.. engem ma eltalált egy olyan 1 méteres leszakadó faág az orkánerejű szélben, mondjuk eléggé kiszáradt darab volt és "csak" átlag 3 centi vastag, de szerencsére a hátamat találta el amin volt egy hátizsák is. Mondjuk ha fejbe talál vagy beszáll a 20 küllős kerékbe akkor így utólag nem lenne vicces a sztori.
-
venember83
nagyúr
válasz norbee2244 #32850 üzenetére
Ez általában verseny előtt 2-3 hónappal dől el, hogy ki tud jönni, kinek van kedve, kinek felel meg az időpont, stb. Nem az az általános, hogy túl sok ember legyen egy csapatra.
Maratonok közül én csak a szilvásváradin és a bükkin indultam, utóbbi jobban tetszik, a szilvásváradi esetében valami durvábbra számítottam, igaz, idén jó időnk volt, elmaradt a szokásos sártenger. Ezen kívül ebben a legnagyobb maratonsorozatban van még a Duna maraton, de ott általában elég "fura" szokott lenni a pálya és a szervezés a bikemag topikja alapján, illetve a Mátra maraton, amin még nem voltam, nem tudok róla sokat írni, de idén talán sikerül eljutnom erre a maratonra. Ezeken kívül persze van már párhuzamos maratonsorozat is, a mountainbike challenge, ezen a szervezők kicsit jobban kitesznek magukért általában, de inkább barátiasabbak a versenyek, nem annyira vérre menők.
-
szki
őstag
válasz venember83 #32852 üzenetére
Jó buli csapatban egy ilyen 24 órás maraton! De még jobb lenne, ha nem terepen, hanem emelkedős aszfalton lenne a körözés
Várjuk a további beszámolókat, eredményeket!
Hobby II. korcsoportba befértetek? -
norbee2244
senior tag
válasz venember83 #32852 üzenetére
Nyah asszem találtam is 1-2 helyszínt ahova eltudok jutni.Sajnos kocsi nélkül csöppet nehéz nagyon távolra eljutnom..szállásra nem mindig futja vonatozni pedig nem egészséges annyi időt. Köszönöm erről nem tudtam. Duna és egyéb maratonokról tudok,de azokat szidni szokták illetve azt mondják,hogy nem érik meg a pénzüket itt azért egy 3500 forintos előnevezés a legdurvábbra is elég barátinak hangzik
-
deicide
veterán
Vasárnap hegyi edzés, tervezi valaki az indulást a Bakony 93 teljesítménytúrán? 98km, 1350m szint. Vasárnapra 34 fokot mond, így nekem még képlékeny.
Live fast - On high - Repentless - Let it ride
-
ludsimon
veterán
Figyelem! Szolgálati közlemény! Csabi94 kéretik a billentyűzet elé!
Kíváncsi vagyok a beszámolódra nagyon!
Norbi:
Egyébként még az is lehet összejön még 1 ph!-s 24 órás csapat, mivel Csabi is egyik ismerőse ajánlotta fel, hogy helyette menjen, szóval már 2-en gondolom biztos mennétek.Már csak 2 ember kell nektek.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
norbee2244
senior tag
válasz ludsimon #32858 üzenetére
Gyere te ! Dehogyis..adrenalin úgy hajtana mint az ökör hidd el nekem.
deicide: Valami terv? Mennyire durva a terep?Kopottas a hátsó gumim tehát ha a velencei-hegységhez hasonló az útvonal akkor még bele fér,de annál durvább kétséges. Mekkora része terep?Nem igazodom ki..
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
válasz norbee2244 #32859 üzenetére
Tök jó buli, meg az évek során hallva a jó kis élményeket engem is vonz.
Én csak azért nem megyek, mert én pl. 100% nem tudnék egy percet se az izgalomtól aludni úgyhogy elég mosott rongy lennék a végére és használhatatlan nyűg lennék csak.
undefined
-
deicide
veterán
válasz norbee2244 #32859 üzenetére
Aszfalt végig, van 3 vagy 4 durva emelkedő, közte az egyik az 10%-os, 3km hosszan (Szápár - Csőszpuszta)
Cathfaern: sajna, a távolság limitál, nekem szerencsére csak 45km.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Szombaton megvolt az eddigi legnagyobb tekerésem, 142km. Azért, hogy ne legyen teljes a boldogság hazafele lefagyott a telefon, így a track vége elég érdekes lett az 5818km/h-s max sebességgel. De mindegy is, a táv a lényeg.
Plusz ezzel a túrával meglett életem első első Geocaching találata is.[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
amargo
addikt
válasz venember83 #32839 üzenetére
Ne hülyéskedjél már ugyan olyan köröket mentünk
Bár tény, hogy a kimaradt beugrós váltások azért inkább terheltek, kaja után felkészületlenül egyből kifutni azért szar volt, de megoldottukA fejkamerás felvételen a srác első kör végénél nem Márkot veszi fel?
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Ma észrevettem, hogy ha elöl felváltok a nagy lánckerékre (50) hátul meg alulról a 3-ra (14), akkor kattog kicsit hátul. Ez az egyik legtöbbet használt áttétem. Eddig nem csinálta! Mit csináljak vele?
-
:MTC:kandur
tag
Megvolt az első 24h-s MTB versenyem!!
Fantasztikus élmény volt, még ha közben nem is mindig gondoltam így...
Szombat reggel 5 órakor keltem, 7kor indultunk Szegedről Zánkára. Kicsit késve, 11 körül értünk oda, de a kezdő emberünk már rajtra készen állt.
A pálya elképesztően poros volt, nekem a vonalvezetése tetszett, már 2 kör alatt megtanultam, utána tudtam maxon menni. A legjobban a földből kiálló kövek zavartak, amiket nem mindig láttam meg időben, és hát volt, hogy oda-oda csaptam a kereket. A letörések vállalhatóra sikeredtek, a végére már nagyon kifékeztük, így több odafigyelést igényelt a leereszkedés rajtuk.
Az én csapatom a Szegedi Széltörők 3 teljesen amatőrből és 3 tapasztaltabb versenyzőből állt, úgy érzem jó taktikával sikerült teljesítenünk a versenyt. Este 10 órakor a 6 fős csapat 5 fősre szűkült, miután csapattársam bukott, mellyel használhatatlanná vált az első kereke, illetve a válla. Nem tudta vállalni tovább a szereplést. A vihar elvonulása után én kezdtem a körözést, hajnali 4 órakor. Az volt a holt pont, igen rossz köridőket mentem. Sajnos aludni nem tudtam a vihar idejében, így kicsit nyúzottabb voltam, mint a többiek.A kitűzött célt teljesítettük, csapatom a HOBBY I. kategóriában a 3.(!) helyen zárta a 24 órás versenyt, én személy szerint kikészültem, 40 óra alatt sikerült fél órát "aludnom". Ezt leszámítva nagyon tetszett a rendezvény.
A többi szegedi csapatnak is óriási elismerés, lett 1., 2., és 2db 3. helyünk.
(az érmek nagyon szépre sikeredtek, itt van mellettem most is)
HJA-HJA!
[ Szerkesztve ]
★★★★★
-
Zebu
addikt
válasz :MTC:kandur #32869 üzenetére
Gratulálok! Milyen járgánnyal mentél?
-
Doki-HUN1978
senior tag
Gratulálunk!
Jövőre én is szeretnék indulni csapattal..."A szórakozottság a zsenik erénye"
-
Zebu
addikt
Erre megy valaki?
:MTC:kandur: Igen arra gondoltam.
[ Szerkesztve ]
-
tag
válasz Doki-HUN1978 #32873 üzenetére
Köszönjük.
Ez egészen különleges élmény, nekem az esti, éjszakai körök tetszettek a legjobban. Amikor a lámpáidra hagyatkozol, és a villámokraA pálya első 1 km-ben a felfelé kaptatóban elkezdtem előzni egy srácot, erre ő: "Gyere b@zd+, semmit nem látok!" Gondolta beáll mögém, de azt bebukta sajnos
(#32874) Zebu: Egy Merida HFS XC 1000 vázra épített bringám van, az ő neve Axel. (igen, Axel Foley után kapta)
[ Szerkesztve ]
★★★★★
-
Zebu
addikt
válasz :MTC:kandur #32875 üzenetére
Ilyen barátságtalan arc volt? Ejnye...
-
ludsimon
veterán
GRATULA!
Azért az kemény!!!!
Eredmények nem tudod melyik oldalon lesznek elérhetőek??
Milyen köridőket mentetek, kinek volt a csapatotokból a legjobb idő és az mennyi?
[ Szerkesztve ]
undefined
-
tag
válasz ludsimon #32878 üzenetére
Köszönöm szépen. Kemény volt...
Sajnos nem találtam még eredményt, elvileg sportaktiv.hu-n lesz majd...
Nálunk a legjobb idő 7:32 lett, én 7:45 és 8:20 között mentem végig. A hajnal 4-es újraindításnál volt egy 9 perces köröm, de torlódtunk rendesen, és nehéz volt előzgetni.
[ Szerkesztve ]
★★★★★
-
ludsimon
veterán
-6 kör hátrány.
Az irtó kevés, jövőre talán meglesz az első helyezés is!
Mod.:
Bepislok a röhögéstől.
"Hobby IV."
"Fonnyadt makk újra feláll !"[ Szerkesztve ]
undefined
-
-
ludsimon
veterán
Akik ott voltak, nem tudják Csabinak mi volt a csapat neve?
Mikor utoljára pénteken beszéltem vele még ő se tudta.undefined
-
szki
őstag
válasz ludsimon #32881 üzenetére
Kiírás: "hobby IV. korcsoport (csapattagok össz életkora 251 év felett)"
Azaz 42 éves átlagéletkor legalább Tényleg nem is lehettek fonnyadtak, mert sok kört mentek!Csabi94 köreire leszek kíváncsi, mert nagyon tolta neki! Azt hiszem a csapata a 70-es rajtszámú volt, és akkor épp kandur Szegedi csapata mögött végzett.
[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
"Elit II.
SZŰZOLTÓK"
166 körrel ők az abszolút győztesek.undefined
-
ludsimon
veterán
Még is csak létezik valami nyugati felfogás ebben a országban!
"A járdára festett, veszélyes „kerékpárutakat” pedig két éven belül fel kívánja számolni a Budapesti Közlekedési Központ. "
"Vitézy Dávid azt is bejelentette, hogy augusztusban tíz buszsáv megnyílik a kerékpárosok előtt, így a Fő utcában, a Szent István körúton vagy a Hengermalom úton is szabad lesz a tekerés. "
"Vitézy Dávid a HÉV, fogaskerekű és a hajójáratok mellett a jövőben a villamosokon lát erre esélyt, elsősorban az alacsonypadlós járműveken. "
Forrás: [link]
Ezek olyan megoldások, amik most hangzanak el először, ez már változás a javából!!![ Szerkesztve ]
undefined
-
Zebu
addikt
válasz :MTC:kandur #32877 üzenetére
Értem, csak tréfáltam!
Respect!Nincs valakinek ötlete a kattogásra?
[ Szerkesztve ]
-
deicide
veterán
válasz venember83 #32889 üzenetére
Először guruló kocáknak olvastam...
-
Doki-HUN1978
senior tag
-
tag
-
ludsimon
veterán
válasz :MTC:kandur #32892 üzenetére
Hammerstein Bt. Csaba csapata!
Na, azért az komoly amit Ők is alkottak!
venember83:
Tamás nincs rajta![ Szerkesztve ]
undefined
-
venember83
nagyúr
válasz ludsimon #32893 üzenetére
Tudom, Dani sincs. Kerekes Zsolthoz tessék ez ügyben fordulni.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
Sziasztok,
Tanácsot szeretnék kérni hajtáslánc felújítása kapcsán. Láncot kellett cserélném, mert már lenyúlt a régi Sram láncom (alap 9-es lánc) és ennek kapcsán a lánctányérom középső fogaskerekét is cserélnem kell, de ha már azt is cseréljük akkor a hátsó sort is kell.
A kérdésem az volna, hogy miyen lácot és 9-es racsit tanácsoltok az alábbi bringához, amit szinte csak aszfalton és max tavasztól őszig használok. (100 Kg környékén vagyok).Bringa [link]
Lehetőségek:
SHIMANO DEORE FOGASKERÉKSOR [CS-HG50-9] 11-32 7 270Ft
SHIMANO DEORE FOGASKERÉKSOR [CS-HG61] 11-32 11 090FtSHIMANO DEORE LÁNC [HG-53] 4 640
SHIMANO LX LÁNC [HG-73] 6670 Ft
SRAM LÁNC [PC951] 4020 Ft
SRAM LÁNC [PC971] 5 320 FtVálaszaitokat, ötleteiteket előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
belaazallat
addikt
Megtaláltam a fotók közt Csabit94-et, itt még tiszta, úgy hogy első köre lehet.
[link](#32895) dni
Sram 971-es láncot ajánlanám. Sorból nem tudsz Sram PG-970-est beszerezni?
[ Szerkesztve ]
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
őstag
válasz belaazallat #32896 üzenetére
Akkor már csak a sor a kérdés. Tömegnek van szerepe? könnyebb hajtani egy 30G könnyebb kerekek, vagy ilyen léptékek mellett nem számít?
-
belaazallat
addikt
100kg testtömeg esetén az a 30g nem oszt nem szoroz. Én egy kicsit nehezebb vagyok +16kg. Nekem Sram PG970-es sorom van, 991-es lánccal. Nekem nagyon bejött, minőség és ár miatt vettem(na meg persze itt a topicban ajánlották).
"Ha valami el tud romlani, az el is romlik. Ha nem tud elromlani, akkor oda kell adni Bélának, és el fog... ;]" by peterkeT \__/ Online FPS nick: Celpont \__/ Minden út járható. ... Harckocsival! Hummer rulez!
-
őstag
válasz belaazallat #32898 üzenetére
És ezek barátkoznak az Lx hajóművel, első váltóval, aggyal és xt hátsó váltóval?
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
● Olvasnivaló az
1. hozzászólásban.
● 2013.04.01-től fokozottan ellenőrzik a rendőrök a kerékpárosokat!
● Bringás jókívánságok:
- Ésszel!
- Széles utat, gumifákat!
- Örökös hátszelet!
Itt a jó idő (és a magas UV sugárzás), úgyhogy hosszú túrák előtt kenjétek be magatokat naptejjel!
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I7 6700K / GTX 1070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest