- Akciófigyelő: Humble Games Bundle - Nightdive FPS Remasters
- Call of Duty: Modern Warfare III - Új szezon, újabb ingyenes hétvége jön
- Hunt: Showdown - Jön az engine csere, befutnak az újgenerációs verziók
- Steamre tart a Crime Boss: Rockay City
- The Witcher - Befutott a TV sorozat folytatásának első rövid kedvcsinálója
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
soldier2
őstag
válasz verti1 #40980 üzenetére
Bár szét nem szedtem, de belelátok. Több mint fél év után nem látni jelentős vízkőképződést.
Vakszűrőzhetsz vegyszer nélkül akár naponta, vegyszerrel pedig én kéthetente csináltam, amíg opv-s gépem volt.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Igencsak vágott a felvétel, attól akár wdt-zhetett volna is, de vsz nem tett ilyent. Ezekkel a darálókkal, ha van bab a tartályban akkor állítólag nem kell. De akkor meg pang az őrlemény a garatban. Kompromisszummentes daráló nincs.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz verti1 #40993 üzenetére
A vegyszeres vakszűrőzésnél érdemes leszedni a felsőszűrőt, és ha olyan a gép, hogy le lehet, akkor a vízterítőt is (általában ezt is le lehet).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Surda- #41003 üzenetére
Pl Parci anno vett egy fazék méretű szűrőt a DC-hoz, ha hárman kávéznak minden reggel, járható út lenne, bár a minőséggel nem volt megelégedve. Vsz nem véletlenül nincs elterjedve széles körben.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Kalmár azt mondta, mikor a Malabart hoztam el, hogy annak a szokásosnál több pihenő kell. Egy hét után még nagyon buborékos volt, másfél hét után már szép cremával jött le. ízben nagy különbséget nem éreztem.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Daneeka #41033 üzenetére
Nem is írta senki, hogy a Casino Mocca és a hozzá hasonló kávéknak tett jót az öregedés. Az utóbbi időben már a 250g-os zacsikat is kétfele osztom az elején, ízben csak a világosabb pörkölésnél érzek különbséget az első kis zacskó vége és a második eleje közt, de a darálón szinte mindig állítani kell (még a Malabarnál is oda vissza állítgattam, pedig az elég szépen öregszik)
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nem, nem, nem. Ha a tömörített kávé tetején látszik a felsőszűrő, akkor nem tud duzzadni a pogi, szanaszét repedezik, és ha feneketlen karral csapolsz, látod is, hogy miért nem az igazi az íze. Max akkor látszódjon, ha csapolás után leveszed a kart, de akkor is csak alig. Van amelyik kávé jól tűri, ha sokat raksz belőle, de pl a Casino Mocca kávéival eszméletlen mennyiséget szívtam, amíg rá nem jöttem, hogy a szokásos 17-18g helyett csak 15g kell az Electra kosárba. 15g-al nem éri el a felsőszűrőt a végén sem, de tökéletes a lefolyás, és az íze is jó.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Pl a Gaggia feneketlen karral akkora szűrőt adnak, hogy lazán belemegy 20-21g. A15g CasMo wdt után épp csak megtölti nálam a szűrőt (kocogtatás nélkül), tömörítve szinte elvész. A végére meg úgy megduzzad, hogy csak na. 16g már egyértelműen sok (sok jó kávét dobtam ki, mire ezt a megoldást megtaláltam). Ha tartod magad ahhoz, hogy tömörítés után szárazon nem, vizesen épp hogy eléri a pogi a felsőszűrőt, nagyot nem tévedsz. Néhány macerásabb kávénál pedig nincs más hátra, mint kisérletezni kell. A sötétebb pörkölésű kávék bár nem válogatósak, de kisebb víztartalom miatt ugyanaz a térfogat ott is kisebb tömegnek felel meg, így abból is általában 1g-al a közepes pörkölésű kavék adagja alatt tömök. Ki kell kisérletezni, neked mi ízlik jobban. Ehhez nem árt a feneketlen kar, de nem is létszükséglet.
U.I. Mivel nálam más a fej/kosár méret, meg az egész gép felépítése is, így inkább csak mint ötletet, irányelvet érdemes figyelembe venni, pontos adagokat nem.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Kapott egy alternatívát. Én kapszulást nem tudom ajánlani sehova. Igaz a Brikka is kap még egy esélyt, de a tavalyi nyaraláson nem voltunk barátok, nem próbáltam ki otthon a kávét amit vittem, és nem volt az ihazi. No majd most
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Illesvik #41096 üzenetére
Hogy minimum ajánlott kávéfőzőt szerrtnél erről az oldalról? (értem én, csak még mindig nem írtad le pontosan). Mindenkinek más a minimum, az új Quick milleket nem ajánlják már a belépő kategoriában, így marad az új Sylvia (hogy egy szépen felújított pides Gaggia Classic sokkal jobb eredményt ad, attól tekintsünk el. A sylviára is kell pid, hogy jó legyen, de azzal ugrik a garancia.
Időközben rájöttem az értetlenkedés okára. Mikor először rákattintottam a linkre, akkor vegyesen hozott darálót, kávéfőzőt minden márkából. Miután megnéztem a Quick milles linket, az első link már a Quick millhez vitt, majd miután az "Espresso főzőkre" kattintottam oda. Szóval innen a Gaggia Baby2014 alatt én nem vennék (a Classic 2015 -öt semmiképpen). De erre is kell a pid utólag.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #41115 üzenetére
"Ugyanolyan állapotú használt Baby és Classic esetén én egy Classic-ért 10-15ezerrel többet adnék." - ez korrekt, sőt inkább 15k mint 10. A sokkal silányabb neked, mint szerelőnek vsz igaz, de a mindennapi felhasználó szempontjából annyira nem rossz azért. A pohárban nincs különbség (ha beállítottad az Opv-t, vagy tettél bele) és 10 évet lazán elmegy gond nélkül (az enyém legalábbis már nyolc volt mikor eladtam, és még 9 évesen is tettél fel képet róla.
Azok a fekete Classicoc viszont nagyon jók. Ha ki tudnám használni, vennék is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Gyümölcsösebb blendnek jó a Spicy Italy, a Choco meg legyen csokis nem.
Kezdő kávénak Sinsi, az India Monsooned Malabarnál nem kell jobb. Avx-nel ma nem láttam, de Kapuczinernel és Kávékalmárnál is van. A Pacificcafe Malabart nem kóstoltam. Nagyon finom, krémes állagú, csokis kávé, rengeteg cremával, és ha van pid, akkor szinte elronthatatlan.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #41166 üzenetére
Nálam kávé rendelésnél az alap, hogy ha lehet, ne a Magyar Postát gazdagítsam, ezért többnyire helyi pörkolőktől veszek, akik Budapesten ingyen szállítanak. Te szegeden laksz, miért nem nézed meg az AVX ([link] ajánlatát. Én továbbra sem ajánlom a robusztás blendeket, egy friss arabica olyan cremát ad, aminél jobb nem kell. A Malabar meg szinte tiszta crema. Ha a zacskó nem bontott eláll a kávé több mint 2 hetet is jól, de amint megbontottad, már gyorsan öregszik ( ezért jó porciózni az elején Max 250g-os adagokba). De persze kisérletezhetsz amivel akarsz, eredményt úgy is a gyakorlás hoz.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #41173 üzenetére
Azt hiszem arra írtad legutóbb, hogy "takarmánykávé"
Sinsi: nem olyan régen volt róla szó, de a teljesen friss pörkölés nem jó, 4-5 nap minimum amikor a maximumot hozzá, de ez lehet 7-10 nap is, kávétól függően. Én inkább a világosabb porkolésű kávékat szeretem, most épp Casino Mocca van csapra verve, két hetes, és mondhatni tökéletes. Bontás után viszont 3-4 bappal már érezhető volt a különbség, ezért kis adagokra porciózom. Klasszikusabb kávéknál, amiket te is kértél elég a 250g-os zacsiban hagyni. Ha van pid a gépen, akkor hagyd a francba a robusztás blendeket, és próbáld ki a Monsooned Malabart. Full csoki (még világosra pörkölve is) és annyi crema (ha már ennyire fontos) hogy csak győzd kivárni, míg kávé is lesz alatta . 250g-al nagyot nem buksz, elfogy pikk pakk, ha nem jön be rendelhetsz robusztás blendet. De az, hogy kezdőknek csak robusztás kávé való, az nem igaz. Mikor a Malabart próbáltam nem volt jó a darálóm, minden más kávé spriccelt, nem volt jó az eredmény, a Malabar ott is szépen jött, elég nehezen elrontható. Nem tudom miért vagyok ennyire egyedül a Malabar ajánlással, pár hete annyian zengtek "odákat" róla, hogy én is kipróbáltam, pedig nem vagyok az a csokibomba hívő.
Én anno sokat szívtam a szimplákkal, kíméld meg magad ettől az elménytől. Dupla szűrőbe 16-18g kávé, és hadd szóljon. kávé/ital arány legyen 1:2-1:3 közt (g-ra mérve, nem ml-ben), és nagy baj nem lehet.P.S. Csavar megszrorítás, központosság beállítása után a második zacskó Casino Mocca kávét bontottam tegnap, és semmi spriccelés. Ilyen jó nem volt ez a daráló soha. Öröm, boldogság ☺ (azért a nyomorult csavarokat megszoríthatták volna jobban)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Savas nem volt, de voltak savai. Valahol a mostani CM és a Spicy közt. De szerintem is jó így, egy finom csokis kávé, és kalap. A neve alapján először, még a legelején csalódtam benne, mert nem volt Csoki Madness, aztán megszerettem azt a vonalat, majd változott a kávé, azóta inkább Spicy, ha Paljoc blend (de inkább SO). Akinek nem tetszik, rendel mást. Az Indián Choco sem rossz, ideje lenne kipróbálnom otthon is.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #41194 üzenetére
Én általában 2*250g-ot rendelek, bontás után kétfele öntöm.
Az 1:2 - 1-3 arányt úgyértettem, hogy 17g kávéból készül 2*17=34g, vagy 2*25=50g ital. Már a második is elég híg, az alá nem mennék, inkább alá.Crema: ha fehéres, akkor biztosan alulkivonatolt (vagy csatornásodott, vagy kevés a hő, többnyire az első. Keress rá a youtubon a weiss distribution technic - WDT-re, azzal sokat tehetsz a csatornásodás ellen). A sötétebb pörkölésnél azt tartják irányadónak, ha mogyoróbarna alapon sötétebb ún. tigriscsíkos sötétebb mintázódás van, de ez is csak egy irányadó adat, lényeg, hogy neked hogy ízlik jobban.
Malabar: állítólag lesz hamarosan, és legalább tuti friss csak vigyázz, mert gyorsan elkapkodják. A pörkölési fokot, van ahol kérheted milyen legyen (pl Kávékalmár - bár ott is érdemes egyeztetni, hogy a pörkölő szerint hogy jobb), de pl az AVX is most világosabbra kérte.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #41194 üzenetére
96 fokon ilyen fehér crema csak akkor lesz, ha átzubog a kávé (nagyon gyorsan lejön). Vagy mert csatornásodik, vagy mert durva a szemcseméret. Én először a wdt, rövidebb lefolyás (25 másodperc alatt kevesebb kavé) irányába vinném el a dolgot, és csak ha az nem segít, akkor emelném a hőmérsékletet. Az is lehet, hogy döglött a kávé, de attól én nem láttam még rövid kávés pályafutásom alatt ilyen világos cremát.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz fragola.6035 #41204 üzenetére
Wdt - igazad van, van ahol el lehet hagyni, van ahol nem, kezdők inkább csinálják, egy hibaforrással kevesebb. Ez a csapolás egy feneketlen karral vsz horror lenne, és normál kifolyóval is vsz idegesen, csapongva jön az ital, nem szép egérfarokban. Azt írta a gép rendben van, a darálót nem tudom tesztelte-e más géppel. A Malabar nálam az elállítódott darálással is jó volt, ezért mertem ajánlani. Hogy daráló vagy eloszlás a hiba az talán kiderül, darálóról semmit nem tudok, feltételeztem az is kipróbált, lehet nem.
Kávé szétcsomagolás: én is így gondoltam, de a gyakorlatban nem éreztem különbséget hogy átkanalaztam, vagy öntöttem. A 125g elfogy pár nap alatt, némelyik kávénál a zacskó vége így sem igazi. Mivel többnyire egész friss a kávé ami érkezik ( 1-2 napos), még az új zacskóban is sok a CO2. Inkább azt látom, hogy mikor kevés a zacskóban a kávé, akkor látványosan gyorsul a folyamat. Az utolsó 1-2 adag már szenvedős néha, szinte fuggetlenül attól, mikor bontottam (nyilván a CO2/O2 arány ilyenkor a legrosszabb).
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz excalibur36 #41221 üzenetére
Én két félét próbáltam, az AVX sötétebb és a Kalmár féle világosabbat (közepes). Állítólag most már az AVX is világosabb (közepes) pörköléssel árulja, nekem speciel mindkettő egyformán ízlett, nagy különbség nem volt ízben, a vilagosabbra hagyott egy picit jobban bejött, de nem volt savas az sem. Bármelyiket merem ajánlani.
Sinisi: " Ezek szerint a PID arra jó, hogy ha finom az adot kv akkor az a suám ami a kijelzőn van lesz az irányadó és a 90-95 fok csak egy nagyon durva iránymutatás." pontosan. Nem kalibrált szenzorral, különböző helyre rakott szenzorokkal inkább viszonyszám mint abszolút érték. Annyit fogsz tudni a többiek értékei szerint, hogy alacsony, kp vagy magas hőigényű egy adott kávé. Azt, hogy ez a te gépeden mennyit jelent, neked kell kitapasztalni.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #41230 üzenetére
Kép alapján nem hiszem, hogy pontosan megmondható. A köröm tesztet szokták javasolni. Ha elhúzod rajta a körmöd hátát és karcolja, akkor jó, ha simogatja, akkor csere.
YouTube: a telefon által készített videó általában nem kicsi, inkább wifin töltsd fel ha tudod
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #41248 üzenetére
Jobb is a 134-es lefolyás, egy picit még finomíthatsz a szemcseméreten.
Hibák szerintem:
1.van egy viszonylag lapos felszíned, erre ásol egy lyukat a közepébe, így garantáltan kapsz egy kis ellenállású részt a pogácsában, ahol átzubog a víz. Megoldás: wdt
2. Csattos üveg: rengeteg levegő marad a kávé fölött, villámgyorsan bedöglik - ez a gond megoldódik amint veszel visszazárható zacskós kávét, a zacskó újrahasználható
3. Tömörítés: 1x tömörít, óvatosan kihúz, ennyi (esetleg megpörgetheted benne, szerepe nincs, de jól mutat.
4. Tizedgrammos mérleg, a pontos reprodukálhatósághozVan úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Sinisi #41257 üzenetére
Próbáltam desztillált vízzel kávét készíteni rossz lett. De a te problémád ennél sokkal nagyobb. Ha minden más megvan, akkor osszehasonlítod a RO, csap és egyéb szűrt vizeket ha akarod. A Brita biztosan nem jó a Gaggia alumínium bojlerének, hogy a RO visszasózás nelkül mennyire eszi az alumíniumot, Fragola talán tudja.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Szokásos index színvonal. Közel nincs a Kalmáros videókhoz. Inkább olyan nesze semmi fogd meg jól, ezért kár volt kimenni Olaszországba.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
A 100% Arabicákat próbáltam tőlük az Aquavivában, egyik sem volt jó. A Malabar lett volna jó, ha nem rögösödik olyan szinten, hogy néha az adag fele jutott el a főző egységig, máskor meg másfél adag. Az a pár, ami jól sikerült, az finom volt, de összességében nem ajánlott. A többi nem volt jó. Robusztás blendeket nem próbáltam.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nem totál rosszak voltak, csak valamiért alulkivonatolt volt mindegyik. Hogy a hőhiány, vagy a csatornásodás miatt, azt nem tudhatom, de egyedül az East Timor villantot egy olyant, de olyant, hogy ha reprodukálni tudtam volna, esélye sincs másnak az automatába (4-5 kávé befulladt előtte, szóval fel volt fűtve a fej rendesen, de ezt eljátszani nem lehet minden csapolás előtt, a sima forró vizes öblítés meg nincs ilyen hatással). Sajnos a többi csapolás nem lett jó ebből sem. Lehet egy robis blend jobb lenne, de egyik kolléga elzárkózik tőle, így kerestünk mást (PY Indian Choco) ami mindenkinek elfogadható.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz excalibur36 #41322 üzenetére
Az eddig próbáltak közül ez kérte a legfinomabb darálást. Cserébe rögösödik mint állat, és a statikusság miatt tapad mindenhez és száll is szanaszét. De ha benne van a szűrőben egy kifelyezetten megbocsájtó kávé. Annak ellenére, hogy nekem nem jön be (szeretem ha egy kis savasság jelen van), ajánlom mindenkinek aki egy kis csokiszirupra vágyik. Feneketlen karral külön öröm a bőséges mogyoróbarna crema
Nálad milyen hőfokon lett jó?Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Krémes, csokis. Semmi extra. De jól tűri a hibákat. Csokis vonal kedvelőknek jó kávé ismerkedni a 100% Arabicával.
Honnan venni? Sok gelyen van, Pacificaffét nem ismerem, AVX és Kávékalmár is jó volt. A sötét porkolésű AVX-es hőre érzékenyebb volt, de már ők is világosabbra pörkölnek.
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Toobee #41346 üzenetére
A kis sorozatú karok ebben az árban vannak. Kalmárnál sem sokkal olcsóbb a NAKED, máshol sem találni sokkal olcsóbban. Persze van rajta haszon, de mi másért gyártatna Paljoc 100 darabot. A gaggiahoz 10k-t persze szívesebben kiadtam.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Toobee #41352 üzenetére
Kíváncsi vagyok az eredményre. Nagyon nem áll össze az elmélet és a szűrő alakja, pedig oluan rossz nem lehet, ha az IMS piacra dobta.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Nem létezik, így nincs vele tapasztalat. Sima Mokka pot van indukciós aljal (ha tévednék dobj egy linket, már rendelem is). Egy autószerelő ismerőstől kaptam 3-4mm-es vas alátétet, arra teszem a Brikkát. Lassabban készül el mint gázon, vagy kerámialapon, mert nem tudod előmelegíteni (gyorsan túlmelegszik, így lekapcsol a biztonsági rendszer nálam). Szükség megoldásnak jó, de napi használatra macerás. Lehet adapter lemezt kapni az indukciós laphoz, de nem olcsó, lehet azzal jobb.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
ESE podos kart felejtsd el, nem adnak ertekelhető eredményt. Ilyenkor be szoktam linkelni a két feneketlen szűrőtartós videót a Gaggia podos és normál szűrőjéről, ha gondolod beteszem megint.
A Podos gép meg sok helyet foglal ahhoz, hogy a vendégeknek készítsünk kávét. A vendégek 90%-a ugyanolyan boldog lesz a robbanós kávétól is (Brikka).
Inkább mégis beszúrom a linket: [link] vs [link] Nem tökéletes a normál szűrős sem, de a kulonbség látszik.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Aki látott szarazjeget párologni (szublimálni) annál ez nem kérdés. Lényeges különbséget nem vettem észre, de én mindig is kanalaztam.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Mennyi időre elég neked ennyi kávé? Nem az a baj, hogy berendeltek belőle, és bedöglik a polcon?
Z0mbi: a videóim közt találsz rendes podos géppel készítettet is, a, sokkal szebb lefolyás, izre is jobb, de nem annyival mint gondolná az ember. Drágább, nagyobb, és csak hébe hóba kell. Erre én nem adnék ki nagyobb összeget.[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz mrrr74 #41391 üzenetére
Persze, podos géppel. Gaggiaval 2x próbáltam, soha többet. Podot ittunk hónapokig a munkahelyen, nem igazán győzött meg, így most egy Quick Mill Aquaviva van beállítva, az egy fokkal jobb.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Hol is vetted te? Ha a fontban számolt ára nem változott, most tényleg jó vétel lehet.
Pacific kávékra reagálva: akinél citromlé szerű az elkészült ital annál mikori pörkölés, mióta van nyitva a zacskó. Azért kérdezem, mert a Casino Moccával én úgy jártam, hogy 3 hetes pörkölés 3 napig bontás után tökéletes volt, nagyon finom, majd úgy megdöglött, hogy szinte mindegy mit csinálok, csak savanyú lé lesz. Tudom, hogy más kategória a két kávé de ha nem lett volna a 3 nap mennyország az utolsó 100g-os csomag első feléig azt hinném én rontok el valamit. Az első 200g mindkét feléből csak az utolsó adag lett rossz, de a második zacskó már csak 3 napig bírta. Amíg jó volt, kárpótol a végén jelentkező kellemetlenségért, de itt már lenne létjogosultsága a Lynn Weber féle baen cellarnak, ha nem lenne olyan nagyon drága [link]
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz Keresztapper #41471 üzenetére
Francesco lapját nézted? Nem olcsó, de megbízható forrás hírében áll.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz tibi970307 #41516 üzenetére
Linkeld majd a választott gépet, vannak nagyon jók, de gyengébb konstrukciók is. Ha sokan vagytok, és nagy a szórás az egyéni kávéfogyasztásban, és az átalánydíjas fizetés nem megoldás, az automata nem jó (értékelhető eredményt csak jó kávéval ad), a podos gép bírja a strapát, pod meg van olcsó és jó is, bár a két halmaz nem metszi egymást.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
-
soldier2
őstag
Na de most akkor első osztályú kávét és cappucinot készít, vagy nem sikerült egy értékelhetőt húznod vele. Mert az, hogy téged átvertek, nem jogosít fel arra, hogy ugyanazt tedd másokkal. No nem rugózok rajta tovább.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
Amint Bazsee is írta semmivel sem lesz könnyebb dolgod. Arról nem lehet megegyezni, hogy legalább a kávékat ne váltogassák? Ha egyszer belőtted a gépet egy kávéhoz, kisebb -nagyobb ingadozással már jó lesz. A nyomásfokozó esetedben mint szükséges rossz, működhet.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz becsa96 #41548 üzenetére
Forgókésest semmiképp. 10-15 k körül már vannak kúpos orlőművel darálók (Delonghi kg 79, 89 és hasonlók) nekem olyan volt, sajna eladtam, így hasonló cipőben járok így nyaralás előtt. Lehet veszek egy Mini Millt.
A téglához képest egy jó friss kávéval jelentős különbség várható.Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
-
soldier2
őstag
válasz gubabela #41553 üzenetére
Köszönöm. Abban reménykedtem, hogy jó lesz nyaralásra a Brikka mellé, de inkább ledarálom előre. Az sem jobb, de legalább ingyen van
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
soldier2
őstag
válasz levytee #41555 üzenetére
Arra gondoltam, ha már otthon kézi daráló van (ami nem logikus) akkor legalább utazósnak is kézit veszek, hiszen az már túrázáshoz is jó lehet. Gondolkodtam vagy 2 percig a Lidon, de az nagyon overkill. Lehet mégis veszek egy hariot, aztán lesz ami lesz, legfeljebb tuningolom. Hogy szitálni a brikkához nem fogok, abban biztos vagyok, annyit nem ad
Surda: - ez nem jó hír. Régen jártam a kornyéken, de ha ott voltam a kozelben mindig betértem Rakétáshoz egy kávéra.
Parci: gratula. Majd írd meg milyen az előző darálóhoz képest (Jolly késes Mini volt?)
[ Szerkesztve ]
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen