-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #41149 üzenetére
na ez az, hogy csokis kávénak is lehetnek tök szép savai, a choco régen ilyen volt. most csak csokis, olyanból viszont van rengeteg. én sajnálom, azért a régi formájában is ízlett a kezdőbb arcoknak is. a gyümölcsös vonal teljesen más tészta.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #41171 üzenetére
Igen, az avx-el már szemezgettem de mivel nincs a kínálatukban csak 1-2 blend ezért elvetettem az ötletet. De kezdek elbizonytalanodni... mert az az irány kezd kirajzolódni, hogy a pörkölés nagyon lényegi elem! Az avx-nél nem tudom, hogy láttam-e olyat ami nagyon friss pörkölésű, bár ha figyelgetem a honlapot akkor biztosan lesz olyan ami egy-két napos lesz.
-
bajnokpityu
félisten
válasz soldier2 #41179 üzenetére
tegnap olyan KVt ittam, és élveztem, ami még meleg volt a pörkölés után. Igen jobb, miután elhül,de most nem volt türelmem.
kicsit széndioxidosabb az első napon, de ennyi. és én pl szeretem az ilyen bubisabb KVt. sőt, ha nem zacskózod be, akkor eleve 1 hét után odalesz az aroma nagyja.
5 nappal igy még nincs gond, és általában 5 nap alatt elfogy a 250g.[ Szerkesztve ]
eladók: Hifiman HE560V3, Topping DX3PRO+ DX7PRO
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #41179 üzenetére
Ok. a pörkölési idő kiválasztásában ez nagy segítségemre lesz!
A kis adagokban porciózást, hogy csinálod? pl. 1000gr-t négyfelé osztod és vákkuumcsomagológéppel a három részt lezárod?
Meg van pidelve a gép! (eddig az arabicáknál 90-96°C próbálkoztam), a cremára vonatkozóan is hallottam már
olyat, hogy fehéres-vöröses a jó mert ha szimplán barnásvörös akkor "megégeti" a hőfok.Malátabár: AVX-nél ugyan akciós de nincs készleten..
Ennek (és a akkor a többinek) a pörkölését is ezek szerint magad végzed? mármint gondolom nem lehet kérni a formalmazótól, hogy milyenre kérem ha már egyszer szerepel a pörkölés dátuma a leírásnál.A gyári szűrőjével próbálkoztam a szimplával 1-2 főzet erejéig, ezután letettem ennek az eröltetéséről, és addig amíg nem volt darálóm fokásnyomozós szűrővel ügyeskedtem (latinnegyed általi darálmányból, amiről minősítés helyett annyit írnék, hogy szintén 1-2 főzet után átkerült a kotyogósba , amivel jobb eredmény született... )
Igen a grammokkal is volt egy-két köröm. (fentebb írttam, hogy próbálkozásom kiterjedt volna a 3személyes IMS-re is, pont emiatt ((ha a méretek egyeztek volna)). 18gr éppen már nem(felragad a felső szűrőre) így eddig inkább a 16-17gr-al volt megoldható a mutatvány a 2 személyes IMS szűrővel.
Ezt úgy értsem : "Dupla szűrőbe 16-18g kávé, és hadd szóljon. kávé/ital arány legyen 1:2-1:3 közt (g-ra mérve, nem ml-ben), és nagy baj nem lehet." , hogy ha 17 gr kávét tamperelek bele a szűrőbe akkor 34ml-ert csapoljak (2x) a poharakba?
-
fragola.6035
aktív tag
válasz soldier2 #41202 üzenetére
Én tényleg értékelem, ha valaki wdt-zik, én is szoktam egyes kávéknál, de ezt a képeken látható kávét némi kevergetés nem fogja megoldani. Itt valami nagyon alapvető hiba van. Hő problémára nem gondolnék, mert van a gépben pid.
Én még mindig az őrlőre/őrleményre gyanakszom, Ez a képeken látható kávé olyan, mintha szar lenne az őrlemény, vagy erősen döglött, bár ezt ki lehet zárni, mert ennyiféle kávéból lehetetlen, hogy mind döglött legyen. .
Vagy a kávé szar, vagy az őrlővel van valami beállítási probléma.
Mintha nem frissen őrölt kávé lenne. Amikor a vendéglátósok dózerében pang a kávé, akkor szookott ilyen világos lenni.A kávé szétcsomagolásáról: az olasz kávék (és pl. a Paljoc kávék is) bontatlan csomagolásában általában nincs levegő, mert a szén-dioxid kiszorítja. Ez elég jól megóvja a kávét az oxidációtól, öregedéstől. Ha felbontod, és nem öntöd, hanem valami kanállal veszel ki adagonként őrölni kávét, akkor még mindig benne marad a szén-dioxid, mert nehezebb a levegőnél és a zacskó alján marad.
Ha a kávét szétöntöd, akkor már el is veszítetted a szén-dioxidot, körbevetted a kávészemeket levegővel, újra el fog indulni az öregedés. Főleg ha sima símítózáras nejlonzacskóba kerül.
Az én véleményem szerint a közepes, vagy sötét pörkölésnél jobb, ha az eredi zacskóban marad.[ Szerkesztve ]
https://caffe35.webnode.hu/
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #41203 üzenetére
Igen ez éppen az előbb merült fel mint kérdés!
32mp alatt!!!! úgy, hogy némi a víztartályba történő visszafolyás a csapolás alatt tapasztalható, és csak így ennyi idő mellett ad le ilyen sovány cremat!!!! ha finomítok az őrlésen akkor a szűrőn nem folyik ki kb semmi.Állítgattam a hőfokot de 96 fölé soha nem mentem, az őrlési finomsággal is próbálkoztam de ha gyorsan folyt át a crema elmaradt! olyan volt, hogy egy-két főzet azért egészen finomra sikerült de csak úgy, hogy a többi korábbi kudarcos próbához viszonyítva lett jobb.
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #41209 üzenetére
A daráló simán lehet még a gyenge pont. Ez nincs még tesztelve... erre is sort kerítünk majd, de csak a kövi hóba jön össze, addig csak kitartok már ha eddig is kibírtam... a gépet láttam már, hogy "mit tud" szóval az rendben kell, hogy legyen... lehetek én is a leggyengébb láncszem, de ez majd kiderül... az biztosk, hogy elakadtam... ezért egyelőre ráhagyom, úgy tűnik, hogy fizikailag jelenlévő szaksegítség nélkül nem boldogulok Köszönöm mindenkinek a hasznos tanácsokat!!! remélem, hogy miután rendbeszedtük a dolgokat minél többet tudok belőlük kamatoztatni! Köszöm!
[ Szerkesztve ]
-
Sinisi
senior tag
válasz soldier2 #41235 üzenetére
Karcolni simán, mármint rendesen, nem nagy erőkifejtéssel megkarcolja... na holnap majd csinálok videót és az majd talán többet elárul...
A feltöltéseket nem telóról intézem (ha van rá mód), mert már volt olyan adat ami vagy kettő nap alatt érkezett meg (mail) de hallottam ismerőstől, hogy volt ami majd egy hetet vett igénybe
[ Szerkesztve ]
-
adp
őstag
válasz soldier2 #41294 üzenetére
Rendelnék már egy jó PY kávét, csak nem járok mostanában Pesten. Így marad a pacific mert ott legalább 5e felett nincs posta.
Amúgy úgy gondolom, hogy a lidlis szarnál csak jobb lehet. Úgyis cukorral illetve cukorral és tejjel isszák, szóval csak jobb lehet mint a bolti -
Keresztapper
senior tag
válasz soldier2 #41353 üzenetére
Valóban kényes fajta, de nekem sikerül vele azonos daráló beállításon a duplákhoz márhető testességű és ízű szimplákat húzni, és ráadásul jó hozzá a kedvenc Fragolaféle 58-as tamperem.
szerk.:
Mondjuk az is igaz, hogy nekem a középső van, tehát a 8,5-ösnél kicsit nagyobb ha jól emlékszem. Ebbe 11,5 körüli őrlemény megy a világosabb pörikből.
[ Szerkesztve ]
http://palscoffeetech.com/
-
-
HÁZIGAZDA
válasz soldier2 #41374 üzenetére
én is emlékszem még középiskolából, hogy nehezebb, mint a levegő, de eddig ezzel egyszerűen nem foglalkoztam. most beiktatom a rutinba, annyira nem ügy talán és nagyot lehet nyerni vele. mondjuk fogalmam sincs, hogy a gyakorlati hasznát hogyan mutatom majd ki, de mindegy.
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
adp
őstag
válasz soldier2 #41386 üzenetére
Multkor irtam hogy felesbe lesz keresztanyamekkal akiknek van egy delangyi automatajuk.
Igy fel-fel kilo jut nekik es nekem is mind2-bol. Nekem ez kb 1 honap max 5 het.Es hutoben tarolom szelepes zacsiban. Sztem ugy semmi baja nem leszJolti: hat most kicsit elszomorodtam. Pedig azert dicsertek paran a pin up-ot. Lehet az meg a regi fele volt.
Ha be akarom nekik loni a daralot ott is csak ures allapotban tudok/szabad rajta tekerni? Mert sztem a bolti vacakhoz beallitott fokozaton a pacific befullad
[ Szerkesztve ]
-
mufi
senior tag
válasz soldier2 #41533 üzenetére
A gép fizikailag tökéletes állapotban van, ezt garantálom. Átnézettem, kitisztították. 2 tömítőgyűrűt kellett kicserélni rajta, az egyik a kifolyónál levő nagy fehér színű tömtőgyűrű. Ebayről rendeltem mindent, eredeti gastroback alkatrészek amit igazolni is tudok bárkinek bármikor.
Kinek mi a tökéletes? Itt sokan kukacoskodnak, hogy mi az ami jó és mi nem jó. Megfelelő kávémennyiség, megfelelő kávé, prlési finomság - igen, tökéletes kávét csinál és kapucsínót is. Pont.
*most mire ez a sz*rrágás itt egyébként?Creed Aventus 500 ml splashre keresek jelentkezőket.
-
gubabela
senior tag
válasz soldier2 #41551 üzenetére
Nem kell megcsinálni feltétlenül, már a dobozból kivéve is használható brikkához, de jobbá tehető. Sajnos nem tudok ebben az árkategóriában jobbat (pláne, ha fontos a hordozhatóság). A szita azért kell, mert daráláskor nagyon apró szemcsék is kerülnek a darálmányba és a brikka szűrője nem elég finom, hogy kiszűrje ezeket, lehet zacc a csészében.
-
gubabela
senior tag
válasz soldier2 #41554 üzenetére
Én munkahelyen brikkázok. Jó volt hozzá mindig is a mill, csak az upgrade+szita még ezen is javított. Pár napja sikerült véletlenül egy annyira jót főznöm vele, hogy én is meglepődtem. Rendesen érezni lehetett a gyümölcsös ízt és nem csak a mű hab volt a tetején, hanem rendes crema. Szerintem friss darálással sokkal jobb eredményt érsz el, mintha előre ledarálnád és úgy vinnéd magaddal.
-
Gravity1234
tag
válasz soldier2 #41587 üzenetére
Joo de te 82-on ittad
En a Chocot, Spiceyt, Get up-ot mindharmat 87-88-en ittam, azon izlettek leginkabb.
Ez is most akorul van kezdesnek, de lehet emelek rajta akkor.
Crema nem feher, azt azert nem mondtam, csak az elozo harom szep, barnahoz kepest lathatona vilagosabb.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Bazsee71
őstag
válasz soldier2 #41617 üzenetére
Elhiszem én, hogy csodák nincsenek, az én darálom sem kivétel, csak a saját méréseim alapján csodálkoztam rá. Mert akkor minden egyes darálás alkalmával 0,1g-ra pontosan ugyanannyit csal hozzá pangóból. Ha beletöltök mondjuk 16,60g-ot, akkor általában 16,50-16,70 között jön ki. Ezek alapján kb. mindig ugyanannyit tart bent frissből, amennyi előtte a pangó volt, amire szintén van logikus magyarázat.
Leginkább a Lido széria tetszene, mert akkor kapásból megvan az utazós is, de ahogy néztem azért a Pharos őrlőműve jóval komolyabb darab.
(#41618) Surda-: sajnos ugyanezt látom én is, dózeresből nagyobb a választék, de olyat nem vennék a napi két kávémra. A CM702-es tartálya is fent van, de minek. Csak azért kiadni +100k-t, hogy halkabb legyen, masszívabb géptestben, és valamivel definiáltabb ízeket produkáljon, amit kérdéses, hogy kiérzek-e. Ezért agyalok a Pharoson, de a kockát elvetni még nem most fogom, ha bármi érdemesre akadok, természetesen megosztom.
[ Szerkesztve ]
-
becsa96
csendes tag
válasz soldier2 #41637 üzenetére
Ma már egész ihatót főztem vele, alig volt kesernyés és alumínium íze, mandulás-étcsokis ízek jöttek elő, viszont ami már legelőször feltűnt - nagyon keveset főz(én mindig duplán ittam), éppen egy csészényi fekete ha ki jön belőle - ami az olaszoknak 2 csésze rövid kávé, az nekünk 1. Előbb vagy utóbb egy Hario-t mindenképpen beszerzek hozzá
[ Szerkesztve ]
-
jolti
senior tag
válasz soldier2 #41683 üzenetére
Itt van az újabb kiadása az enyémnek M7 900 néven.
15 kilós nagy mocsok, 600 W-os motor, semmi műanyag. Csak az enyémben még a 68 mm-es kések vannak.
Nagyon jó daráló, szeretem. Meg qurva csendes.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Amazon
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Futás, futópályák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Samsung Galaxy A52 5G - nem csak egy G-vel több
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Politika
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen