-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Bazsee71 #36042 üzenetére
Az a Gaggia dupla szűrő csak arra lesz elég, hogy épp belemelegedj. kell valami rendes dupla, esetleg szimpla is. Ha nem akarsz köröket futni, akkor egyből eredeti VST-t vegyél, 18 vagy 20 grammosat. Szimplából is! Drága, de legalább segít elkölteni a pénzedet.
https://caffe35.webnode.hu/
-
weinmaker
őstag
válasz Bazsee71 #36096 üzenetére
Persze, tudom mire gondolt. Ha zajosabb is, akkor csak minimálisan lehet az, mert nekem nem feltűnő. Viszont csapoláskor egy szimpla esetében maximum 1 fokot esik a hőmérséklet pid szerint, a korábbi 2-3 hoz képest. Vagyis stabilabbnak tűnik.
fragola: Dicséretes amúgy, hogy megosztod a tudásod a többiekkel. Szívesen feltettem volna a Korzóra is, de megértem, ha elzárkózol tőle (bár úgy több emberhez is eljuthatna).
[ Szerkesztve ]
Www. Kavekorzo.hu - Gyanús vagy nekem, mint a krematórium büféjében a hamubasült pogácsa!
-
Gigi01
őstag
válasz Bazsee71 #35931 üzenetére
És teszem fel,egy ilyen masina mennyire elfogadható?
A Brikka-t is kb. ennyiért hoznám ki kézi őrlővel.[ Szerkesztve ]
-
Karthmann
csendes tag
válasz Bazsee71 #36234 üzenetére
Az ötlet abból fakadt hogy a hötükör alkalmazásával öt százalékkal javul a fűtésteljesítmény padlófűtésnél, ha ez az érték működne a bojlernél is akkor némi szigeteléssel talán tíz százalék is lehetne, és józan észel végiggondolva egy hőtükrös polyfoammal beburkolva, pár fokot biztosan lehet nyerni a rézcsőben lévő víz hőmérsékletén
Happy wife happy life
-
Ábi
tag
válasz Bazsee71 #36242 üzenetére
Lassan 2 éve csak tőlük veszek zöldet (1-2kg leszámítva) és eddig nem volt etióp robijuk, pláne nem Djimmah néven. Etióp Djimmaht vettem én is (a Sidamo mostohatestvére) zöldet. Vegyes szemek jellemzik, hasonlít a Sidamora ízben, csak lightos kiadásban.
Tuti nem robusta, max a pörkölést lehet elcseszni.
A Brando árképzése igen baráti, főleg zöld vonalon, csak ez piszkálja egyesek csőrét.
Az igazán friss pörinek más illata van, mint egy pár napot pihentnek.[ Szerkesztve ]
-
soldier2
őstag
válasz Bazsee71 #36257 üzenetére
Bár nincs személyes tapasztalatom, de elképzelhetetlennek tartom, hogy az Avx-nek ne legyen egy partner kávézója Szegeden. Nézz be a Kvx fórumra, biztosan irták már merre van. Bocs, de mobilról, útközben nem tudom kikeresni.
Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!
-
Keresztapper
senior tag
válasz Bazsee71 #36261 üzenetére
Az én ízlésemnek ez erősen túl van pörkölve. Legalább is én sokkal világosabbra szoktam hagyni, és úgy meglepően finomnak is tartom, főleg az árához képest.
De ettől még lehet hogy valami csokis ízt ki tudtak hozni belőle. Én nem törekedtem rá. Majd számolj be a tapasztalatokról.
http://palscoffeetech.com/
-
HÁZIGAZDA
válasz Bazsee71 #36433 üzenetére
az ims egy minőségi megmunkálású normál szűrő. jobb élmény használni, de nem lesznek "teltebbek az ízek". a reneka a tulajok és a leírása szerint tényleg eléggé más. az ára fájdalmas, de gondolj arra, hogy tavaly nem kaptak el gyorshajtásért, ergo összespóroltad az árát
dicranum scoparium + genista pilosa = :)
-
rallypix
csendes tag
válasz Bazsee71 #36433 üzenetére
Nekem Reneka van GB-hez és nagyon szeretem. Mivel jóval finomabbra kell őrölni hozzá, mint a hagyományos szűrőkhöz, ezért ízben is másabb vele a kávé.
IMS-t és VST-t nem próbáltam, ezért ahhoz nem tudom viszonyítani.Számomra két nagy előnye van. Az egyik az, hogy nincs zacc a kávéban (a korábbi szűrővel nekem volt), a másik, hogy 16g-os csak, így nem kell bele olyan sok kávé, mint a sima dupla szűrőbe. Így elég a világos pörkölésűből is 17-18g bele, nem kell 22+ mint korábban.
-
hifis50
csendes tag
válasz Bazsee71 #36433 üzenetére
A Reneka a finom hálója miatt kicsit kényesebb szűrő, ha a strapát nézzük, , ezért kicsit lájtosabban kell bánni vele. De kipróbálni tényleg érdemes.
Mivel kiszálltam az 58mm-es univerzumból, van 2 eladó Reneka szűrőm féláron. (Az egyik alig használt, mert tartósan a Mazzer saját szűrőjét használtam, a másikat szerintem elő sem vettem. De nem tudom, melyik - melyik.) -
Ábi
tag
válasz Bazsee71 #36481 üzenetére
A lassú lefolyás jól áll neki. A hővel kell lejebb menni, ha keserű.
Nálam (nem ajánlott E61 fejhőmérő) 92-94-n csokis-gyümölcs íz jön.
A babok színét látva én az átlagosnál alacsonyabb hőmérsékleten indulnék ezzel az őrlőbeállítással.Gyógyszeres szagot se zölden, se pörkölve nem tapasztaltam (elvileg u.a. a tétel).
-
fragola.6035
aktív tag
válasz Bazsee71 #36618 üzenetére
Inkább csak fordítva. A kőzetgyapot, kerámiapaplan és a hasonlóak nem hangszigetelnek szinte semennyire.
A sima filc szerintem nagyon jó. Ha teljesen beborítom a bojlert, akkor hideg a gép burkolata. A kazán tetejére ezért nem szoktam tenni, hogy a csészemelegítés azért működjön.https://caffe35.webnode.hu/
-
-
Ábi
tag
válasz Bazsee71 #36811 üzenetére
Örülök, hogy megcsapott a kávé füstje!
Ha van kivezetett szagelszívód, próbáld meg az alatt. Télen a Genevel mindig a konyhában nyomom a szagelszívó alatt és nem fulladunk meg.
Nyugodtan próbáld ki holnap. Kell neki a 3 nap pihi, de így magad is érzed majd a változást.
A mennyiséggel lejebb kéne menned. Pörkölj kevesebbet egyszerre, hogy egyenletesebb képet adjon.
Aztán úgyis Gene, Hottop lesz a vége.
Nem lesz itt zsákszám elfüstölt kávé, csak figyeld a pörköléseid és tanulj. Hamar megtalálod a Neked tetsző pörkölést.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest