Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
Nekem ugyanilyen gépem van, én írtam a másik topikban is. Írtam erről a gépről, keresd vissza itt. Én mindenképpen javaslom a kar és a kosár cseréjét. Az, hogy mennyi őrleményből főzöl, ízlés dolga nejem cappuccinokat idők, neki általában 16g-ból főzök, én feketén iszom, magamnak 18-20g-ból. Van olyan pörkölő (pl Impresso), akik annak javaslatot receptre.
Amit javaslok: új kar, új kosár, mérleg (tized grammos), jó minőségű kisüzemi pörkölésű kávé.A kancsós víztől ugyanúgy vízkövesedni fog ezért javasoltam a desztvíz-szűrt víz keverékét. Persze az íze is jobb lesz.
De persze lehet, hogy elkezded a géphez kapott eszközökkel, aztán ha úgyis megfelel, akkor semmi gond, használod úgy. Ha viszont kicsit érdekel a dolog, akkor érdemes kísérletezni.
[ Szerkesztve ]
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
-
konzumpro
senior tag
Régebben csak nyomásfokozós kosárral árulták, most már adnak hozzá szimplafalú kosarakat is. Szerintem jó kis gép, érdemes a manuális előáztatással játszani, nálam a maximumon volt a legjobb, vagyis hosszan nyomvatartva amíg el nem kezdi a tényleges főzést, azt pedig manuálisan állítottam le. De lehet programozni is a hosszú előáztatást.
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
víztémában: vannak a szűrőkancsók, és azokhoz lehet kapni kifejezetten kávés-teás beállítású szűrőt. egy ideig használtam olyat, mert olcsó volt, sok eltérést nem éreztem, de ettől még jó lehet - valaki erősítsen meg vagy cáfoljon.
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
RetepNyaraB
veterán
"Azt is olvastam, hogy talán 19g kávéból kellene majd a kávét készíteni. Ez 1 csészénél és 2 csészénél is ugyanígy működik vagy ez csak a 2 csésze kávéra értendő."
Minden kosárnak van egy ideális névértéke és attól durván eltérni nem jó. Tehát mondjuk egy 18g-os kosárban nem érdemes 10g-ból "szimplát" főzni, mert nem működik rendesen.
Képzés: a szimpla\dupla elnevezés az eredeti olasz típusú kvzásból jön, az új hullám betörésével ez így már nem pontos fogalom. A modern specialty minősítésben (igazán jobb helyeken) csak "duplát" készítenek, az íz miatt. Általánosságban 18-20g töltettel, ebből lesz ugye 36-40g ital. Ettől még vannak persze különféle felépítésű szimpla kosarak, lehet is őket használni - általában kicsit macerásabb velük dolgozni.
Illetve a pl. 19g-ból készített cuccot szétönthetitek kétfelé, miért ne? Az íze ugyanaz marad, csak kevesebb mennyiség.
Mondjuk egy jó flatwhite duplából készül, a cappuccino viszont szimpla. De az első már specialty fogalom, a második meg klasszikus olasz :)flash @ bejáratódnak a kések, finomabbra kell állítani. Mármint ha általánosságban beszélünk róla. Amúgy egy zacskó kv elején és végén is simán lehet más őrlő állás, ahogy icm írta.
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS Vivobook Snapdragonnal: talán egy új korszak kezdete!
- Kormányok / autós szimulátorok topicja
- sziku69: Szólánc.
- PlayStation 5
- Amatőr csillagászat
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...