Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
A pH határozza meg a reakció sebességét. A pufferoldatoknak higítástól függetlenül nagyjából ugyanannyi a pH-juk. A normál oldatokat ha desztvízzel higítod, akkor 7-es felé fog közelíteni a pH. Ha semlegesíteni próbálod a pufferoldatot, akkor ugyanígy kompenzál egy darabig.
[ Szerkesztve ]
Buliban hasznos! =]
-
RetepNyaraB
veterán
Egyrészt jobb, ha felmelegítesz fél liter vizet és abban oldod a cuccot, majd lehűlve öntöd vissza és szépen összerázod. Hidegben csomósodhat, esetleg nem oldódik rendesen.
A pufferoldat készítése felesleges plusz procedúra nekem, én beletolom az 5 literbe és kész. De százados mérleggel, kivéve, ha garantáltan pontos a tizedesed. Ha téved pár tizedet, az érezhető lehet a végén.Innentől hardcore, aki nem akarja nem kell olvasni:
Másrészt nekem jelenleg a puffer (szóda) szerepe igen jól érezhető, mert épp kísérletezem vele. Most olyan 0,42g megy az 5 lityibe, 1,2 keserű mellett (ez utóbbit próbálom majd csökkenteni épp). Ettől a TDS 130-150 körül van, kemény arcok arra esküsznek ne legyen 80 felett, de én abból nem tudok ihatót főzni.
Több puffer mérsékli a savanyát, testesebbé teszi az ízeket (ha úgy vesszük, összemossa a határokat). Mivel többnyire világos tételeket iszom és mindig zavart a citromosság, ez nekem fontos. A 0,2-0,3 nagyon kevésnek bizonyult."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Nincs több főgombos iPad, van helyette nagyobb Air és Pro M4 chippel
- Kínai, és egyéb olcsó órák topikja
- Synology NAS
- World of Tanks - MMO
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS routerek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Garmin Forerunner 165 - alapozó edzés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen