Új hozzászólás Aktív témák

  • xPraetoriaNx

    senior tag

    Csókolomsztok!

    Így karácsony közeledtével, kb egy hete gondolkodom azon, hogy lecserélem a procimat egy i5-3470-re. Ezzel kapcsolatban adódott két kérdésem. :)
    Nem ez volt a közvetlen kiváltó ok (szóval nem, nem ilyen hülye sznob vagyok aki csak azért bővít gépet mert nem mennek a legújabb játékok ultra high beállítások mellett is 128 FPS-sel), de egyre inkább úgy érzem, hogy a jelenlegi, i3-2120-as procim "bottleneck"-eli a GTX660Ti videókártyám. Bár a VGA már messze nem a 4. legerősebb kártya a piacon, mint amikor megvettem, de azért kicsit fucsállottam, hogy Battlefield 4 bétája low beállításokkal is játszhatatlanul szaggatott, illetve azt se tartom reálisnak, hogy CoD:Ghosts ilyen medium szerű grafikán is komoly FPS eséseket produkál ha bizonyos pályák egyik végéből a másikba nézek, illetve bizonyos "sight" kategóriás fegyver kiegészítőket se nagyon merek használni, mert szintén zabálják az FPSem. Szóval így a VGA kategóriás litánia után maga a kérdés az, hogy jól érzem-e ezt a bottleneck effektust az i3-mal?
    Másik kérdés pedig az örök, szinte minden bővítésnél felmerülő kérdés - Elbírja-e a tápom? Jelenlegi, 450-es Corsair tápom még az előző gépemhez vettem (Core 2 Duo E7400 2,8GHz, 2GB DDR2 RAM, 8800GT, később GTS450-es VGA), így már azon is (pozitívan) elcsodálkoztam, hogy a mostani gépem elbírja, szóval kezdek kicsit aggódni. Jelenlegi konfig:
    ASUS P8B75-V alaplap
    i3-2120 (ez cserélődne ugyebár)
    8GB DDR3-as RAM, modulok elvileg 1600MHz-sek, de az alaplap butasága miatt "csak" 1333-on ketyegnek jelenleg
    ASUS GTX660Ti VGA
    2 Vinya
    1 DVD író-olvasó
    Néha 2 monitor
    1 extra ventillátor

    (Elnézést a sallangos HSZ-ért, de inkább "magyarázom túl" a dolgokat minthogy hiányos infót adjak oszt' félreértés legyen belőle... Illetve ha már segítséget kérek, akkor azt nem ilyen "tőmondatokban hozzátok vágok pár infót, aztán válaszoljatok ám!" odavakkantós stílusban teszem.)

    [ Szerkesztve ]

    There is no war. Only the harvest.

Új hozzászólás Aktív témák