Új hozzászólás Aktív témák

  • RMZ250

    senior tag

    Hali srácok!
    Pár napja én is megműtöttem a procimat és gondoltam írok pár sort azoknak akik esetleg gondolkoznak a dolgon. Már csak azért is mert hiába néztem meg egy csomó videót pár kérdés nyitott maradt számomra.
    Szóval a két módszer közül(satu vagy penge) én a satut választottam de vettem pengét is és mielőtt nekiálltam gondoltam megnézem hogyan viszi.
    Hááááááát kis túlzással állíthatom, hogy mint kés a vajat :K A rengeteg megnézett videóban az tünt fel, hogy szenvedve-erölködve megy be a penge még a kezek is remegtek. Ezért is akartam satuzni. De én másképp csináltam, ugyanis mindenki csak gyömöszöli befelé a pengét én meg szeltem jó hosszú mozdulatokkal(már amit a penge hossza engedett). Először az egyik sarkán keztem és amilyen hosszú a penge azon a hosszon át is vágta teljesen. Hmmmmm ha ez ilyen könnyű akkor folytattam. A 3 másik sarok után az oldalakon is ugyan ilyen könnyen áthatolt a penge. Mire a párom elővette a telót, hogy lekamerázza a folyamatot már csak az oldalak maradtak. Úgyhogy született egy 50 másodperces videó az egészről :DDD
    Tehát kb. 90 sec alatt megvolt az egész :C Így hát satu helyett szeleteltem. Egy műanyag kártyával eltávplítottam a ragasztót alkohollal megtisztítottam mindent és már mehetett is össze minden. Itt jegyezném meg, hogy a satuzástól az tartott vissza egy kicsit, hogy el se tudtam képzelni milyen vastag lehet a kupak. Hát piszkosul vastag és erős, strapabíró anyag szóval akár bírhatja is a satut. Na gyerünk tovább, tehát szét volt szedve a cucc akkor mondom lesz ami lesz felpolírozom a vasat. Elő az üveglap, vízpapír csiszolás. Az tünt fel, hogy nem viszi csak a széleit majd a közepét is megkezdte egy foltban de még ekkor is nagy foltok kimaradtak. Kb. másfél óra csutakolás után kaptam egy szép rézszinű piperetükröt :DD Innen már jött a CLU a chipre, proci a helyére rá a kupak és a leszorítóval rögzítettem. Tehát én nem ragasztottam vissza. MX4 a vasra, hűtő felszerelés és kész.
    Sajnos összehesonlítási alapom nincsen mert egy Alpenfhön Nordwand volt rajta de cseréltem egy Artic Liquid Freezer 240-re.
    Az össz beavatkozás eredménye -30 fok mind tesztben mind játékban. IBT-t nem is tudtam futtatni előtte mert szinte azonnal 100-ig ment és le kellett lőnöm. Most 71-nél megáll. Amúgy 1.280V és 4.6GHz van belőve.

    [ Szerkesztve ]

    Thermaltake, Gigabyte B450M S2H, Ryzen7 5800X, G.Skill RipjawsF4 3200, Lian Li Galahad 2 Trinity Performance 360, EVGA RTX3080FTW3 Ultra, Xiaomi 11T

Új hozzászólás Aktív témák