Új hozzászólás Aktív témák

  • laychi

    veterán

    Diiiiiiiiiiiiiiir pikcsörmékör!

    Üzenetem neked szól,mert ugyanolyan lapod van,mint nekem.
    Még anno kérdezted tőlem,hogy DC támogatott biossal milyen előny/hátrány jelentkezett.
    Nos akkor annyira nem mentem utána a dolgoknak,mikor az 1.8-as bios megjelent,most kijött az 1.9-es.
    Felraktam a cuccost,és belőttem 4,5 ghz-et,majdnem jól belőtte a bios,adott neki 1,208V-t ,illetve linx alatt feltornázta 1,304V-ra(AUTO-n)

    Ezzel még majdnem ki is egyeztem,de nem hagyott nyugodni,hogy még mindig nem találták el a megfelelő beállítást,erre csak egy szimpla hd kódolás alatt megnéztem ezzel az auto és a korábbi manual beállításomat,amit még a gyári biossal lőttem be,hát kékhalál lett a vége,megnéztem 1.8-al szintén zenész,vagy ha nem volt kékhalál,akkor elszállt a hd encoder.

    Kicsit majdnem beijedtem,hogy el kezdett degradálódni a procim,azt hittem kardomba dőlök,de nem tettem,inkább megnéztem 1.6-os biossal,ami ugyebár a haswell refresshek előbbről volt,illetve jóval a dc-k előtt.
    Lefuttattam a hd bench-et a korábbi beállításon és símán lement.

    Mindebből azt a konzekvenciát vontam le,hogy a DC valahogy másképpen van belőve,mint az aboriginal haswell,ezért a DC bios nem megfelelő beállítás szempontjából a mi procijainknak.
    Talán ez nem csak a g43 laptulajok esetében lehetséges,hanem más z87 chipsetes msi tulajoknál is előfordulhat,ezért ezt nekik is mondom:
    Ellenőrizzétek hogy a DC Biossal ugyanúgy megy e a normal haswell K procitok,mert lehet,hogy nektek sem lesz minden ok.

    Most ahogy engedi majd a szabadidőm(ami még odébb van) tesztelem a korábbi biosokat a 4670k-mal,kíváncsi vagyok mik a különbségek,kiderítem melyek verzsön lesz a nekünk megfelelő.
    Egyenlőre az 1.6 lesz a tesztalany,elmegyek 4,7ghz-es beállításig,hogy mit tud,azátn haladok lefelé,hog tudja e valamelyik majd hozni alacsonyabb fesz. beállítás mellett a stabil működést.

    Üdv neked és minden fórumtársnak,Laychi

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák