Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Flashcash #94953 üzenetére

    a hőingadozásnál szerintem az a nagyobb probléma, ha kihűlt gépet rögtön bekapcsolnak irodában kipakolás után, mert lecsapódhat a pára, ami használat közben zárlatot és sérüléseket okozhat a gépben. Ettől persze némi hőmérsékletváltozás lehet rosszabb, mintha mindig optimális körülmények közt használják, de hát használati cikk :)

    A hőség is gyilkolja az akkut, de az inkább a gagyi gépekre jellemzőbb, amikor a rossz tervezés miatt a gép az akkut is fűti.

    Az akku degradálódás meg felhasználófüggő is lehet. Van aki folyton lemeríti, majd újratölti a gépét. Vagy mert úgy kényelmes vagy mert félreértett valamit és okos akar lenni :D Egy ismerősöm naponta 3x feltöltötte és merítette a laptopját, mert azt olvasta valahol, hogy a folyamatos töltés árt az akkunak- Azt hitte, hogy ha be van dugva, akkor folyton tölt (még a cadmium akkus és régi beidegződések visszaköszönése alapján). Egy év után harmadát bírta a gépe, mint az ugyanolyan másik ismerősömnek, aki csak használta és nem akart a gyártónál okosabb lenni :)

    Régebben még ez a topic is tele volt azzal, hogy a felhasználók kiszedegették az akkut és hűtőbe tették... lemerülve... szépen kinyírva az akkukat. Úgy bukott ki, hogy panaszkodtak a lassú gépre, s kibökték, hoy nincs beletéve az akku, hanem lefagyasztották.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák