Új hozzászólás Aktív témák

  • ^Clown

    veterán

    LOGOUT blog

    Összeomlott a tegnapi friss Win7 telepítésem délután az X40-en...

    Épp pdf-eket olvasgattam, mellette ment egy ablakban a Chrome. Valamit meg akartam nézni a neten, erre megfagy a rendszer, majd kék halál (sajnos a hibakódot nem írtam fel).
    Oké, semmi gond, bekapcsológombot folyamatosan nyomva tartva kikapcsoltam a gépet. Visszakapcsolom, BIOS képernyő bejön, utána viszont csak egy villogó kurzor jelenik meg. Nem reagál a gép semmire, csak két dologra:
    - ctrl + alt + del -re újraindul
    - ha lecsukom a notit, mintha elmenne sleepbe (csipog, világít a félhold). Kinyitom, újra csak a villogó kurzor fogad

    Oké, akkor rendszervisszaállítás usb-ről. Bedugom, boot pendrive-ról, oké, minden megy szépen, de amikor választanom kéne, hogy mit is szeretnék, szintén fekete képernyő, csak az egérkurzor látszik (lehet mozgatni). Többször próbálgattam, ugyanaz az eredmény...

    Persze mindezt úgy csináltam, hogy először bent hagytam a tegnap vett memóriamodult, utána pedig kivettem - ugyan az az eredmény. Egyébként sajnos valami baja van a modulnak, több hibát is dobott a memtest, egész éjjel futott.

    Na ekkor már kezdtem kétségbe esni, de semmi gond: jöhet az XP. Külső DVD-meghajtóról bootolok, szépen be is jön. Mutatja, hogy 1 partíció van, ahogyan azt tegnap megcsináltam. Rányomok, hogy törölje a partíciót. Valami hiba miatt nem engedi.
    Rendben, akkor települj rá - a meghajtóval kapcsolatban ismét hibát jelez, és kilép a telepítőből.

    Van valakinek ötlete, tippe, megoldása, hogy mi lehet a baj? Már eléggé kétségbe vagyok esve, nem vagyok valami pro sajnos, magamtól eddig jutottam.
    Lehetséges, hogy bekrepált az SSD? Vagy a memória zavart be (kivettem, úgy is ugyanezeket produkálja - az XP telepítést már nem is próbáltam úgy, hogy bent volt az új modul)?

Új hozzászólás Aktív témák