Új hozzászólás Aktív témák

  • Tim82

    nagyúr

    válasz jtrompi #7476 üzenetére

    Köszi, de kifejezetten T41p alaplapot nehéz keríteni. Nekem meg az kéne...

    Amikor működött, akkor nem volt gond a képpel. A fagyás pedig random módra jött elő, nem mozgatástól, így nem feltételezem, hogy a GPU meghibásodása lenne az ok. (Ha mégis az volna, tudok helyet, ahol a GPU újraforrasztást 30 ezer Ft körüli áron megcsinálnák, csak nem vagyok benne biztos, hogy megéri...)

    Egyébként van válságterv: egy segítőkész fórumtárs segítségével veszek majd egy jó állapotú, szintén 14" T43p-t úgy egy hónap múlva (akkorra jobban állok anyagilag), és szinte mindent (akku, vinyó, ODD, magyar billentyűzet) átpakolok bele a T41p-ből. A fennmaradó cuccokat meg eladom. Mivel az utóbbi időben meglehetősen olcsón lehet jó T4x-szériás gépekhez jutni, valamivel jobban jövök ki, mintha aranyáron próbálnék új alaplapot keríteni.

    Két dologra kell majd figyelmet fordítanom: egyrészt a T43p-be már DDR2 memória való, másrészt a T43p a SATA-PATA átalakító miatt a nem-IBM firmware-s és 120 GB-nál nagyobb vinyóknál sípol, hogy "ilyet nem eszek!" Persze, vannak metódusok az idegesítő hibaüzenet kikerülésére.

    Addig meg kihúzom a Portege M300-zal, az sem rossz gép, bár összeszerelési minőségben a Thinkpad-ek mögött kullog jóval.

    "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

Új hozzászólás Aktív témák