Új hozzászólás Aktív témák

  • chab7

    addikt

    Üdv thinkpad társak!

    Hát hogy én mit küzdöttem a napokban a hőmérsékletekkel, és a végén még annyi lesz hogy én voltam a figyelmetlen.
    Eleve úgy akartam használni a rendszert, hogy csak az intel videóval, összehasonlítva az R52-vel, erre ma kiderül, hogy hiába állítom én a biosban intelre, ha az alatta levő bejegyzésre nem figyelek, hogy azt is meg kell adni, hogy ha az op-rendszer tudja a kapcsolást, akkor visszaáljon switchable-re. :W
    Naná, hogy mire elindult a gép, már mindkét vga aktiválva volt.
    Bár nem tudom hogy, de akkor ezek szerint a xubuntu valahogy használta mindkettőt, és a különbség annyi volt hogy épp melyik volt az elsődleges neki, mikor pl a discret-et választottam - mert most észrevéve ezt a beállítást már tuti csak intel video használatával már 40 fok alatt van a cpu :C és ugyanazok a programok futnak mint eddig.
    Viszont előtte is tuti az intel volt használatban, mert a linuxos parancsok beírásával ez kiderült. Még akkor is ha a lspci kilistázta mindkettőt. Lehet a radeon csak fűtött?! :U Vagy épp alapon az intel ment és a rendszer magától bevetette a másikat ha kellett az erősebb? Na ezt nem tudom, de amennyire nem is értek hozzá nem is fogom tudni. Én úgy gondoltam - abból amit eddig sikerült utána járni - hogy linuxon nem nagyon tudok kapcsolgatni. Legalábbis nem sikerült beállítani semmi olyat ami leírást találtam hogy kiválaszthassam mikor meliyk menjen.
    Lényeg a lényeg, hogy most tuti csak intel van használatban és legalább 10 fokot hűlt a masina :C Nincs 2000 sem a venti fordulat, és oldalt is érezhetően hűvösebb levegő jön ki. Nem beszélve a gép aljáról ami szintén csak épp hogy langyos (míg eddig a bal oldalán a hűtőnél az alja igen meleg volt - bal comb fűtés ;] )
    Na hát csak ennyi volt hogy most már olyan legyen a gépem mint volt - sőt még ugye erősebb és szebb képű ;)
    Azért használatban kíváncsi leszek, hogy észreveszek -e valami lassulást, röccenést a switchable állapothoz képest így integrated módba állítva. Remélem nem és akkor minden oké.

    Lenovo ThinkPad T500 (Win10) | Huawei Mate 9 (8.0)

Új hozzászólás Aktív témák