Új hozzászólás Aktív témák

  • -Skylake-

    addikt

    válasz Tulku #2021 üzenetére

    Másik topikból :

    "Nem teljesíti a szabvány igényt...tehát silányabb"

    Ezt szerintem senki nem cáfolta. Az én személyes kérdésem pusztán annyi lenne ebben a témakörben, hogy mégis miért a noname filléres HDMI kábelt hasonlítjuk össze egy több százezres kábellel ? Mert valóban , noname filléres 10méteres HDMI-n nagy eséllyel összeszakad majd a kép, meg nem lesz kielégítő, de ennek nem a diamond az ellentéte. Miért nem hasonlítunk össze mondjuk egy cinnamon-t egy diamond-al ? Az egyiknek nagyjából 20x annyiba kerül métere, de én szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy egy 8 méteres cinnamon-on sem fog szétesni a kép.

    Én nem akarok amúgy nagyon beleugatni, csak szerintem ez egy kicsit sem fair összehasonlítás. Könnyű azt mondani, hogy egy 1milliós kábel jó lesz és egy 7ezer forintos meg nem és ezzel nagyjából nem is tévedhetsz soha. A kérdés sokkal inkább az kéne legyen, hogy mennyivel jobb az 1milliós kábel. Ha szétesik a kép, meg nincs hang stb akkor nyilván kuka , de ez a probléma már nemigen fog jelentkezni egy normálisabb kábelnél (ami simán megállhat mondjuk 30-50ezer/10 méterben).

    "Ilyenkor azt szoktam mondani, hogy vegyen mindenki egy sundámbundám 10 méteres hdmi-t, és kérjen kölcsön egy több százezreset is...majd 10 méteres hosszon nézzen mindkettőn 4k HDR-t...és tráráááá...van különbség a digitális jeltovábbításban.... (egyik fekete-fehér lesz, vagy akad, a másik színes és tökéletes)....
    háááááááááát hogyan?????"

    Arra próbálj meg rámutatni, hogy mit fogok látni a 4K HDR-nél különbségként a 30 és a 600ezres HDMI kábel közt, ne arra, hogy az 5 és a 600 ezres között mit, mert a van kép - nincs kép különbség egyértelmű. Onnan induljunk ki, hogy mindkét tesztelt kábelünkön tökéletesen átmegy a 4K HDR , csak az egyik kábel 20x annyiba kerül. Ott hol lesz a különbségünk ?

    [ Szerkesztve ]

    "Those who would shave the beard for pussy deserve neither the beard or the pussy." - Ben Franklin, probably

Új hozzászólás Aktív témák