Új hozzászólás Aktív témák

  • Samus

    addikt

    Urak, elakadtam. Megjött a termosztát, bekötöttem, nem megy. Elkezdtem mérni, és meglepődtem.

    A régi termosztát egy tekerős MMG, békebeli. Két fekete és egy zöld sárga vezeték megy bele, ebből gondoltam, hogy a zöld sárga a kapcsolt. Hát nem. A termosztátom, amit vettem, nullát kapcsol a kimenetekre (van nyitott és zárt) fűtéskor. Képet mellékelem.

    A gond, hogy a mérési kimerült, hogy a zöld sárga vezeték semmire nem jó. Nem mérek közte és a másik kettő között semmit. A két fekete között 220 van, és most jön a caavar, ha rövidre zárom, akkor indul a szivattyú (meg a kazán is, csak a gázszelep le van kapcsolva). Na most ezt hogy kössem be a termosztátba, hogy jó legyen?

    Mértem egy konnektorhoz képest is, mivel a házban a villany ki újra van húzva, tudom, hogy mindenhol a bal a fázis, jobb a nulla (ezt ellenőriztem is a védőföldhöz képest). A két fekete vezeték nulla és fázisként működik, tudom mérni a 225 voltot, a semmit és a három fázis miatt, mivel a kazán és az említett házrész külön fázison van, 425 voltot is a két fázis között. Ami számomra még érdekesebb, hogy nem mérek áramot rövidzár esetén a két fekete között. Vagy annyira kicsi, hogy a multiméter nem tudja mérni.

    [ Szerkesztve ]

    '' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

Új hozzászólás Aktív témák