Új hozzászólás Aktív témák

  • Ribi

    nagyúr

    A szitu, hogy valószínűleg elhalt az erősítőmben a trafó.
    Kérdés, hogy miért.
    Indel 100W azt hiszem 2x19V chipampban volt használva. Egyik bekapcsnál nem jött zene, emiatt elkezdtem szétszedni és a trafóból már nem jön ki fesz. Egyik ágból sem. Pri ellenállása 20 ohm, a secondary 0,8 ohm.
    Sajnos még annak idején egy 3 amperes biztosítékot raktam bele tesztelésnél és benne is maradt. Annak nincs baja. Áramot nem vesz fel a fogyimérőn keresztül. A kimenetén 2 regulátor van, azoknak csak hirtelen az ellenállását tudtam megnézni az 50Mohm körül van. Gondolnám emiatt, hogy nem kapott egyik rövidzárat, meg fura lenne, hogy egyszerre mind2 ág.
    Ami viszont fura, hogy a sec oldal drótjai valami elcseszett gusztustalan anyaggal vannak burkolva amihez ha hozzáérek, megfogja a kezem és észrevettem, hogy abból ki is folyt valami trutyi az erősítőbe. Ezt biztos nem az okozta, hogy esetleg felmelegedett a trafó, mert a borítása már pár éve is kezdett gusztustalan ragacsosodni és valszeg ezt tovább fejlesztette. Szóval a 0,8 ohm sec oldalnak kevés? Okozhatta a bajt a borításból gondolom trafóba is befolyó trutyi?

Új hozzászólás Aktív témák