Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Ez itt, az elektronikával hobbiból foglakozók fórumtémája.
Lentebb összegyűjtötttem néhány elektronikával kapcsolatos, hasznos linket.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok!
Valaki nem tudja véletlenül, hogy mit jelent itt az, hogy "visszarúgás nélküli hegy" ?
-
őstag
válasz _ATi_1 #21908 üzenetére
Üdv
Az ón szippantó ugyebár egy mechanikus szerkezet.Egy rugó előfeszített energiáját szabadítod fel amikor megnyomod a gombot.Amikor a dugattyú felül ütközik akkor a kezedbe megugrik felfelé az egész ónszippantó ez azt eredményezheti,hogy felugrik a megolvasztott ón közeléből és nem azt szippantja be.
Üdv:Attila
-
őstag
válasz dudika10 #21916 üzenetére
Ónszippantásra én benzin csövet próbáltam ki a végébe egy kis cső darabkával de szó szerint jól megszívtam amikor forró cin jutott a nyelvemre.
A 80-as évekbe nem volt ilyesmi a boltokba.83-ba kaptam egy ónszippantót de azt is csak úgy,hogy egy cégtől leselejtezték és azt csináltam meg.[ Szerkesztve ]
-
Batman2
őstag
Szevasz
No persze, alkalmazás függő, hogy tudjuk e használni a jelet direktben, vagy épp a fordítottjára van szükségünk, ezt az ICben nem lehet megfordítani az biztos !
Végülis jó rá a tranyó is, csak mindenképpen kell használni a megfelelelő értékű, fel, vagy lehúzó ellenállást is, hogy ne legyen lebegő állapota a kimenetnek,
de akár használhatna hozzá egy CMOS invertereket tartamazó IC-t is, akkor ugyanúgy kétállapotú lehetne a kimenet, mint az 555-ösé.Üdv.
Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
Lompos48
nagyúr
válasz totya694 #21919 üzenetére
Egy Genius SW-HF5.1 5005-re van kötve társaival (Digi kábelTV dekóder, Technics CD lejátszó és saját készítésű 28 éves FM rádió), 16 nm-es kizárólagos barlangomban, ahol a falakat könyvek, dobozok, az ablakot függöny takarja csillapítást biztosítandó. Azt kell mondjam: nekem ennél jobb ide NEM KELL. Igaz én a 320k-s mp3-tól sem köhögök nagyon.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz _ATi_1 #21921 üzenetére
Ugyan ilyenem "is" van és nem mondhatnám jónak.1490Ft/db-ja ha 3db esetén.2db-ot ismerősöknek vettem én az enyémet be sem üzemeltem még.Az övéké 1-2 héten belül be is düglött...
Az ismerőseim is azt mondták,hogy "minek nekem ellenségek ha ilyen barátaim vannak"mint én.
Amúgy én se gondoltam,hogy ennyire vacak így az enyém ki se lett csomagolva.[ Szerkesztve ]
-
_ATi_1
senior tag
válasz totya694 #21922 üzenetére
Ez nem valami biztató. Pedig nagyon elbíztam magam, kép alapján nagyon bejön.
Garanciát nem adtak rá?
Az üzletből, amit linkeltem, már rendeltem régebben. Van tőlük egy csipeszes forrasztóm, az adatlapja szerint SMD alkatrészek forrasztására tervezték. Szerintem inkább bádogcsatornát lehetne vele forrasztani a méretei miatt. Pár éve megvan, de még be sem dugtam.
Valami hasonló: [link][ Szerkesztve ]
-
Destructo
senior tag
Sziasztok, van egy Sony RX 77 S hifim. Még nem volt időm bontani,mostanában sokszor utazok. Tönkrement a hangerő szabályzója , azért írok,hogy esetleg tudja valaki milyen típusú potit vegyek bele,hátha valaki találkozott már a típussal,vagy tudja melyik kellbele ( ha már sokat úton vagyok [ budapest-debrecen vonalon ] ) akkor megveszem és mikor van időm cserélem.
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv mindenkinek,és további kellemes napot!
-
őstag
válasz _ATi_1 #21923 üzenetére
Van 2db ehhez hasonló kiforrasztóm de még nem csináltam meg a vákum ellátását ugyan is amik nekem vannak központilag csatlakoztak egy "nagyobb" rendszerre.
_ATi_1: Ez az igazi Uniós hulladék udvar nem az ahol a hardvereket és egyéb 10-20 évet szolgált elektronikai eszközöket gyűjtik
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz Destructo #21924 üzenetére
Sztereó kivitelű poti kell neked, ami befér a régi helyére. Hogy az mekkora, szétszedéssel tudod megnézni.
Ellenállás értéke nem különösebben számít, valahol a 1-100 kOhm nagyságrendben lesz.
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
mezis
félisten
válasz Destructo #21924 üzenetére
Üdv.!
Biztos vagy benne, hogy potméter kell bele: serceg, recseg ? Találkoztam egy HCD-790 típusú Sony HiFi-vel és abban digitális volt a hangerő szabályozás. (A hangerő szabályozás és az állomás hangolás is enyhe kattogással körbeforgatható gombokkal történt.)
mezis
-
Lompos48
nagyúr
A gyanúd megalapozott, de a dokumentáció alapján májzlija van, mert egy 2x10k potmétert ír az alkatrészlistában Volume megjegyzéssel. Maradhat nyitott kérdésnek annak méretei. Azért a kapcsolási rajzban még nem fedeztem fel.
Szerk.: megvan a rajzban is. RV301 néven.
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
válasz Lompos48 #21931 üzenetére
Kéretik elfelejteni az előbb írottakat. Az a Sony WM-RX77-re vonatkozik, ami egy walkman. A másik (minitorony) sajnos nagyon úgy néz ki, hogy digitális!
[ Szerkesztve ]
-
Lompos48
nagyúr
Azaz (mivel lejárt az időm) Rotary encoder pulse input from the S602 (VOLUME)
-
_ATi_1
senior tag
válasz totya694 #21929 üzenetére
Pedig ennyiért már csak elvárja az ember, hogy jó legyen.
Úgy döntöttem, csak teszek egy próbát ezzel a 2000Forintos forrasztóval, 1 év garancia úgyis van rá.Más: Esetleg ezekkel a nagyítós csipeszekkel valakinek van tapasztalata? Hasznos egy ilyen ? Sokszor érzem úgy, hogy jól jönne egy "harmadik kéz".
-
mezis
félisten
-
dudika10
veterán
válasz _ATi_1 #21934 üzenetére
Egy mini satu például eszméletlenül hasznos.
Az ilyen csipeszekkel nekem nincsenek túl jó tapasztalataim.
Nagyítót meg neked kell eldönteni, hogy kell-e. Nekem nem működik rendeltetésszerűen a szemem, tehát nem mérvadó, de nekem csak egy szúrófényre van szükségem, sose használok nagyítót (még, és remélhetőleg megmarad az éleslátásom még egy darabig ).Az ónszippantós pákát, kiforrasztót és az összes hasonlót külön meg kell tanulni használni.
Legalábbis nekem. Mindent meg kell szokni, mindennek a működésére rá kell jönni.
Már az egyébként nagyon vacak Fahrenheit 28020-as állomással is szépen tudok dolgozni, de sok szenvedés volt és most is nagyon kell figyelni, hogy ne hagyjam bekapcsolva, hűtsem a hegyet és hasonlók.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
dudika10
veterán
válasz _ATi_1 #21939 üzenetére
Továbbra is csak azt tudom mondani, hogy szerintem ilyen rugóscsipeszest ne, de egyébként valami, ami stabilan tud rögzíteni alkatrészeket, nagyon hasznos tud lenni.
Egy ilyen minden álmom, de hát nagyon drágán mérik.
[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
PHM
addikt
válasz _ATi_1 #21939 üzenetére
Az igazat megvallva, még nem használtam ilyet.
A nagyító mindenképp hasznos, jó szem ide, vagy oda,
bizony velem is megesett, hogy még nagyítóval is alig tudtam leolvasni
egy apró alkatrész feliratát.
Viszont gondolj bele, ha akár csak mérni akarsz egy panelen,
annak stabilnak kell lennie.
Erre pedig, ahogy dudika10 is írta, egy jó műszerész satu kell inkább.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
őstag
válasz _ATi_1 #21942 üzenetére
Üdv
Mint ötletet osztanám meg veletek én miként oldottam meg egy hiányosan vett asztali lámpa felfogatását.Vásárba vettem hiányzott a felfogatója és a neon.
Az egyik asztalom sarkára felfogattam egy rossz fúrógép tokmányát és abba állítottam bele a lámpát.Így rögzíthető is elfordulás ellen de pl. a lámpa helyett akár egy kis satut is be lehetne állítani.Olyan tokmányt választottam aminek a közepe át van fúrva gyárilag így könnyen fel tudtam fogatni egy csavarral az asztalra.
Még annyit,hogy nézegetni cuccokat jó ez a nagyítós lámpa de alatta forrasztani már nem annyira.Egy kicsit átkalibrálja a térlátást[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
Létezik valami tina szerű program linux alá?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
őstag
-
_ATi_1
senior tag
-
maláj
addikt
kaputelefon (codefon) ügyben aki járatos az dobjon már rám 1 PM-et
-
biker
nagyúr
jó kis samu tft tv-m elkezdett szórakozni.
bekapcs után villog, mintha fénycső gyújtó hibás lenne, majd 5-6 villanás után fekete kép.
ha kikapcsolom, bekapcsolom megjön a kép, és megy egész napez lehet a "szokásos" kondi száradás a tápban/inverterben, vagy fénycső gond lesz?
esetleg tudni lehet, hogy a 2032mw tipusba cserélhető-e vagy kuka?
[ Szerkesztve ]
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ProDesk 400 G5 Mini PC, I5-9500T, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10, WIFI, SZÁMLA, GARANCIA
- Apple Iphone 13 PRO MAX/Sierra Blue/256GB/KÁRTYAFÜGGETLEN/AKKU 88%/Patika állapot
- Csere-Beszámítás! Gamer PC! I3 10105F / GTX 1070Ti 8GB / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- SAMSUNG FLIP3 8GB/128GB FEKETE, ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- SAMSUNG Z FLIP4 8GB/128GB GOLD (Fóliás, mindene ÚJ), 2025.DEC-ig GARANCIÁS, ÜZLETBŐL, BESZÁMITÁS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs