Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
DonJoee
tag
Elég zárt az OS ezeken, az nem számít semmit, hogy Linux alapú.
Sajnos a TV-s Youtube az ilyen, nem igazán lehet belőle eltüntetni a reklámokat. Esetleg, ha prémium előfizetéssel jelentkezel be a tévé youtube kliensébe. Bár ezt én nem próbáltam, mert nincs prémium előfizetésem.
Még kipróbálhatod, hogy a tévé hálózati beállításaiban valamilyen AdGuardos vagy más blokkolós cég DNS szerverének IP címét adod meg (legálisan használható, ők is reklámozzák), de a beszúrt video reklámokat akkor sem lehet DNS-alapon szűrni. Talán a popup reklámcsíkok eltűnnek ilyenkor.
A böngészőkben azért (is) működik a video reklám szűrés, mert mondjuk a uBlock Origin nem csak DNS-alapon és reklámszerverek nevét/IP-jét szűri, hanem a böngésző (és az abban a youtube playernek megnyitott iFrame) adatforgalmát is. Ezt tévén nehezen lehetne megcsinálni. Kivéve androidos tévék (rootolva). De volt már Samsung tévén developer accounttal bejelentkezve spec. youtube kliensem (oroszok írták, ki más? ), ami nem reklámolt egyáltalán...
De ez a Hisense nem ilyen sajna.Esetleg még a routerre, Raspberry Pi-re lehetne valami progit telepíteni, ami ugyanúgy adatforgalmat szűr, mint a böngészők blokkerei, csak akkor rendszer szinten (az egész helyi hálózatodban) lenne kiszűrve a youtube reklám. Kérdés, hogy van-e ilyen? Mondjuk a Pi Hole talán ilyesmi, de még nem mélyedtem bele ennyire.
[ Szerkesztve ]
"Vigyázzon, fegyverem van! Most otthon van, de van!" - Leslie Nielsen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest