Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
pluhm
aktív tag
válasz tuzpenge #3600 üzenetére
Szia! Azt amit írtam. Ha be vannak kapcsolva a szűrők, képjavító fícsörök, akkor szétesik, akadozik a kép, ha ki vannak kapcsolva, akkor tökéletes. Nem tudom, miért van ez ennél a márkánál, és valóban jó kérdés, hogy ha ezek a beállítási lehetőségek léteznek, akkor miért pont akkor jó a kép, amikor ki vannak kapcsolva és nem ellenkezőleg...
Más:
A tv beépített média lejátszója csak csatlakoztatott külső hdd-ről vagy pendrive-ról tud normálisan HD vagy 4K tartalmat lejátszani, hálózatról erre képtelen. Olvastam, hogy a tv hálózati kártyája csak 100 Mbit/s-t tud (bár ennek is elégnek kellene lenni), viszont ismeri az 5 Ghz-s wifit, de sajnos ezzel sem jobb a helyzet. Sem hálózaton megosztott meghajtóról, sem PLEX-en keresztül nem tudja lejátszani a nagy felbontású tartalmat. Volt egy másik problémám is, mégpedig a Netflix. A beépített Netflix-el nézve a Dolby Vision tartalmak nézhetetlenek voltak. Egyrészt azért, mert nekem nem jön be a DV színvilága, és ha egy film DV-os, akkor nem engedi a TV a kép beállításait módosítani, másrészt azért, mert gyakran a film nézése közben meg-megáll a kép és ki-be kapcsol egy-egy pillanatra a Dolby Vision. Ilyenkor átvált a kép HDR10-re (aminek sokkal szebb szerintem a képe, állítani is lehet), de csak egy pillanatra, majd visszakapcsol DV-re. Élvezhetetlen így a Netflix, mert most már szinte minden sorozat, film Dolby Vision-os.
A megoldás nálam egy Mibox S-lett. Tökéletes a hálózatról történő lejátszás, a Netflix-e nem ismeri a Dolby Vision-t, így a filmek legtöbbje 4K HDR10-ben indulnak el, aminek szerintem sokkal szebb a képe, mint a DV-nek.[ Szerkesztve ]
-
tuzpenge
őstag
Köszönöm Neked és csucsu54 forumtársnak is a magyarázatot, hozzászólást! Igen hasznos volt....Bár engem leginkább a sport érdekelt néha -néha előfizetek a netflixre is ha van egy két olyan ami érdekel, és akkor ezeket jó tudni. Bár én a netflixet apple TV-n keresztül néztem eddig is és ott nem volt gondom, így szerintem ennél sem lenne ha rákötném erre a TV-re!
Egyébiránt meg vagytok elégedve a tv-vel vagy már mást vennétek?ˣ
-
pluhm
aktív tag
válasz tuzpenge #3603 üzenetére
Egyébiránt meg vagyok elégedve, mert a képe gyönyörű. Enyém VA paneles, így a betekintési szöge szűk, de ez nem zavar, mert tudom középről nézni. Ha egy nagy nappaliban úgy használod, hogy közben oldalt főzőcskézel, vagy a másik sarokban a gyerekkel játszol, akkor nem biztos, hogy jó választás egy VA paneles TV.
-
KaksziLajos
senior tag
válasz tuzpenge #3603 üzenetére
Nekem van egy Hisense 55A6G-m 1 hete. Belépő szinten szerintem jó képet ad.
Viszont van egy hatalmas problémám és nem tudom ez a tv miatt van-e.
Ha sportot nézek egyáltalán nem szép a kép. Még a Sport1 Sport 2 talán elmegy, de a Spíler 1 és 2 siralmasan fest rajta. Ha például a labda a képernyő fenti részében van, akkor a távolabbi játékosok elmosódnak , a fű is. Olyan, mintha nem lenne ott "fókusz". Az M4 sport sem a legjobb.
Állítottam már mindent is a tv-n, jelenleg nekem is ki van kapcsolva minden képjavító funkció, egy fokkal jobbak lettek a sport csatornák, de a Spílerek siralmasak.... A többi csatorna rendben van.Az előző, Full HD tv-n rendben volt/van minden.
Valakinek lenne ötlete, mi lehet a gond? Vagy ennyit tud a tv?
(T-Home netes tv-m van, 500 gigás nettel)
[ Szerkesztve ]
-
mihione
őstag
65u7qf nalam is hibatlanul mukodik a netflix,plex viszont szinten nem volt hasznalhato,nekem kepet sem adott,csak hang volt meg sd tartalomnal is.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
gunco0202
csendes tag
Új tv vásárlása előtt állok.
Párom 3.5mm jack dugós fullhalgatóval nézi a tv-t jelenleg esténként mikor a babánk alszik.
Azt látom hogy az új típusú Smart tv-k 3.5mm jack aljzat nélkül jelenlek meg ezért esset erre a tv re aválasztásom:
HISENSE 43A7GQTUK 43" Smart 4K Ultra HD HDR QLED TV with Alexa & Google Assistant.
Netflix,amazon Prime, NOW tv, BT Sport és természetesen Youtube amit nézünk. Tv adást nem nézünk.
Uk-ban élünk nem tudom ez változtat valamin.
Pozitiv negativ bármilyen véleméyn érdekel.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
rainman72
nagyúr
válasz tuzpenge #3612 üzenetére
Tökéletes tv nincs.
Ebben az ársávban minden márkánál bele lehet kötni vmibe ugyis,de drágább modeleknél is.300ezres tv-n sincs homogén kijelző vagy jó fekete egyenletesség van helyette felhősödés,sávosodás,bevilágitás stb..
Ha követnéd itt a forumon a márkák topikjait látnál fura dolgokat.
Ez a U7QF a maga modján a FALD ledes háttérfénnyel meg a nagy átlagtól kicsivel magasabb fényerő és a széles szinskálával egy magasabb szintet képvisel,ennyiért meg nagyon jó ár/értéket.
A képminőséggel 100% hogy nem lesz gond,a mozgás meg sztem beállitható hogy ne legyenek anomáliák.[ Szerkesztve ]
Philips 65Oled718 Samsung 85CU8002
-
dj79
senior tag
válasz KaksziLajos #3606 üzenetére
A spíler voda hálózaton is gyengécske néha (tesztelve samsung TU és LG nano szérián)
-
mihione
őstag
válasz gunco0202 #3618 üzenetére
Passz,ahogy latom ez vszeg ips kijelzovel szerelt,illete nincs benne local dimming.Gondolom a fenyero is a standard 300 nit koruli lehet,de erre nem lattam infot.Ha oldalrol is nezitek akkor jo az ips,viszont esti hasznalathoz inkabb a VA panel javasolt.
Ugy tudom az uj modellek mind ipsesek mar.Ha van ott meg keszleten jobb az elotte levo szeria.Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
válasz gunco0202 #3614 üzenetére
Vannak viszonylag olcsón olyan BT fejhallgatók amik képesek zajcsökkentésre. Illetve a külső zajok átengedésére, az amúgy zajcsökkentésre kitalált mikrofonok segítségével.
Úgy hallható a baba hangja a tévéműsor mellett, hogy a baba semmit sem hall a műsorból.
Ilyen például a Soundcore Life Q30. Vagy a Q35, csak az nem nagyon van akcióban.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
NÓPARA
aktív tag
Helló!
Kinéztem egy TV-t. Hisense 55U8GQ és erről tudnátok véleményt vagy tanácsot adni? Kb. 3 m-ről néznénk és általános felhasználás lenne. Utólag is köszönöm a tanácsokat.
Üdv!SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
vadcoca
tag
Sziasztok,
Ebben és a Hisense fórumban visszaolvasva, és megnézve az ajánlott modellek táblázatot is, a Hisense 70A7100F és 65A7500F között vacilálok.
Ártartományt ez meg is adja.
Túlnyomó részt filmnézésre lenne mkv-ból, leginkább sötét szobában, esetleg nagy néha TV nézés.
A 70" jó lenne, mer' ugye jó nagy és a 7100F-ről sem olvastam itt rosszakat, de a 7500F tud Dolby Vision-t és nem egy "alap" modell.
50" volt eddig, szóval a 65" is biztos nagy ugrás lenne, de miért ne legyen 70". Kb. 3m-ről néznénk, vagy néha a kanapéról, az ~5m, csak szemből nézve.Érdemes a Dolby Vision vagy egyebek miatt a kisebbet választani vagy jó lehet a 7100F is?
6x9 = 42
-
Gabesz87
veterán
Miért van az, hogy amikor bekapcsolom a TV-t, nem a TV jön be (Telekom IPTV van, a box erősítőre van kötve, azon keresztül megy Passthrough-al), hanem egy fancy háttérkép (mint a képernyővédő), és egy üzenet, hogy "Hálózat nem elérhető, egyes alkalmazások..." Nem annyira emlékszem pontosan a szövegre most, meg a végére sem. Úgy emlékszem, korábban nem csinálta ezt. Ilyenkor ha benyomom az Exit gombot, vagy az Input-al a megfelelő HDMI inputot, akkor bejön a TV. Szóval olyan, mintha alapból valami alkalmazást indítana el. U8QF.
-
mauimagic
senior tag
válasz vadcoca #3635 üzenetére
Szia, nekem 65A7500F van.
Alapvetően meg vagyok elégedve vele, de a legtöbb képjavító funkciót ki kell kapcsolni.Pár zavaró hibát találtam eddig, ha erre esetleg van megoldása másnak, akkor várom az ötleteket:
-Netflix feliratok néha ugrálnak, szétcsúsznak, ez nagyon ritka.
-gyors mozgásnál szaggat a kép néha, főleg a háttér, ha pl. egy szereplő körül megfordul a kamera...ez nem tudom, hogy tv hiba, beállítás, vagy mi lehet, elég idegesítő... Smooth motion-t kikapcsolva rosszabb a helyzet.
-Dolby Visiont elvileg tud a tv, de én még sosem láttam megjelenni ennek a logóját. Netflixnél nem kéne ennek megjelennie? Vagy csak a 4k előfizetésnél van Dolby Vision?
-
volner79
csendes tag
Sziasztok Hisense 55A7GQ készülékről szeretném kikérni a véleményetek. Ahogy nézem az árakat a qled alja. Napi tv nézésre youtube-ra és pendrive-ról fílmnézésre használnánk. Illetve az 58-as méretben van valami különbség?
Válaszaitokat előre is köszönöm. -
HF77
őstag
válasz vadcoca #3630 üzenetére
nekem 7100 van!
Teljesen hibátlan készülék (természetesen az árához viszonyítva), idáig hibátlanul teszi a dolgát!
Tv nézésre, Netflix és játékra is használva van, én meg vagyok vele elégedve!
ár-érték arányban szinte verhetetlen!!!! (58" 110 ezerért)
Ajánlani tudom mindeniken aki nem szán nagy összeget tévére[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
Apucy01
őstag
Sziasztok
Anyuhoz kb 1 hete költözött be 1 40A5600F oké tudom hogy nagyon nagyon belépő szint de neki elég sőt...
viszont ma történt egy fura dolog, ami azért rémisztet meg mert a hitachi is így adta be a kulcsot...YT nézés közben a kép megállt hang ment tovább majd egyszer csak a tv ujraindult gyárilogó stb majd üzemelt tovább a legutóbb nézett tv csatornán.
Ezt mi okozhatja és kell e tőlle tartani hogy gariztatás lesz a vége? Aminek nem örülnék mert az előző gari-csere is egy tortúra volt.Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
-
Gabesz87
veterán
-
Gabesz87
veterán
válasz pimpa35 #3642 üzenetére
Az be van kapcsolva. Nem vagyok benne biztos, de szerintem azóta van ez, hogy manuálisan frissítettem a fw-t még decemberben. Talán azóta csinálja ezt, mivel ugye utána minden visszaállt alapra, szóval gondolom, valami beállítás. Kikapcsoltam tegnap a menüben a képernyővédőt, de ennek ellenére is ugyanez a helyzet. Vagy nem tudom, esetleg az erősítő zavar-e be (Telekom IPTV abba van dugva, és HDMI Passthrough-al onnan jön a jel kikapcsolt erősítőnél is - nemrég az erősítőn is csináltam egy factory resetet, de ugyanúgy beállítottam mindent, ahogy volt).
-
HaKo
aktív tag
válasz Gabesz87 #3643 üzenetére
Szia!
Én ezt tesóméknál vettem észre, u8qf szintén. Azt tapasztaltam ha a saját hisense távirányítóval kapcsolom be a tv-t akkor minden ok, bejön a telekom box képe. Ha viszont a beprogramozott Telekom távirányítóval akkor megy erre a képernyővédős izére. Nem jöttem rá én sem mitől lehet. -
Kargil
csendes tag
Sziasztok!
Egy előre nem tervezett TV vásárlás előtt állok, amiben a segítségeteket szeretném kérni.
A keret nagyjából 100-125.000 forint.
Méret: 43 col.
Legfeljebb hárman nézzük egyszerre és általában este, néha korábban is. Főként filmeket, illetve sport eseményeket.
Eddig két Hisense modellt néztem (43A7100F – 109.000 forint, illetve 43A6BG – 122.000 forint). A kettő közötti árkülönbség nem vészes, viszont a drágább modell ennyivel többet is tud, tehát „időtálóbb” választás lehet. Nektek mi a véleményetek? Szerintetek is jobban megéri a második, vagy esetleg valami egészen mást ajánlanátok ebben az árfekvésben?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
tuzpenge
őstag
Sziasztok!
Valószínűleg én vagyok a láma (meg felületes is mert most érkezett a tv), de hol tudom beállítani az időzített kikapcsolást, mondjuk hogy 1 óra múlva kapcsoljon ki!
Köszönöm!ˣ
-
válasz Gabesz87 #3645 üzenetére
A másik táv Toshiba kompatibilis. A régi tévém Toshiba volt. Amikor a Toshibát akartam bekacsolni, a Hisense is beindult és startolt a slideshow. Mivel a Hisense tulajdonában van a Toshiba tévék gyártásának licence adott volt, hogy felhasználják a szerzett tudást, a saját márkás készülékeikben.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Apucy01
őstag
Erre Senki? [link]
Csak simán Tolvaj KOBOLD!! :D
Új hozzászólás Aktív témák
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Játék télapó sapkáért, csak PH! segítőknek. (2024) Ha nem vagy segítő, ne írj bele!
- DUNE médialejátszók topicja
- Tőzsde és gazdaság
- Milyen mosógépet vegyek?
- Az USA is versenyellenesség miatt készül vizsgálni a Microsoft felhőjét
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Subaru topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs