Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csemege86
tag
válasz SpongyaBob #3499 üzenetére
Úgy érted, pl. 2160 p filmet? Igen, néztem most is egy ilyet. Miért? Akkor kell állítani valamit? Bármilyen ötletet szívesen fogadok és kipróbálok. Nem értem, mi lehet még a gond.
-
-
csemege86
tag
válasz SpongyaBob #3499 üzenetére
Ja értem. Ha elindítok egy alkalmazást teljes képernyős módban (pl. egy PC játékot), már 60 Hz-et ír a tévé. Csak alapból a Windows-t vetítve a tévére mindig 30 Hz. Akkor ez a normál viselkedése? Akkor már csak az nem tiszta, hogy a Windows-ban mért van 60 Hz-es opció a 2. képernyőre, ha ez csak alkalmazások futtatása esetén érvényes? Kicsit zavaró. Azt hittem, az alap Windows-t is 60 Hz-cel kéne, hogy átvigye a tévére.
-
csemege86
tag
válasz SpongyaBob #3508 üzenetére
Köszönöm. Akkor ez megoldódott. Többieknek is köszi, akik írtak tippeket.
-
csemege86
tag
válasz SpongyaBob #3510 üzenetére
Nem, nem, nagyon izmos új kábel van már üzemben
-
embe
nagyúr
Sziasztok!
A fiam szobájába szeretnék egy tévét venni. Egy 40"-os elég is lenne. Olcsón szeretnék vásárolni, de jót.
Felhasználási terület: filmnézés, YT, Netflix
Olcsó kategóriában úgy gondolom hogy felesleges okos tévét venni a nem kiforrott rendszer miatt, jobban járok ha veszek hozzá egy androidos boxot, pl. ilyet. Ilyen van is otthon, egy másik tévé van vele felokosítva.Az egyik kinézett a Hisense 40A5100F
Mi erről a véleményetek?
-
KD6-3.7
őstag
Szia!
VA paneles = nagyon jó a kontrasztja, fekete szint is viszont a betekintési szöge lehet kevés, főleg az ilyen olcsóbb modelleknél kezd el fakulni a kép hamar, ha nem középről nézik. Szerintem a képminőséggel nem lesz gond, HDR gyengesége miatt sem kell, hogy fájjon a fejed, hiszen ez csak egy FHD.
-
tothjani81
senior tag
Üdv mindenki. Keresem de nem találom U8 QF képbeállítását. Valaki tud segíteni. Köszi.
Ha tudsz segíts, ha tudok segítek de amihez nem értek nem szólok
-
mrThomi
addikt
A kontrasztról kérdeztél illetve hogy melyik ips vagy va A tavalyi U széria 2x jobb fényerőbe mint az idei A7GQ modellek. Én is megnéztem boltba és ezért döntöttem az 55U7QF mellett, de szerintem a másik modellekben sem csalódnál, de ezt már neked kell tudni. Ennél a videónál sötétben azért lehet làtni a zónákat [link] , de még így is jobb mint egy ips ahol az egész kijelző szürkés valami lenne.
Valaki erre tud valami megoldást ? [link]
[ Szerkesztve ]
-
Permet Elek
senior tag
Sziasztok. Egy 50A7GQ vajon megbírkózik egy 4TB-os külső merevlemezzel?
-
embe
nagyúr
Ilyen tévéje van valakinek? Hisense A7100F
Ha igen mi a véleményed róla? Illetve ezekhez a tévékhez lehet vezetéknélküli egeret, vagy billentyűzetet csatlakoztatni, felismeri? -
mihione
őstag
Ezt a korom fekete hozzaszolast en is erosnek ereztem Igaz nekem nem u8qf van de egy dolby vision tartalomnal feltolt fenyeronel kizartnak tartom hogy oledhez kozeli fekete legyen.Bar ezen lehet jatszani egyeni beallitasokkal,de a latvanyos hdrhez kell a nit,csodak nincsenek.
Lenovo Legion 5 R7 5800H, Rtx3070, Poco F5 ,Samsung QE65QN90B
-
tocijozsi00
csendes tag
Bocs.EMBE nagyurnak szántam.Volt.50 esben.Váltottam nagyobra/a7gq/Eladtam.Felraktam a facebokra.Hamar el is vitték.Jo képe volt.Ami zavart a szűrke foltok.Világosabb háttérnél látszott.De néztem a YT n rola teszt videot.azon is kb ugyanolyan alakzatban.Viszont Sőtét tonusu filmeknél/VAN HELSING/szép volt a képe.Még sd ben is.
[ Szerkesztve ]
-
embe
nagyúr
válasz tocijozsi00 #3522 üzenetére
Ejj nehéz a választás. Karácsonyra kipakolták az üzleteket, és igazán ami van azokat meg nem lehet kipróbálni.
Azért kérdezgetek inkább.
Köszi az infót! -
KD6-3.7
őstag
Szia!
Megint én!
Nekem ebből az 58 colos méretű van.
Ennek a sorozatnak a tipushibája a keret körüli bevilágítás ami statikus képnél látható inkább, film közben nem zavaró, pl.: szélesvásznú filmnél az alsó-felső fekete sávnál nem látszik. Felhősödést én nem tapasztaltam, a topic indulása után nem sokkal volt erről az A7100-rol sok szó, én is többször leírtam a véleményem.
Röviden: jó kontraszt, valósághoz közeli színvilág, 60Hz.
Kis képbeállítgatás után szerintem jó ennyi pénzért! Olvass vissza és biztosan találsz még hasznos infókat. -
mihione
őstag
válasz Zizi123 #3521 üzenetére
Igen,de egy csillagos egboltnal pont vannak olyan pontok ahol nem tudja lekapcsolni.Az u8qfnek asszem tobb fald zonaja van,de sztem ott is latszik erosen a kulonbseg ha egy mukodo zona mellett ott egy lekapcsolt,ez a blooming jelenseg.Mivel a mukodo zonaban nem lesz korom fekete a fekete.Egyebkent abszolut vallalhato kepe van a tvnek,engem legalabbis nem zavar.Akit meg igen az meg dobjon hozza meg 1x ennyit es kap oledet.
-
embe
nagyúr
válasz KD6-3.7 #3524 üzenetére
Köszi - ismét - az infót!
Megpróbálom háta MM-ban vagy Euronicsban megtudom nézni. Nem merek látatlanban (megint) venni egy tévét. De közben elkezdtem szép lassan a rászánt összeget is felfelé strófolni.
Nem tudom hol lyukadok ki.Ezekkel is lehet fennáll az mint a TCL-nél, hogy azonos sorozatnál az eltérő méretű tévéknél másfajta panel kerül beszerelésre.
-
KD6-3.7
őstag
Tudtommal Hisense nem használ IPS panelt csak VA-t!
Ez a boltban megnézés nem tükrözi a valóságot! Ott brutál a megvilágítás illetve szeretik túlkalibrálni a képet, hogy minél élesebb, színesebb legyen. Lehetőleg “Mozi, Film, Cinema” módban tesztelgesd, ezekben van a legkevesebb haszontalan képjavítónak csúfolt funkció bekapcsolva, láthatod a “nyers erejét”. Otthon a nappaliban teljesen más lesz, de egy próbát megér, ha már ott vagy.
Nálunk van egy ársávban megegyező TCL TV is, VA paneles. Az A7100 kontrasztosabb, szebb képet ad. Nem elfogultságból mondom, mindkettőt én választottam. Igazán egyikkel sincs baj képügyileg ennyi pénzért.[ Szerkesztve ]
-
csemege86
tag
Tudnátok adni valami kapaszkodót kép kalibráláshoz 55U7QF? Egy link kezdőknek például.
Tudom, hogy erre mindig az a válasz, hogy ez egyéni, meg forrás függő, de én hiába próbálkozom bármivel, meg se közelíti a tévé képe a kis asztali samsung színeit, összhatását.
Vagy egyszerűen csak tükrözzem a képet, hogy PC monitor és tévé ugyanazt mutassa, aztán állítgassak mindent a kép beállításokban? -
Danex
addikt
válasz csemege86 #3529 üzenetére
Kalibralni nem lehet szemre, azt ki kell mérni műszerrel.
Módosítani lehet hogy neked tetszen de az nem lesz kalibralva.
A kalibralt képet a legtöbb ember amúgy fakonak és sargasnak látja először,mert a kiallitott tv-k többsége illetve a sok média miatt a tulszaturalt túlságosan hideg fehéret tekintjük jónak.
Csak ezeknek nincs köze a valósághoz és ahhoz amit a rendező akar átadni hangulatot.
-
mauimagic
senior tag
Sziasztok!
A 7100-as, 7500-as sorozat ajánlott low budget TV-nek? Azért nézem ezeket, mert VA panelesek és fényerőben is jobbak, mint az ideiek.A 7500-as szériának érezhetően jobb a fényereje? (+50cd/m2)
A Dolby Vision ami még extra ezekben, nem tudom hogy azt kihasználnám e.Főleg Netflix, Youtube a felhasználás, inkább este.
Most egy 2006-os belépő szintű IPS paneles Samsungom van, gondolom azt a szintet lazán megugorja mármelyik.Hosszabb távú tapasztalat van ezekkel? Nem lassul be a menürendszer/appok?
-
KD6-3.7
őstag
válasz Ferenczi Áko #3528 üzenetére
Igen? Én vagyok lemaradva, az biztos!
Közben leesett, hogy én tavaly vettem az enyémet, az idei év teljesen kimaradt[ Szerkesztve ]
-
tocijozsi00
csendes tag
válasz Ferenczi Áko #3528 üzenetére
Részben.Nekem a7gq van 55 ősben.ez a tipus 50 es méretig va panel.afelett ips.hisense hu n.lehet nézni.kontraszt számok beszédesek.erre amim van 1:1200 van irva.50 esre meg 1:4000.ebből ki lehet találni.
-
Danex
addikt
válasz SpongyaBob #3540 üzenetére
Valamilyen szinten lehet hogy megy, de lényegesen gyengébb. Ne szemből nézd hanem oldalról. Úgy látni a mukodest.
-
mihione
őstag
Local dimmingre van 3 fele beallitas,lehet nalad highon van es akkor nem veszi ugy vissza a zonakat.Pontosan nem tudom mi allithato vele nekem annyi tunt csak fel hogy mediumon alapban sotetebb lett az egesz kep.
De Yt van local dimminges tesztvideo ott valszeg jobban kijon hogy mi az egyes beallitasok kozti kulonbseg.
[ Szerkesztve ]
-
Kiezamajom
csendes tag
Helló
Vettem egy 65A7GQ tv-t és sehogy nem bírom elmenteni a favorit csatornákat . A ki szívek ott vannak de egyik se jelenik meg a favoritok között .Ötlet esetleg ?
-
Danex
addikt
válasz mihione #3544 üzenetére
Szerintem az változhat hogy mondjuk mi legyen előnybe magasabb highlight vagy sötétebb fekete, ergo egy a zonánál kisebb fényes pont esetén inkább próbálja megőrizni a feketét vagy éppen ha van bármi aminek fenyesnek kell lennie akkor az fényes legyen.
De ezek gyakorlatilag sehol sincsenek dokumentalva
-
Persie12
aktív tag
Sziasztok!
55u8gq-val van valakinek valamilyen tapasztalata?
Mennyire gázos ez az egész IPS téma?
Másik kérdés, most ez a tv 120 Hz-es panellel szerelt igaz?
Harmadik kérdés, a tv rendelkezik Hdmi 2.1-es csatival vagy sem? Külsős oldal szerint nem [link]
Gyártó oldala szerint igen [link]
YouTube videoban a csatikra meg mind az van írva hogy 4k 60 Hz.
Segítene valaki ezt tisztázni?iPhone 14 Pro Max - PlayStation 5 - Nintendo Switch Oled - TCL 50C805 - Harman/Kardon Onyx Studio 6
-
Persie12
aktív tag
válasz KD6-3.7 #3548 üzenetére
Elsősorban én is nekik hinnék, csak az tényleg fura hogy a tv-n a csatikra az van írva hogy 4k 60 Hz. Direktbe, konkrétan a készüléken így van jelölve. Ezért nem is értem...
iPhone 14 Pro Max - PlayStation 5 - Nintendo Switch Oled - TCL 50C805 - Harman/Kardon Onyx Studio 6
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- PlayStation 5
- PlayStation 3
- Hálózati / IP kamera
- Háztartási gépek
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.