Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
NÓPARA
aktív tag
Hali!
Nézegetek egy tv-t: HISENSE 55U7HQ. Valaki vásárolt már ilyet? Esetleg nézegessek 2021 évi modelleket? Úgy gondolom elég jó árban van az egyik boltnál.. sőt van ahol még olcsóbb is kicsit.
Utólag is köszi a válaszokat. ( 55U8HQ-t nézném de annak az ára nem akar lejjebb menni bár még annyira nem sürgős)SAMSUNG GALAXY S23 ULTRA
-
Gabesz87
veterán
Nem tűnik rossznak szerintem az U7HQ. U8HQ IPS paneles, nálam emiatt azonnal kihullana a szóba jöhető TV-k közt. Egyébkétn túl sok kül. nincs, hangban jobb az U8HQ ahogy látom, ill. Mini-LED-es már, fényerő nagyobb (500 vs 400), max fényerő mondjuk 2x akkora (1300 vs 600. És tud ax wifit, akinek ez számít.
-
nyesteb
tag
Sziasztok!
A hétvégén vettünk egy 58A6BG típusú tv-t. Eddig nagyon elégedettek vagyunk vele, az ára is szuper volt, de egy dologgal még nem jutottam dűlőre. Nem volt még SMART tv-m előtte.
Mi többnyire a neten, mondjuk a sorozatbaráton, vagy hasonló oldalakon nézünk filmeket, sorozatokat, de ezzel a tv-vel nem boldogultam. Minden rész megnyitásakor felugrik a google recaptcha, amivel nem tudok mit kezdeni. Elsőre a képeket kell eltalálni, az nem gond, de utána egy kódsort kellene beilleszteni. Ezt hogy lehet?
Van ötlet?
Böngészőből nyitjuk meg.Köszi!
-
Gabesz87
veterán
Azt nem mondtam, ízlések és pofonok. Kinek mi a fontosabb és milyenek a TV nezesi szokások illetve körülmények. Általánosságban VA sötét szobában jó, szeméből nézve, a fekete közelebb áll a feketehez, nem szürke mint az IPS esetén (tényleges feketét az oled tud), IPS világosabb szobában jó, szebbek a színek, de a fekete szürke inkabb, és kevésbé torzul oldalról nézve a kép. Nekunk van egy jó pár éves IPS LG, de azon mozizni sötétben tragédia. Megváltás volt a VA paneles Hisense.
-
SztiviVander
őstag
válasz Gabesz87 #4659 üzenetére
Mert ez epp egy fostalicska ips panel. Nekem is ket ips-es lg-m van az egyik ilyen tragedia, 2012-es legolcsobb alap modell, masik 2011-es felso kategoria, ossze se lehet hasonlitani a kettot. Azert maszok a falra ettol hogy ips=szar meg szurke, de a va az fantasztikus akkor is ha tiz forintos tv-ben van. Kb mint ha az lenne a mondas hogy benzines auto szar mert 20l-t fogyaszt szazon bezzeg a dizel csak 3l-t. Mind. Mert minden auto es minden kijelzo panel tokegyforma...
-
tuzpenge
őstag
válasz Gabesz87 #4659 üzenetére
Hát ez inkább kék mint szürke (annak is foltos), de lehet a kép rossz...
Nekem az 1000 éves samsung is sokkal sötétebb feketénél a hisense U7QF VA paneles tv-n pedig fekete a fekete (jó nem annyira mint az olednél de nagyon kell keresni a fekete keret és a panel határát.ˣ
-
Gabesz87
veterán
válasz SztiviVander #4661 üzenetére
Én nem sarkitottam ki ennyire. Írtam is hogy nem azt állítottam, hogy szar! Tény hogy ez egy sok éves, és nem épp csúcskategóriás TV: 49UH6207. Most is megvan még, a hálóban, és évekig használtuk a nappaliban gond nélkül, sőt mi több, ezt a képi anomáliát a Trónok Harca evadzaroig észre sem vettem! Nem volt viszonyítási alapom, csak miután megvettük az U8QF-et. Úgyhogy biztosan van IPS-ből is jó/jobb, nekem ilyen volt, csak példaként tettem be, de nem azt akartam ezzel jelezni, hogy az összes IPS szar és el kell felejteni!
-
NÓPARA
aktív tag
-
SztiviVander
őstag
válasz Gabesz87 #4663 üzenetére
Ha nem inged akkor ne vedd magadra
De az objektív vélemény/tanács szerintem az (lenne), hogy VA-ból és IPS-ből is van nagyon jó és tragédia kategória is, meg kell nézni pl boltban és az alapján dönteni. VA-ból is ami a jobb TCL-ekben van (VA-s hisense-t sajna nem láttam még kiállítva) az pl egészen jó még oldalról is, de az LG nanocell 753-ban lévő VA az egy olyan tragédia, hogy kb azt mondtam soha többet nem veszek LG-t (pedig van kettő is amik már tíz éve hibátlanul működnek). Ahhoz képest egy közepes IPS is megváltás és nem csak színekben meg betekintési szögben, hanem aki annak a nanocellnek a feketéjére azt mondja hogy az jó fekete az nagyon elvakult va hívő kell legyen. És ha csak azt a tv-t láttam volna élőben akkor mai napig azt hangoztatnám hogy a VA enbloc egy foshalom, de megnéztem a kiálított TCL-eket és lám van ám VA panelben is egészen fsza minőségű (oldalról nézve is, ami nekem szempont). Más kérdés hogy egy jó IPS az én szükségleteimnek még mindig jobban megfelel mint egy bármilyen jó VA, de ez már az egyéni preferencia kérdése. Mondjuk miniledes VA-s TCL-t (vagy talán hisense-t is, ha látnám egyszer valahol élőben hogy milyen) bármikor vennék, ha nem lenne aranyárban.[ Szerkesztve ]
-
KD6-3.7
őstag
válasz nyesteb #4655 üzenetére
Xiaomi 4K stick vagy box bár ezeken sem az igazi a böngészés. Bár ott biztos lehet telefonról is tükrözbi, castolni a weboldalt, web lejátszót. Online böngészôs módszer elég sufni így TV-n, akkor már szerezd be a virágboltból aztán DLNA, Plex vagy külsô winyóról játszd le.
-
HF77
őstag
válasz SztiviVander #4665 üzenetére
így van...van ami alapból sz@r legyen az VA vagy IPS és van ami jó, onnantól meg teljesen egyén függő kinek mi jön be, mi tetszik vagy épp hol, milyen környezetben használja.
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
NB2
aktív tag
válasz SztiviVander #4665 üzenetére
Nem ellened irányul, de ezeket amúgy a tv vásárlók hány százaléka teszi meg? Józsi bácsi mikor elromlik a crt-je, odamegy az eladóhoz, az megy rásózza azt a tv-t amiből ő a legtöbbet kaszál és nem néznek feketét meg semmit, aztán el van vele.
Azt meg csak én kérdezem, mi van akkor ha délelőtt 11-kor is előfordul, hogy tv-zzek és este 11-kor is? Most akkor világosban nézem a tv-t vagy sötétben? -
nyesteb
tag
Akkor úgy fogalmazok, hogy nem akartam külső eszközt még a tv mellé kötni. A tv stick még rendben lenne, az nem zavarna, de többet nem akartam. Elvégre ezért vettem okos tv-t.
Egyik stick sem alkalmas netes filmnézésre, vagy sorozatok nézésére?
Tudom, töltsem le és megoldva, de nem akartam letölteni minden sorozatot és nem is vagyok fent egyik letöltő oldalon sem. -
Tasunkó
senior tag
válasz nyesteb #4671 üzenetére
Az 58 colos tévé könnyen lehet hogy megváltoztatja a sorozatnézési szokásaid. A sorozatfilmnézős oldalakon elérhető tartalom gyakran SD-ről felskálázott HD ami nem biztos hogy ekkora képernyőméretnél nem fog zavarni. Bár a tévézés szubjektív, én is megelégszem a 720p-vel, de érdemes próbát tenni, lehethogy áttérsz más megoldásra és akkor stick sem kell.
Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
HF77
őstag
itt az PH oldalon lévők szerintem sok esetben azt hiszik, az emberek többsége "tudatos" vásárló!! azaz képben van, utána jár, talán még (némileg) ért is ahhoz vagy hozzá ami vesz, venni akar...de lássuk be, baromira nem így van!
többnyire mindenki berohan az első szakboltba és ott az eladó tanácsát követve vásárol.
érdemes csak 10-20 percet eltölteni pl. egy MM-ban a Tv-k között, csodákat lát és hall az ember...[ Szerkesztve ]
-
NB2
aktív tag
válasz nyesteb #4671 üzenetére
Mondjuk a sorozatbarát még laptopon is kínszenvedés. Én nem használom, családban más, folyton panaszkodik a felugrók miatt, nagyon nem egyszerű még ilyen formán se, tv-n egyenesen szerintem kínszenvedés. De pl Disney alkalmazás az pöpecül meg az én tv-men, szóval nem minden annyira szörnyű
Egyébként azért írtam CC-t, mert a sorozatbarát nem a 4k-s tartalmak gyűjtőhelye, simán mennie kéne vele. Telóról kéne még megpróbálni, és azt tükrözni a tv-re, hátha úgy működik. -
nyesteb
tag
válasz Tasunkó #4672 üzenetére
Egy 26-os után nem kis változás, az biztos...
Volt netflix előfizetésem, de nem vált be, kevés jó filmet találtam rajta. Most directone van, még jövő nyárig sajna hűséggel, de ez is eléggé gagyi képet ad. Ami eddig szép volt a kis tv-n, az most a nagyon gyatra. Persze csak az SD-k. A HD-k szépek, de kevés a HD csatorna.
Nem is akartunk első körben 58-as tévét venni, de erre kaptunk nagyon kedvező ajánlatot, olcsóbb volt így, mint a kiválasztott 50-es... -
nyesteb
tag
Köszi, megpróbálom ma este a telefonról átküldeni a tartalmat, meglátjuk. Ha ez működik, akkor ez megoldva.
Igazából néha nézünk 1-1 részt valamelyik sorozatból, hetente 3-4 alkalommal max. Ezért nem törtem magam még nagyon érte, csak zavart, hogy ennyibe kerül egy készülék ami nem tudja a böngészőt kezelni normálisan. Tudom, nem erre van és kevés az ilyen csodabogár, mint mi, hogy nem valamelyik streaming szolgáltatótól nézzük a tartalmakat és nem töltjük le a filmeket, de mi ilyenek vagyunk.
Még a netünk is mobilnet, mert bőven elég még úgy is, hogy én itthonról dolgozom. -
Pityu89
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy 55A8G tévét. A gyors mozgást sikerült megoldanom a gyors bekapcsolás kikapcsolással (milyen faramuci kijelentés )
De minden bekapcsoláskor a fényerő hatalmas lesz, a kép beállítást át kell tennem másra, majd vissza, hogy megjavuljon. Erre született már megoldás? -
arabus
addikt
Üdv!
Van esetleg valakinek 58A7GQ-ról vélemény?
Leginkább a képminőség érdekelne.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
Ez nem ips pont azért kérdem mert ez VA.
Ips-t nem vennék azt nem szeretem.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
Semmi baj.
Csak tapogatózom,van pár teszt 43-50-ről de erről még egy kép sem.
50A7500F-et vált mert ezt befogtam monitornak.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
-
arabus
addikt
A 7500 minden várakozásomat felülmúlta de csak 113-ért vettem.
Már nem lesz nézegetve tegnap este megrendeltem.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
arabus
addikt
-
arabus
addikt
Rendben ha meglesz jelentkezem.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
-
arabus
addikt
válasz Ferenczi Áko #4689 üzenetére
Igen manapság ez egy jó ár érte.
50-es méreten mértek SDR 9800 kontrasztot.
Ha azt hozza akkor bitang jó kép lesz.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
HF77
őstag
válasz Ferenczi Áko #4689 üzenetére
csak arra figyelj...55' IPS 58' VA 65' IPS
[ Szerkesztve ]
-
Ferenczi Áko
addikt
Igen tudom.. nem vagyok tv szaki.. Egyébként ez a típus milyen egy 55U8QF-hez képest? Tudom hogy minda kettő va paneles.. Nagyjából egy árban vannak, 55U8QF-et is találtam, 180K-ért, az 58A7GQ pedig 170K..
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
válasz Ferenczi Áko #4692 üzenetére
A8QF képmegjelenítése fejlettebb az emlékeim szerint.
Ha rákeresel az Amazonon egy készülékre, a leírásában készülék összehasonlítási táblát találsz.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
Ferenczi Áko
addikt
válasz Hieronymus #4694 üzenetére
Közben úgy néz ki, hogy be tudok húzni egy 55U8QF-et
Honor 200 Pro - Playsation 5 - Honor Watch Gs Pro - Hisense 55U8QF & 65U8QF
-
HF77
őstag
válasz Ferenczi Áko #4695 üzenetére
hát én lehet maradnék egy 2022 es modellnél, persze ki hogy vélekedik
-
HF77
őstag
válasz Ferenczi Áko #4697 üzenetére
akkor nem kérdés, vedd azt ami már egyszer bavált
-
arabus
addikt
Na elhoztuk ma.
Nagyon elégedett vagyok.
Azt nyújtja amit vártam.
Szóval másodjára is bejött,gyönyörű képe van.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gaming notebook topik
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1
- Mesterséges intelligencia topik
- Sorozatok
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen mosógépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Call of Duty: Black Ops 6
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs