Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dropi
aktív tag
Nekem gyengébb tévém volt ennél, de azon működtek ezek a funkciók, szóval valszeg ezen is fognak De azzal jobb, ha számolsz, hogy itt alapból nincs HBO meg SkyShowtime, ahhoz kell venned egy androidos sticket.
Philips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Gabesz87
veterán
Meg tudjátok mondani, mi lehet az oka bizonyos kép részletek vibrálásának? NÉztem pl. most Netflixen egy sorozatot, és sötét részek leginkább, mint pl. embereken a zakó, ing vibrál. Ez most a forrás miatt van, vagy a TV-n vmi képi beállítás inkább?
-
nOvOp
senior tag
Köszi!
Végül a TCLC735-öt visszavittem a hw hiba miatt és az 55U7HQ-ra cseréltem be. Nem felhőtlen az örömöm.
A TV adások a TCL-en jóval szebbek voltak, itt vmiért mosódik, nem tiszták. Sokszor beélesít, aztán homályos lesz. És ezt megteszi a HD adásoknál is. Az SD adásoknál a reklámoknál a kis szövegek szinte olvashatatlanok, mintha egy kisebb képet nagyítanék fel a valós méretnél jóval nagyobbra. Milyen beállítással próbálkozzak? Vki le tudná írni, akár privátba is jöhet. Digi kábel van, STB nélkül. A netflixes Attenborough filmek szédületesek, olyan színmélységek vannak, le a kalappal. De nekem fontos a TV adás is, sport, ismeretterjesztő elsősorban. De a mostani képpel nem tudok megbarátkozni, főleg, hogy előtte láttam, hogy a TCL nem ilyen képet produkált. Remélem lesz rá beállítás.@dropi: köszi!
-
nOvOp
senior tag
válasz Kiskutya #5606 üzenetére
Igen, ez volt az első. Nem tudom, hogy pl. ilyen felskálázást ki lehet-e kapcsolni. Én arra gondoltam, hogy a TV adások felskálázásánál, csak ennyit tud. De akkor szomorú leszek
Tudom ez szubjektív, hogy mennyire elfogadható a kép, de egy nem túl közeli arcnál, nem kellene, hogy változzon az arc élessége/homályossága. A közeli képeknél azért egész elfogadható a HD adásoknál, de azért lágy a kép ott is. -
SztiviVander
őstag
Ha nem skalazna fel a fizikai felbontashoz (4k) akkor az sd adasok a tv kepernyo negyeden jelennenek csak meg :) Allitsd a kepmodot atandard-ra es abban kezdj el minden mozgas, zajszures, imtelligens marhasag kikapcsolasat. Elesseget max 20-ra, tobbit izles szerint, nekem hatterfeny 80 (+ bekapcsolt fenyszenzor), fenyero es szin telitettseg 40. Advanced-ben csak a szinhuseget allitottam auto-ra, mert az termeszetesebb arcbor szint ad mint a termeszetesnek nevezett beallitas.
-
dropi
aktív tag
Én pl nem kapcsolom ki ezeket, max a kontraszt rasegitest. Nekem a motion clarity is maxon van. Sportnál ez kb sztem elengedhetetlen is. De én jobban szeretem a sima egyenletes mozgású képet. Felskalazast egyik tévénél sem tudod kikapcsolni. A szürke vibrálás az a kontraszt rasegitest miatt van. Nekem a szín 55 pl, de nem csak ezen, az volt az U7B-n is.
-
nOvOp
senior tag
Köszi Mindenkinek!
Kipróbáltam az összes beállítást és közben arra jöttem rá, hogy a TV adások ilyen szarok. Amiről beszéltem, hogy az arc élessége/homályossága váltakozik, az nem a tv hibája, egyszerűen ilyen az adás. Megnéztem a lecserélt LG 43UH661V tv-n is az adást, ott azért jobban kellett figyelnem, mert kisebb képernyőn nem annyira feltűnő és ráadásul én eléggé "mozis" beállítással néztem, ahol azért az élesség le van húzva, de ott is jól látható volt az élesség/homályosság váltakozása. Elnézést a felesleges körökért -
-
nOvOp
senior tag
válasz SztiviVander #5612 üzenetére
Megnézem majd azon is. Azért jó lenne egy kalibrálós videó, mint a tcl c735 esetében. És ahogy nézem sd és sd adás között is van különbség. RTL3 Arsenal meccs kép, tragédia. Mondjuk a te tévéd magasabb kategória.
-
dropi
aktív tag
Az az is volt. Néha borzasztó jeleket kapnak a sportcsatornák, borzasztó színekkel, szal az nem a tévé hibája volt. Jellemzően Spiler spanyol meccsek jók szoktak lenni meg Arénán a németek.
Tudom, hogy az enyém teljesen más, de mutatom a sportos beállításaimat, hátha érdekes, de ez 55A9G-n van:(OLED fény:
Dinamikus kontraszt: Magas
Háttérfény: 100
Fényérzékelő: Ki)Fényerősség: 50
Kontraszt: 80
Szín telítettség: 55
Élesség: 25
Adaptív kontraszt: Ki
Ultra Smooth Motion: Tiszta
Clear Motion: Ki
Zajcsökmérséklet: Ki
Mpeg zajcsökkentés: Ki
Színhőmérséklet: StandardPhilips 65OLED718 - Xbox Series X - Google Pixel 7 Pro - Xiaomi Watch S1 Active
-
Cipas
csendes tag
Sziasztok
Váltottam régi LG ről hisense u8h ra, ugyanúgy kötöttem össze a számítógéppel, aztán mikor bekapcsolom a számítógépet elindul, leáll, elindul leáll,tv kijelzőn meg elvesztett jel vagy gyenge jel van kiírva.
Mi lehet a hiba szerintetek? -
nOvOp
senior tag
Köszi, ezt is megnézem.
Közben találtam egy ilyen leírást is.
Lenne pár kérdésem.
- Hogyan lehet az USB-n lévő pendrive-ot leválasztani? Nem találtam ilyen opciót, kikapcsoltam a TV-t és úgy húztam ki.
- TimeShift csak 30 percet képes visszajátszani? Illetve be lehet állítani, hogy ha átkapcsolok másik csatornára, akkor ne álljon le?
- A kedvenceknél, hogyan lehet a FAV1 alatt megjeleníteni a többi FAV kedvencet?szerk.: ja, igen. A hang keresés nem ismeri fel a magyar nyelvet és ahogy a beállításokat is néztem, nincs is magyar. Erre van megoldás?
[ Szerkesztve ]
-
zseko
veterán
Ma reggel youtube nézés közben csontra fagyott a tévé, egyedül az áramból kihúzás hozta helyre. Legalábbis ezt gondoltam, de azóta állandóan befagy a youtube-nál, és csak a kihúzás hozza helyre - ideig-óráig. Ez kb. tíz percet jelent. A menü és a főképernyő működik, lehet lépegetni, de az időjárás appon kívül semmi más nem indul el, bármi másra kattintok csak befagy pár másodpercre, de nem csinál semmit. Ha hdmi bemenetet változtatnék, csak a befagyott youtube video képét mutatja, mindegy hogy a 4K Max vagy a PC bemenetet választom ki, semmit nem csinál
[ Szerkesztve ]
HR24.hu
-
zseko
veterán
Ezen a tévén fixen be vannak drótozva a gyári alkalmazások, nincs olyan hogy törlöd. Max. azt tudod törölni amit te telepítettél fel, vagy esetleg a cookie-kat és a gyorsítótárat, de nem részletezi hogy ez konkrétan melyiknél töröl.
Egy gyári visszaállítást csináltam, nem számít, újra próbáltam, ennél a videónál fixen kifagy a youtube, és majdnem semmire nem reagál utána a tévé. Tudok lépkedni a youtube-on, el is tudok indítani mást, de az előző videó kifagyott képkockája marad ott. Ha hdmi bemenetet választok akkor is a youtube-on kifagyott képkocka jön be, ha bármi mást indítanék - netflix, disney, prime, stb - befagy pár másodpercre, de nem indul el semmi, majd újra tudok navigálni a tévé kezdőoldalán. Egyedül az AccuWeather indul el, semmi más, amíg ki nem húzom a tévét. A kikapcsoló gombra sem reagál.
HR24.hu
-
dropi
aktív tag
A pendrive kérdéshez tudok egyedül hozzászólni, én ég életemben egy eszközön se választottam le pendrive-ot vagy bármi más USB-s eszközt, vinyot, és még soha semminek nem lett baja. Ez a rendszer direkt úgy lett kitalálva tudod dugdosni bármikor ki be.
zseko: Nálam pont ugyanez volt 1-2 hete kb, egy Tech2 videóba fagyott bele, csak 2-3x áramtalanítás után állt helyre, de azóta megy minden gond nélkül.
-
NB2
aktív tag
Egyébként nekem is volt yt videó, ami 3x is ugyanott akadt meg, de szerencsére elég volt az áttekerés, de az istennek nem ment fix ponton valamiért. Jah és yt premium van.
-
Sziltesa08
csendes tag
Sziasztok! 55-65 col között melyik modellt ajánlanátok? Nem vagyunk nagy tv-sek, leginkább netflix megy rajta.
150-190.000 forintig mennék el tovább nem igazán. Köszi előre is. -
.kissnorbi.
csendes tag
Sziasztok! Hogy tudok HBO Maxot varázsolni Hisense 40A5600F tvre?
[ Szerkesztve ]
-
Kiskutya
veterán
válasz .kissnorbi. #5626 üzenetére
Külső eszközzel. Ha esetleg Telekomos vagy az android boxon van hbo max illetve skyshowtime is!
hmm...
-
csucsu54
tag
válasz Sziltesa08 #5625 üzenetére
Üdv!
Szerintem keresd meg Cartmen forumtársat,az általa hirdetett készülékben nem fogsz csalódni 65U8QF,de ez az én saját véleményem a saját tapasztalatom alapján! -
IQfályter
tag
Sziasztok Régebbi firmware-t próbált esetleg felrakni valaki?
-
Cartmenn
tag
válasz Sziltesa08 #5625 üzenetére
Nem én hírdetem ahogy csucsu54 írta én is onnan vettem amit megjelöltem (Depostore) ,persze ha nem idegenkedsz hogy outletes ,kiállítási darab pld ---de a TV menüjében lekérdezhető hogy eddig mennyit ment bekapcsolva--mennyi üzemórás -- ( amit tőlük vettem 16 napos volt ,az szinte semmi,és hibátlan semmi karc ,de fényképet is küldenek kibontva,de ezekre azért rá kell kérdezni az a biztos !!!!). És csak azért ajánlom ezt a típust,mert nagyon jó a kép,hang (persze ne oledhez hasonlítva,igaz sose láttam ) az eddigi tévéimhez képest (még a plazmáimhoz képest is) ---Én az 55"-st 180e-ért vettem ---ha ez a 65"os fent lett volna akkor ennyiért (200e) ezt veszem ----és ennyiért nem lesz ilyen kép és hang minőségű 55"-os 7es sorozatú Hisense,nem hogy 65" : https://depostore.hu/led-tv-lcd-tv-plazma-tv-smart-tv-qled-tv-oled-tv-4k-tv/4k-tv/hisense-65u8qf-uhd-smart-tv-165-cm-quantum-uled-4k-tv.html
[ Szerkesztve ]
-
IQfályter
tag
A miértjét már írtam fentebb a februárban jött OTA frissítés elvette a lehetőséget, hogy én állítsam a fényerőt a háttérfényt a kontrasztot illetve a szakértői beállításokban is inaktív lett jó pár funkció.
SztiviVander
Van régebbi fw csak a tv nem foglalkozik vele .[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
-
nOvOp
senior tag
Van esetleg más média lejátszó, ami telepíthető a TV-re? pl. VLC? Vagy csak a sajátja?
-
-
nOvOp
senior tag
Csak infónak. Amikor hálózatról játszok le (Asus AX58U routerre kötött HDD), akkor a külső feliratot nem látja, nem tudom bekapcsolni. Amennyiben pendrivera írom ki ugyanazt a mappát, és a TV USB csatlakozóján keresztül játszanám le, akkor már látja a feliratot és be lehet kapcsolni. Úgy látszik, mégis szükség lesz egy médialejátszóra, jó lett volna eggyel kevesebb távirányító. Amennyiben vkinek van otthon NAS eszköze, kipróbálhatná ezt a külső felirat kérdést azon.
-
Robi81
tag
Helló
Én Synology nasról szoktam filmet nézni de úgy sem kezeli a külső feliratot.
Mondjuk nem sok idő belerakni magába a filmbe a feliratokat.filmenként kb 1-2 perc
De legtöbbször sorozatoknál használom ott azért úgy 30perc mire az összes részhez bemásolom.[ Szerkesztve ]
-
nOvOp
senior tag
Köszi a választ!
Ilyet még nem csináltam, fogalmam sincs hogy kell, eddig nem volt rá szükségem. Pont sorozathoz kellett volna, de akkor spóroltam időt/energiát, mert kiírni egy pendrive-ra jóval kevesebb idő és fáradság. Aztán úgyis törlöm, ha megnéztük.
Azért jó lett volna, ha legalább még egy lejátszó telepíthető lenne az appstore-ból, ami ezt tudja. -
SztiviVander
őstag
Nem biztos hogy ez a tv+lejatszo sara, enis nézek tizenx eve dlna-rol filmeket es sose kellett beleegetnem semmibe a feliratot. Routert mondjuk nem hasznaltam erre, regen raspbery (kesobb banana pi) + minidlna volt, jopar eve meg brix + win10(mar 11) es serviio. A regi lg tv is siman jatszotta a feliratokat meg a hisense is. Szerintem tedd fel egy pc-re probakepp a serviiot es probald ki, ha azzal jo a felirat akkor az asusban levo minidlna a ludas.
-
nOvOp
senior tag
válasz SztiviVander #5647 üzenetére
A PC-n lévő megosztást vmiért nem látja a TV. De akkor majd egy TP link routerrel kipróbálom. De Robi81 is jelezte, hogy neki a Synology NAS-nál sem látja. És igazából a lecserélt LG-nek nem volt ilyen problémája, és az xboxnak sincs, sőt a samsungnak sem.
-
kelly416
veterán
válasz Pityu89 #5641 üzenetére
Hát, nálam ilyen probléma nincs, max. a lemenő nap világít rá a tv-re.
Nem gáz így sem, majd kapcsolgatjuk. De elég érdekes, hogy ha több eszközöm is lenne tőlük és mindet jól lövöm be, az egész szoba világítana a képernyő tartalmától függően. Elég komolyan össze hangolnának mindent.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- BestBuy topik
- Ukrajnai háború
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Lexus, Toyota topik
- Star Citizen
- Dell notebook topic
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest