Új hozzászólás Aktív témák

  • makos0078

    tag

    válasz spanglee001 #1991 üzenetére

    Egyébként neked is azt javaslom, hogy hagyd a túróba a porbelest. Hobbizáshoz CO2 tűzoltó készülékkel kis befektetéssel meg tudod oldani a védőgázt. Bp-en most tudsz venni 1500 (!) Ft-ért 2 kilós palackot. Így írd be a FB Marketplace keresőjébe, mert kicsit elírta: tűzlotó készűlék. Én már vettem az illetőtől, abból se csinált problémát, hogy vittem a mérleget a töltet ellenőrzésére. Elérni kicsit nehéz volt mondjuk. Lehetséges buktatók: a palackot esetleg fejjel lefelé kell használni, ha lederesedik a reduktor. A szelep nem sok nyitogatásra van tervezve, esetleg idő előtt tönkremegy. A tekerős szelepest nem szabad nagyon megtépni, amikor elzárod. Nekem a reduktorral együtt a garázsban pihen egy polcon, ha megyek ki zizzenteni, akkor a gyorscsatis csővel rádugom a gépre, és kész.
    Pár előny a porbeleshez képest: nem szívod a füstöt, látod amit csinálsz, nem kell utómunkázni (drótkorongozni) a varratokat, amik sokkal szebbek is lesznek. Hamarabb lesz sikerélményed is az elején.
    Én is hülye voltam, hogy az egész kerítés projektet végignyomtam porbelessel. Közel 4 kiló huzal meg összesen kb. 25 méter varrat. Sajnos nem tudtam erről a budget gáz megoldásról. Reduktor van kb. 10 ezer Ft-tól, nekem az is Marketről van egy győri eladótól, aki ki is szállít az M0 végéig.
    Ld. a #1936 hozzászólásomat a gáz témában.
    A porbeles emlékvideóm: https://youtu.be/LHxtItHfEXk

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák