Új hozzászólás Aktív témák

  • 0karmacoma0

    senior tag

    válasz DaveNo1 #66520 üzenetére

    Igen már az előző kiegben is az volt a fő gond, hogy a totálisan szabályozott meta felé terelik a játékot, az előre felrajzolt csapásirányokkal. Én is sírtam korábban, hogy eltemetnek olyan király deckeket mint a Handlock, midrange druid vagy a control priest cserébe a Jade, Cthun vagy a reno mechanikáért. Viszont ebben a kiegben szerintem jóval többszínűbb lett ez a dolog:

    -A hunterben végre megoldották azt a problémát, hogy a hero power miatt bármilyen király control lapot adnak neki akkor is aggro fost kell játszania. Nagyon sok jó lapot kapott a Hunter, és a Quest mellett az előző kieg(ek) hanbuffolós, vagy secretes megoldásának is lehet értelme, bár a dinomancy elég lassú, és eltart egy ideig, mire visszanyeri az elvesztett tempot, szóval vannak kétségeim.

    -A mage is nagyon jó lapokat kapott. Az elemental mellé a freeze vagy a crusher is próbálkozhat újjáéledni, de a tempo mage is kapott egy jó secretet meg pár elementált cserébe a Flamewaker rotáért.

    -A druid lapok egyáltalán nem tetszenek(Bár a questben van némi potenciál a rampdruidnál). Ott 90%, hogy a Jade buzulás lesz, ami meg is ölheti a sok tauntal meg questel előkészített kicsit lassabb metat. Ha nem lesz ami kordában tartsa ezt a fost, akkor nagyon szenvedős lesz ladderezni. Egyáltalán nem zavarna pár nerf, mert a sámánnak legalább kirotál az early game, de itt nem nagyon látok nagy veszteséget.

    -A paladin érdekes. A questen kívül tényleg nincs más. Rendes early game még mindig nem lesz egy normális midrange-hez vagy controllhoz.

    -A priest kapott pár jó lapot, de se lightbomb, se entomb, se ezek pótlása. Itt majd csak kifőznek valamit a játékosok. A DR-ben lehet némi potenciál, de sajnos a control Priest visszatérését egyáltalán nem látom, pedig a Free from ember, a blindig heal és a Shadow vision nem lenne rossz bele.

    -A rugó szerintem teljesen halott. Arénában baromi erős lesz, de semmit nem látok ami megmentené a classt. Azure Drakenek vége, nem lesz se conceal a gyors miracele-hez se Emperor a lassúhoz.Kár érte a kedvenc classom a sámán mellett.

    -A sámánnál izgalmas lesz az elemental téma. Némileg visszatérhet a class a nagyon régi unbound elemetalos midrangehez. Alig várom, hogy kipróbáljam működik-e a dolog. Itt pl a quest szerintem nem sok vizet zavar. Szerencsére Hallazeal még marad egy darabig, de Elemental Destruction nélkül nehéz lesz control irányba vinni a decket, pedig most lenne pár új eszköz hozzá.

    -A handlocknál tényleg lesz a discard és más nagyon semmi. Reno nem lesz, handlock halott, zoo sok eszközt nem kapott.

    -Warriornál is ez lesz sajnos. Ott fura, hogy a taunt témát erőltetik, mert a classic set pont a taunt nélküli controllra megy rá a sok removallal meg armorral. Kicsit dragon priest szaga van ennek az archetípusnak. Csak curveön kidobálod az aktuális tauntot, meg használsz némi removalt, de legalább a reward fun.

    A neutralok között van pár olyan lap amivel meg lehet próbálni érdekes/fun decket építeni. Sajnos az eddigi tapasztalat azt mutatta, ezek nem nagyon mennek tier 2 fölé, de összességében sokkal több használható lap van, mint korábban. Ha a másik két kieg is tartja ezt a szintet, akkor tényleg nagyot változhat a játék év végére. Egy kiegtől talán túlzott optimizmus ezt várni, de ha 2018-ra lesz 10-12 új archetípus, meg pár régit is fel lehet tuningolni, akkor talán tényleg átérhetünk az utóbbi időszak egyhangú mocsarán.

    [ Szerkesztve ]

    Battletag: Andree#2791 POE: https://www.pathofexile.com/account/view-profile/Karmacoma00/characters

Új hozzászólás Aktív témák