Új hozzászólás Aktív témák

  • fogtunder

    nagyúr

    válasz sagem #20625 üzenetére

    azért írtam a komment második felét, csak kvázi kiszúrta a szememet, mert a kártyajátékok alapvetése, hogy körökre vannak osztva.

    egyébként a "komoly kártyajátékok" résszel sem tudok egyet érteni teljesen, a klasszikus kártyajátékokat nagyon ritkán lehet egy az egyben összevetni egy CCG-vel, mert eleve ismert a pakli tartalma, csak a szétosztása és a keverés változik. a póker pláne nem hasonlít, mivel ott nem lappal reagálsz a másik játékos lapjaira. nem azt mondom, hogy az egyik többé vagy kevésbé komplex, csak azt, hogy itt sokkal nagyobb mértékben játszol az ellenfél paklija ellen, mint a konkrét ellenfél ellen. ha leülsz egy sit-n-go partyt játszani, már az alatt jobban kiismered az embereket az asztalnál, mint ladder közben, amikor véletlenszerűen sorsol össze.

    ennek persze nincs túl sok köze ahhoz, hogy mennyire lehet esportként tekinteni rá. a sakk is sportnak van számítva, pedig a klasszikus értelemben az is csak egy táblajáték (igaz, ott nincs RNG). szerintem az határozza meg a jelentőségét, hogy mennyien kíváncsiak rá, a Hearthstone-t pedig sokan nézik, nagyon sokan. az RNG ebből a szempontból egyszerre métely és áldás. néha egyértelműen jobb játékosok fognak alul maradni, mert nem jönnek a lapok, viszont cserébe olyan váratlan pillanatokkal tud kárpótolni, amivel egy csomó más kompetitív játék sokkal ritkábban örvendeztet meg.

    (#20647) whitezo88: én egyik női streamert sem bírom, mindegyik ad rá 10 percen belül okot, hogy elkapcsoljak..

    [ Szerkesztve ]

    I hate morning people. And mornings. And People.

Új hozzászólás Aktív témák