Új hozzászólás Aktív témák

  • Ch4r0n

    tag

    válasz PuMbA #25186 üzenetére

    Na sikerült megoldanom! Köszönöm, a segítséget!

    Szóval a mpc-hc lett a befutó, mert mpc-be ugyan olyan gyors volt, de a színeket valahogy nem jól kezelte. Ilyen nagyon sötét volt, meg minden nagyon vöröses árnyalatú volt rajta. Én annyira nem tudom a különbséget a mpc-be hdr-re van igazából? Mert a hrd-es videónak jók a színei benne.

    A DivX Player is nagyon jó, jól kezeli a színeket, meg szintén a hardveres gyorsítást is, csak abban nincsen meg az a kényelmi funkció, hogy a teljes képernyős módhoz adott Hz-et állít be.

    Természetesen a intel oldaláról elsőként tettem fel a legújabb drivert, amikor elkezdtem próbálkozni. A driverben a "videó" fül alatt "Alapértelmezett alkalmazásbeállítás"-okon hagytam mindent illetve tiltottam. Azonban a tanácsodra újra benéztem ide és ekkor már jobban elmerültem benne.
    Ekkor fedeztem fel, hogy ott van bal oldalt a "képjavítás" és itt még voltak funkciók amiket ki lehetett kapcsolni. Itt is mindent alapértelmezett alkalmazásbeállításra és tiltásra raktam.

    Végül felfigyeltem, hogy mintha ezek után folyamatosabb lenne az adott videó ha a hozzá illő Hz-re állítom az intel driverben a képfrissítést. Ekkor eszembe jutott, hogy ezt automatizálhatom azzal, amit javasoltál az összefoglalóban a mpc-hc teljes képernyős mód állításával.

    Aztán pont volt egy 25Hz természetfilm videó, és 25-re be is lőtte a mpc-hc mellé a képfrissítést, amit a TV ki is írt és tökéletes lett! Nagyon szép folyamatos volt így minden.

    Aztán jött egy mozifilm 23,98 Hz-es. Néztem, hogy ezt is 25Hz-re lőtte be a program, ezzel is javult, de még nem volt az igazi. Ekkor a teljes képernyős módnál ezt a frissítési intervallumot átírtam 24Hz-re. Ekkor már erre lőtte be a TV-t, 24Hz-et írt ki. Még folyamatosabb lett minden, de még így is néha néha beröccent.

    Aztán mondom kipróbálom ha a programba 23Hz-re teszem milyen lesz? Átállítottam, a TV ugyanúgy 24Hz-et írt ki, de a programban biztosan 23Hz van az adott 23,98-as intervallumra és a kép is tökéletes lett. Egy darab beröccenés sincsen. Tehát bár a TV-24Hz-et ír, de valami mégis más ha a progiban 23Hz-et állítom, be. Főleg a stáblistánál lehet látni, hogy teljesen folyamatos most már az egységes sebességű lentről felfelé mozgás.

    Tehát miden rendben! Köszi! :C

Új hozzászólás Aktív témák