Új hozzászólás Aktív témák

  • negyven2

    veterán

    válasz Daweeeeet #9166 üzenetére

    Nem egészen így működik az amerikai stúdióipar. Pl. a Walt Disney Company (mert a Pictures az csak egy stúdiója a sok közül.... gyk. a klasszikus Disney logós) simán gyárttathat tartalmat másik stúdiónak és más filmes cégek is gyárthatnak a Disney-nek. Pl. a How I Met Your Mother egy CBS-es (Paramount) sorozat volt, de az ABC studios gyártotta (ami a Disney tulajdonába van). Vagyis, hogy egy sorozat vagy film valójában kié is, az nem biztos, hogy a film eleji fő logóból kiderül.

    De ez a része igazából annyira nem lényeg. Ami fontosabb, hogy egy filmet vagy egy sorozatott, produkciós cégek (és a producerek) csinálják ezeknek a stúdióknak. Ezeknek a logói is feltűnek a filmek elején... (ala Family Guy: Family Guy movie logos :DDD).

    Nos ezért hiába WB gyártmány pl. a 'The Matrix', annak vannak produkciós cégei, produceri, akinek külön fizetni kell (általában fix ősszeget, de lehet olyan példa ahol pl. eladásokként vagy megtekintésenkét. Vagyis egy HBO Max-nak, vagy Max-nak (vagy a többi streaming szolgáltatónak) - vagy pontosabban a WB-nek - fizetni kell azért a produkciós cégeknek, hogy fent legyen. Nos ha ezek nézettsége alacsonyabb, mint az előfizetésből rá eső része, akkor értelemszerűen leveszik és/vagy eladják más szolgáltatónak, mert akkor nem neki kell fizetni a produkciós cégeknek, és még pénz is jön be a "bérleti díjból". De akkor is leveheti, eladhatja másnak azokat a tartalmakat amik nem termelnek veszteséget, ha úgy látják, hogy máshol a bérbeadással többet kereshetnek.

    És még akkor ott van a rotációs elv is, hogy ha minden tartalmat feltesznek és fent is hagynak, akkor egy idő után csökkeni fog (nagyon durván) az aktív előfizetők száma. Ha azt csinálják, hogy felrakják pl. a 'The Batman'-t fél évre, majd leszedik egy évre és újra felteszik, akkor azzal több új előfizetőt szerezhetnek.

    És amit sokan elfelejtenek... ezek nem katalógus szolgáltatók (tehát nem az van, hogy x összegért elérheted az összes WB/Disney/Universal/etc. tartalmat), mert az abszolút nem érné meg senkinek se. Igen az US-ban közel így működik a nagy részük, de azóta ott is változtak a dolgok.

    [ Szerkesztve ]

    "Zombies can’t swim. Famously underutilised anti-zombie measure. Walking Dead would have been over in one series if Rick Grimes had used his brain and gone to the Everglades."

Új hozzászólás Aktív témák