Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz dgyuri0123 #86384 üzenetére
Az utolsó 2 mondatokat remélem nem rám értetted. Én is volt hogy mást tapasztaltam le is torkolltak párszor volt hogy nem volt igazam de nem sértődtem meg.
Audysseyt meg általában egyszer vagy kétszer kell használni. Nem felesleges és nem haszontalan.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bajnokpityu #86405 üzenetére
Szerintem meg nem neked irtam.. nem rád értetem.. csak hogy három embernek lehet igaza... lehet másnak is..
-
ProdyG
őstag
Sziasztok, úgy néz ki jövő héten új fejezetbe kezdek megint, mert sajnos nem bírok leállni. Az Arcam 300-as leváltására érkezik egy AVR-500.
Még mielőtt nekem esnétek, igen, ennek a példányak is volt melegedési gondja, de vissza lett küldve a gyárnak, ahol megbuherálták és ígérték, hogy nem lesz többet baja. Remélem valóban így is lesz...
Viszont erről az erősítőről itt és máshol is csak jókat olvastam, szóval nagyon kíváncsi vagyok mit fogok hallani a 300-as után a GS20-as dobozokkal. Valójában elégedett vagyok most is, csak egy kis plusz erőt hiányolok az egészből. Remélem megérkezik hamar
Majd beszámolok. -
zolaas
senior tag
válasz mettek #86371 üzenetére
Több napot olvastam visszafelé és ez megkapta a szemem: "iphone---jack,rca------v.aux " és utána, hogy-hogy nem kaptad az áldást De aztán jött BBéci és csak megkaptad Szóval az mp3 volt a ludas, milyen érdekes...
ProdyG: tessék
[ Szerkesztve ]
Már nem Sürgős!!! De, moziplakátokat keresek !!! :D
-
Mankó
veterán
Felrakosgattam helyukre a hangfalakat, megint elojott bennem a kerdes, hogy a melyladanak a frekivagasat mire allitsam? 180-40hz kozott lehet allitani, 250w-os a hangfal, altalaban 50esen hallgatom a rendszert. Persze hanganyag minosegetol is fugg. Az erosito most 90 hzen vag. Mire allitsam a sub-ot, hany hz-re?
Koszi[ Szerkesztve ]
-
mettek
addikt
válasz zolaas #86410 üzenetére
a Deezer nem egészen mp3. Szerintem valahol az mp3 és a flac között helyezkedik el a minősége. 320kb/sec-et nyújt. Gondolom ludas volt a minőségben az iphone is. Most mediaplayerről a flac eszméletlen szépen szól. Asszem el fogom felejteni a telefonos zenehallgatást az erősítőn.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #86412 üzenetére
Szerintem az volt a fő gond, hogy a telefon DAC-ját használtad....
"mp3 és a flac között helyezkedik el a minősége" --- Ez hülyeség. Van tömörített és tömörítetlen... Ezzel az mp3 "utálattal" sem értek egyet. A rendszerek 90%-ban nem egy 320-as mp3 lenne a "szűk keresztmetszet".
-
mettek
addikt
válasz ProdyG #86414 üzenetére
valószínűleg igazatok van tamo-val Teló kiiktatva.Tervbe vettem egy dac-os denon dc lejátszót de csak később. Aztán így újra előtérbe kerül a cd. Nem gondoltam volna hogy egyszer újra cd-vel fogok zenét hallgatni...
Egy kérdés még ezzel kapcsolatban. Az asztali szgépemben egy asus xonar d1
hangkártya van és ha ezt optikain kötöm rá a az erősítőre akkor a hangkártya dac-ja mennyiben szól bele a minőségbe? ronthat a minőségen?
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #86415 üzenetére
"hangkártya van és ha ezt optikain kötöm rá a az erősítőre akkor a hangkártya dac-ja mennyiben szól bele a minőségbe? ronthat a minőségen?"
Semennyire, mivel az nem dolgozik. De alaplapi tüskéről kivezetett koax-al jobban jársz. Vagy Nem tudom a xonar-on valamelyik jack működik-e koaxként. (ha igen, használhatsz ilyen átalakítót)
CD lejátszót is lehet csak futóműnek használni koax kábellel és akkor szintén az erősítőd dac-ja dolgozik. Használtan ~10e körül már lehet vállalható "futóműveket" találni.
-
mettek
addikt
a xonar-on egy toslink átalakítóval van optikai kimenet. A mikrofon kimenetet alakítja optikaira.
Azt viszont egyértelműen tudom hogy az alaplapinál tényleg többszörösen szebb, erősebb hangot ad a xonar, ezért is vettem bele (játékokhoz). Ég és föld a különbség az alaplapi és a xonar között.[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz mettek #86419 üzenetére
Én alaplapi digit kijáratról beszéltem. Egy kivezetést kell venni ami tüskéről kihoz egy RCA aljzatot. De a xonarodon is van ilyen tüske. Olvass utána a témának.
~30e alatti hangkártyákkal/DAC-okkal nemigen fogod überelni a Denonét. Ezért kell digit kimenet használnod és abból is jobb a koax (RCA - RCA) mint az optikai.
[ Szerkesztve ]
-
enricotoxic
tag
válasz mettek #86415 üzenetére
"hangkártya van és ha ezt optikain kötöm rá a az erősítőre akkor a hangkártya dac-ja mennyiben szól bele a minőségbe? ronthat a minőségen?"
A DAC nem szól bele, de sajnos nem mindegy, hogy milyen az optikai vagy a S/PDIF kijárat, nagyon nagy minőségi különbségek vannak, amit sajnos bárki igen jól hall. Tapasztalatból mondom, hogy nem mindegy, hogy mi a forrás, akkor is, ha külső DAC-ot használsz. Ugyan azt a DAC-ot használva egy rendszerben, ha csak a forrást cserélgeted akkor azonnal hallani fogod a differenciát. Gondolj bele, ha nem így lenne, akkor egy transportnak használt Sony DVD és egy Wadia CD játszónak ugyan olyan lenne a hangja. Én nagyon örülnék neki, mert jó hangot kvázi olcsón fel lehetne építeni. Sajnos nem így van.
Azt gondolom, hogy egy jó USB-s DAC-al jobban jársz, ha a zene is fontos.
-
mettek
addikt
válasz enricotoxic #86426 üzenetére
ez esetben szerinted érdemes megpróbálni ezzel a toslink átalakítóval optikain vinni a hangot az erősítőbe?
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz enricotoxic #86426 üzenetére
Alapvetően igazad van, de pl egy Asus hangkártya digit és egy alaplap digit kijárata közt nem lesz szakadéknyi különbség. (jó eséllyel meg sem tudja különböztetni a rendszerén)
Házimozi erősítő elé DAC-ot kötni nagyon rossz ár/érték arányú fejlesztés. Nagyon zsebbenyúlós már maga a DAC is ha határozott előrelépést akar és akkor még a kábelekről szó sem esett. Itt már számít, főleg az analóg összekötő. Én nem biztatnám erre, legjobban akkor jár ha szimplán koaxal összeköti és az erősítő dac-ját használja. Feltételezésem szerint nem ez a gyengepont a rendszerében.(#86428) KnockOut87: Remélem amúgy rám is figyeltél és nem feleslegesen koptatom a billentyűzetet. Sokszor úgy érzem nincs értelme.
[ Szerkesztve ]
-
Gabesz26
senior tag
válasz KisTücsök #86424 üzenetére
"a Nad olyan magasságokba emeli a hangot, hogy azt mások csak többször ennyi pénzért tudják"
Hallgass meg egy Arcamot, aztán térjünk vissza erre a megállapításodra!Szerintem ez volt a lényeg, és utána csak a példák jöttek egyik és másik oldalról is, hogy bőven volt összehasonlítási alap, ráadásul nemcsak a kisebb kategóriákból.
Tévedés joga fenntartva BBéci majd javít, ha rosszul értettem volna. -
Ciripke
tag
Sziasztok!
Egy ONKYO TX-NR535 - höz (végül ezt választottam) tervezek hangfalakat, mi a véleményetek a Magnat Monitor Supreme 1002 5.0-ról és egy Magnat Monitor Supreme Sub 202A-ról ehhez az erősítőhöz? Házimozi célra lenne, a szoba adottságai közel sem ideálisak, 25-30 nm-ről lenne szó, és szomszédok is vannak
-
enricotoxic
tag
Abban igazad van, hogy nem ez a gyenge pont a rendszerben.
"hangkártya digit és egy alaplap digit kijárata közt nem lesz szakadéknyi különbség"
Mind a kettő gyenge hangminőségű.
"Házimozi erősítő elé DAC-ot kötni nagyon rossz ár/érték arányú fejlesztés."
Csak akkor, ha a zene másodlagos. Jó lenne többet tudni a rendszerről és az igényeiről. Úgy pontosabban lehetne válaszolni.
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz enricotoxic #86437 üzenetére
Denon 2805 és Mission mv8 amit talán Lektorra készül cserélni.
Az erősítő használt áránál többet kellene költeni dac-ra+kábelekre hogy előrelépjen. Előbb vennék egy nagyobb Denon-t vagy Arcamot minthogy ezt lépjem (feltéve ha tényleg Lektorra vált).Ha a zene elsődleges és nem másodlagos akkor meg sztereó kell.
[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Sziasztok!
20-25000 huf környékén melyik a legajànlottabb usb-spdif transport?
Musiland, suricata, xmos, hifaceElőre is köszi.
Htpc és rotel rsp1068 közé
* JVC DLA-Z1 * gerriets opera white - ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * Apollon Audio NCMP8350 * 3 Pronomic XA1400 * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series * 6 BMS18N862 * Trinnov waveforming *
-
enricotoxic
tag
Igen, ezek a házimozi készülékek még nem zenélnek jól. Nagyon sokat kéne költeni az upgradre. A külön stereo is sok pénz, meg macera együtt a két lánc, de az átkapcsolást meg lehet oldani. Összevonni a kettőt meg igazán költséges. Gyűjteni kell sokat, hogy jó legyen.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs