Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
i@lex
őstag
Egy valami biztos, lehet itt tanácsokat kérni, ahogyan azt én is megtettem jópárszor: (A segítséget köszönöm is)
Mindenki menjen el személyesen és hallgassa meg magának. Itt a sok begyepesedett okostojás úgy is csak a magáét fújja, azt ami neki megfelelt. Nagyon nem biztos, hogy az neked is megfog.#31052: Én meg a használt szótól is írtózom, De ez a szép ebben, nem vagyunk egyformák.
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
Mondjuk nekem az a véleményem, hogy mozira nem nagy cucc összerakni egy használható szettet, amit boldogan használ az ember. Nekem arra a Mission mv8 is teljesen megfelelt. De ha már képbe kerül a zene..... na akkor jön sok "kínlódás" és mélyen zsebbenyúlás... véget nem érő fejlesztgetés, cserélgetés....
-
Dorian
félisten
Tagadhatatlan, hogy mániákusok vagyok
Dehát ez egy ilyen topik. Csak sok mániája ne legyen az embernek, épp elég a tévé - házimozi -hifi triumvirátus. Piára nem költök sokat, 3-nál több sörtől már berúgok, ruhát nem is tudom mikor vettem utoljáraKétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
i@lex
őstag
Én ezt a zenei dolgot sem értem igazán, de persze én amatőr vagyok és kezdő az itteni gurukhoz képest. De hogy én a zenével is abszolúte megvagyok elégedve, pedig ez a JBL 180 ahogyan azt Béci is mondta, kifejezetten mozira van kitalálva. Ennek ellenére olyan örömmel hallgatom a FLAC-et rajta, hogy az már nem emberi.
-
mp54
senior tag
Mindenki menjen el személyesen és hallgassa meg magának.
Ez azért nem ilyen egyszerű! Hallani is tudni kell!
neked is megfog (felelni)
Hát ez az: ha nem tudod, mi a "jó", akkor a rossz is megfelelhet....(lásd a sok LCD tv-ét szar képpel, az is sok embernek nem csak megfelel, hanem még jó is...) -
i@lex
őstag
Nyilván azért némi hozzáértés kell hozzá. (fül)
Asszonynak pl. csak három szint létezik: hangos, nagyon hangos, kapcsold ki. (Logikus, hogy nem is ő választotta ki a rendszert.)Ritmusérzék nélkül sem mész el a diszkóba táncolni...
Még Tesla sem tudhatja, hogy a te fülednek mi a jó, nem hogy itt bárki.
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz Ed Parker #31059 üzenetére
3 még ok. Az annál többnél kezdem érezni, hogy kezd érdekes lenni a világ
Az 5 sört simán ivó nő lehet jó csaj?Nem vagyok a tudatmódosítás ellenzője, de az alkoholt - ami szvsz. kemény dorg - nem viszem túlzásba.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
sting2
addikt
válasz Ed Parker #31041 üzenetére
De én nem a Sub-ot kapcsolgatom ki-be, hanem tőle független készüléket és akkor Ő puffan egyet...
Na fussunk neki újra :
" Az utóbbi időben felfigyeltem arra a jelenségre, miszerint akármit kapcsolok ki vagy be a rendszerbe, legyen az erősítő vagy akár kis lámpa a Tv mögött, hogy a Sub láda ilyenkor dübög egy rövidet..
Külön aljzatban van bedugva..."
Tehát akkor ez normális?, mert eddig nem tűnt fel.Sound & Vision : Marantz- Sony - Playstation
-
cintula187
addikt
Nekem is kb ennyiből kell majd megoldanom a kezdő szettet. De tv -vel! Ami 180-200.000. Úgyhogy marad kezdésnek a 2 front. És mivel nem találok igényeimnek megfelelően épp most eladandó használt cuccokat parkoló pályán van a dolog.
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Fail3D!
addikt
oks, akkor egy 2008 akkor 100k s erosito alltalanosagban mivel tudhat tobbet hangzasban itt most nem a csatlakozok szama, a 100rol 150 kimenet erdekel hanem ami komondottan a hangkepzest befolyasolja 50k s tobbletert, illetve ehez hogy kihaljam min 150k hang cucc kell vagy akar a 80k hangcucbol is kihalhato. tudom oszetett a kerdes mert levan sarkitva de mint mondtam se hang cuccra se erositore nem akarok tobbet kolteni mint amit kitudok hasznalni. tudom hogy % ban meghatarozhatalan a dolog de megis valami ilyesmire akarom kivetiteni ezeknek a tudasat.
-
Oldfighter
senior tag
Érdekes, hogy a kezdő házimozisok visszatérően szóvá teszik, hogy a tapasztaltabbak miért pont a drágább készülékeket ajánlják, ahelyett, hogy rögtön a legolcsóbbat ajánlanák. Na most pont azért, mert tapasztaltak. Végigjárták már azt a bizonyos utat amikor jó néhány erősítő és hangdoboz szett vendégeskedett nálunk hol rövidebb, hol hosszabb ideig és menet közben érzékenyebbé vált a hallásuk is. Sőt, anno még tanácsot se nagyon tudott kérni ha azt feltételezzük, hogy a hazai piacon debütált első hm készülékek közül választott. Nem volt még akkor kiforrva az ehhez hasonló fórumok "légköre". Olyan esetben pedig, mikor a delikvens olcsón, jó hangú házimozi szettet keres, amihez belinkel egy bögreszett képét, hogy véleményezzük......hááát....
Valaki élt egy bringás hasonlattal. Ezt a gondolatsort tovább vezetve, camping bringát se fog senki terepre ajánlani ha tetszik, ha nem. Hiába van kereke, pedálja és hiába hívják kerékpárnak akkor se való terepre. A "huszonnyolcas" is elvisz bárhová, de teljes élményt nem fog adni ott ahová előbb-utóbb el szeretnél jutni.
A házimozi tény és való, nem olcsó mulatság, de nem is a mélyszegénységben élőknek találták ki. Magyarországon aki ilyenre vágyik, az lemond más dolgokról és lassan, ésszel spórol rá. Ezt figyelembe véve, újabb ok, hogy ne egy feleslegesen pocsék minőséget képviselő terméket reklámozzunk. Mondhatni minden fillér számít, hogy már egy biztosra mondható hm szettre hívjuk fel a figyelmet, amit hosszú évekig teljes megelégedésre lehet használni.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
TCr
veterán
-
BBéci
legenda
válasz Fail3D! #31074 üzenetére
Már mondtuk, hogy a drágábbnak jobb a hangja, ezt nem lehet, illetve nem érdemes ragozni. Ha elolvastad az első hozzászólást, akkor bizonyára tudod, hogy egy erősítő hangminőségének teljes kiaknázásához egy nála kétszer drágább 5.0 szett szükséges. Tehát 50000 forintos erősítőhöz 100000 forintos szett, 200000 forintoshoz 400000-es, és így tovább. Ezek csak irányadó számok, amiktől kismértékben el lehet térni, de kiindulásnak jók.
Azt se hagyjuk ki a számításból - lásd első hozzászólás - hogy a készülékek árának 15-20 százalékát kell kábelekre költeni!
Azt pedig jobb nem említeni, hogy milyen díjat nyert a Yamaha erősítő, mert annak semmi köze a hangminőséghez!(#31075) Oldfighter
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
-
TCr
veterán
válasz Oldfighter #31075 üzenetére
Jut eszembe, volt szerencsém meghallgatni egy Marantz 7005-öt, milliós Usher álló hangsugárzókkal... sírni tudtam volna.
https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
pr0bi
senior tag
Akinek nincs tapasztalata a témában teljesen mindegy milyet vesz, akár a legrosszabb is tetszeni fog neki mert új lesz az élmény. Idővel ha igénye van rá úgy is rá fog jönni, hogy lehet még javítani a dolgon és kicsit talán elmélyül a témában. Szerintem végig kell járni a "szamárlétrát" és tapasztalatokat gyűjteni mert fogalma nincs róla mi az hogy rossz vagy jó.
Nyilván akinek az anyagiak is megengedik nem egy tesco szatsugárzó box szettel kezd.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Az első mondatoddal egyetértek, de a másodikkal nagyon nem!
Miért jó az, ha valaki elszór vackokra egy kalap pénzt és a saját kárán tanul? Az a lényege az ilyen topikoknak, hogy ettől megóvjuk a betévedőket. Tapasztalatokat máshol kell gyűjteni, járni a boltokat, kiállításokat, ismerősöket.
Sokszor nem az anyagiak szűkössége miatt veszik meg a szutyok szetteket, ahogy az olcsó LCD tévéket sem. Fogalmuk sincs arról, hogy a drágább nem csak hangosabb és több a szolgáltatása, hanem nagyságrendekkel jobban is szól.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Fail3D!
addikt
igazad van reszben, de eleg sokan vagyunk ugy szerintem akik nem akarnak elkezdeni 2 fronttol sporolni nekem is a sub hianya megbocsajthatltan lenne van aki a ket hatso val kezdi a vetelt mondjuk 100k-t es szep lassan felepiteni, de en is inkabb vettem most kabelekkel egyutt 78k bol egy teljes szettet hasznaltan es inkabb eladom majd az erositot v a hangszorokat es veszek majd jobbat mondjuk 1 v 2 honap mulva, mert ha jo aron veszek nem bukok es utana meg jobb cuccra valthatok... de nem tervezem hogy uj aron szamolva 400k.s hazimozit rakjak ossze csak lehetoseg szerint minnel olcsobban minnel jobb hazimozit, jo zenet is hallgatok, de annyit nem aldozok erte amibol tenyleg ki is jonne az alltalatok elvarhato hangzas, viszont igyekszem megfogadni a tanacsokat miket nezzek vasarlaskol... de gyakorlatilag a tudasom odaig terjed hogy 2 v 3 utas de azonos aron levo 2 utas jobban szol... amit megint nem ertek most a membrant nezzem milyen tipusu a hangfalban vagy mi az ami jobb hangzast kellt milyen adatot stb nezzek. erositovel ugyan igy allok jo hogy egy 200k es egy 50k erosito kozott mar tuti sok kulonbseg van de pl egy 50 es egy 100k kozott mi van, illetve milyen ujitasokkal jonnek elo minden evben az erositok, mit milyen esetben tudja az ember kihasznalni stb, ezekbol kene az 1 hszben valami kis rovid osszefoglalo, mert lehet hazimozihoz akinenek nincs audiofil hallasa es xvidet nez eleg 2 csipogo de a kov szintnel mar lehet mikor vegre dts-el talkozik az ember... (nekem eddig valhogy csak angol hangsavon sikerult osszefutni vele ott mar lehet sokal komolyabb berendezes kell... igazabol mint itt szakmai forumosok kb olyan szinten alltok a dolgokhoz ami ertheto... mint pl egy gamer akinek a 0,1 ms eger a 100fps a 120 hz monitor es a 30k hangkartya a 30k fejhallgatoval... szoval az atlag mozifelhasznalo aki epiteni akar nem ilyen igenyekkel jon ide meg ha ti sajat tapasztalbol tudjatok hogy ez a tuti en a maradek 200 bol amit a jo hangzasra meg el lehet kolteni inkabb valami lakas butorra koltenem szoval egy atlagnal jobb de a hozzatok mert hallas es rendszerekhez kepest lehet megis a belepo konfig az amire szuksegem van vagy masnak is mint irtam z5500 rol tertem at erre es tenyleg meses a kulonbseg... csak nemtudom hogy ebbol megint valami ilyesmi erzes jojjon ki mennyit kene meg koltenem, hogy azt meg lenyeljem ami zavar hogy erzem a ket hangcucc kozti kulonbsegt de pl egy flac es egy jo minosegu mp3 kozott ezen a rendszeren nem hallom sehogy se a kulonbseget es ezert v a hallasommal van a baj vagy itt jon elo az hogy jobb hangcucc es ezert szeretnek vagyom ara hogy 1 picit meg ujitsak ezen szoval nemtudom hoyg a hangcuccombol az egesz alkalmatlan arra hogy a flac hallgatasabol kivegyek kulonbseget v a fulem rossz vagy az erositot csereljem le vagy a hangfalat v kuka ugy ahogy van es full mas irany lenne az amit megkene kozelitenem
-
MunezXBK
nagyúr
válasz Fail3D! #31087 üzenetére
De ha sokat jár ide a mezei user, a végén mindig többet akar...ahogy Én is.
Nyáron vettem egy H/K-t, most egy Onkyo-t...árban nincs sok különbség, tudásban annál több.
És itt jön a fordulat...mit tudhat jobb hangkeltőkkel?
Nyilván ki fogom próbálni...pedig mezei user vagyok.
-
BBéci
legenda
válasz Fail3D! #31087 üzenetére
Bizonyára érdekes az írásod, legalábbis az első 4 sorból arra következtetek. De ott be is fejeztem az olvasást, mert se nagybetűket, se ékezeteket, se vesszőket, se egyéb írásjeleket ne használsz, csak szmájlikat, de tömkelegével.
Ha nem vagy hajlandó megtisztelni minket normális írásmóddal, akkor ne várj tanácsokat![ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
sry belejottem sikerult vegre minden vizsgam es ezen kattogtam a megbukas lehetosege elott es utan is, hogy dejoelnne megtudni hogy mibe fajna meg a fejlodes
(#31091) BBéci sry, mint mondtam meg szet vagyok esve. A vizsgakra tanulas elott utan a hangcucc jar a fejemben, bujom a hirdeteseket es igy az utolso nap, kicsit megfogytam.
(#31090) MunezXBK na ja, de itt egy 2006 hangcucc ami kb 80k rol valtani egy 2010 100k hangcucra valtasnal is aztmodnjak semmi valtozas, szoval mit tudhat egy jobb hangcucc, de az mennyivel tobbekerulo hangcucc?
[ Szerkesztve ]
-
gyurczy
őstag
(#31004) Tamoo A bedugni alig lehetett, megszorult benne rendesen és a nem lehet bedugni, mert az első 1-2mm-en olyat szorul, hogy setovább között van különbség.
(#31031) Pepszi Pontosan! Nekem is ua az Onkyo-m volt, csak egy Quadral 5.0-val megtámogatva, az egész kb 70-80K-t érhetett és mozira oké volt.
(#31032) -=Libria=- Ebben is van valami, de ott a másik véglet is, nehéz igazságot tenni, főleg, hogy mindenkinek megvan a saját igazsága.
(#31050) Madridista83 Az egészséges szint felett itt senki sincs sztem, XT tán súrolja alulról. A fanatizmus kb itt kezdődik. Az a baj, hogy ha az ember egyszer belekóstol a jóba, utána már nehéz beérni a kevésbé jóval is.
(#31079) Dorian Én is így vagyok ezzel, csak az ilyen köröknél mindig elrettentenek az árak és a végén nem veszek semmit.
(#31086) TCr Akkor ne olyan hang legyen otthon, hanem jobb! Hajráf!
-
Tamoo
MODERÁTOR
válasz cintula187 #31095 üzenetére
Nem irigylem a hallásodat! Én hozzád képest olyan süket vagyok mint az ágyú. de ebbe a témába kár belemenni. Szinte 2-3naponta előjön felváltva valamelyik topikban.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest