Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pr0bi
senior tag
válasz #09634560 #30796 üzenetére
Különbözőek vagyunk, mindenkinek mások az igényei. Élvezzék csak ki az élet apró örömeit
A viccet félretéve szerintem teljesen felesleges, nem a méret a lényeg.Én egyébként 50" és felette már nem tv-be hanem valami komolyabb projektorra invesztálnék be vászonnal.
[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
Könyörgöm hagyjátok abba a plazma vs. LCD vitát, azért töröltem a kedvencek közül plazma topicot, mert a nagy LCD hívők napi szinten teleszarták azt.
Divat lett tudatlanságból és tapasztalat híján butaságokat, sületlenségeket beszélni és azokat megrögzötten, tényként terjeszteni.
Elég legyen már!https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
Pool_
tag
válasz #09634560 #30793 üzenetére
Hiszek neked, nem láttam mostanában plazma fogyasztást. Ettől még nem feltétlen jobb választás a plazma
Én már láttam egy pár beégett plazmát, és egyik sem úgy égett be hogy ott maradt napokra az rtl klub logója.
Lehet mondani hogy ez nem igaz, meg hogy nektek nem ég be, de ettől még ez egy valós létező dolog.
User hiba lenne pl böngészőt használni plazma tv-n órákig? Igen az. Csakhogy nem minden user szeretné nézegetni az óráját.[ Szerkesztve ]
-
cekkk
veterán
De valótlanságokat állítasz.
Jó hát azt is hozzá lehetne sorolni hogy a plazma 2x 3x annyit fogyaszt mint egy LCDEz már régen nem igaz, kb az LCD topic fanjai mindig ezzel jönnek, mert régen igaz volt.
Az sem igaz, hogy menet közben a feliratok megmaradnak.Hozzá tenném, hogy én sem sötétítek be napközben. Haza kellene vinni egy modern plazmát és kipróbálni otthoni körülmények közt én azt javaslom neked. Ha akkor sem jó, akkor azt mondom, hogy igazad van, neked ez tényleg nem jó. Bár még mindig fenn tartom hogy a htpc az htpc és nem internetezek rajta, mert akkor az már nem htpc, az én értelmezésem szerint.
Szerk:
Az tudtad-e hogy a crt tévé is betudott égni? Egyébkén senki nem mondta, hogy az órákig rajta hagyott passzív tartalom nem égbe, de úgy látom könnyebben választod te is a terelést a értelmezés helyett.
Retek klub logó ezt se tudom teljesen elhinni mert forma1 közben is kint szoktak lenni a passzív elemek akár két órán keresztül is és még sem égtek be nálam. Persze lehet az egész napos retek klubb nézegetése során igen beégne a logó. Sőt van amikor 1-2 órát mennek a természet filmes csatornák amiknek szintén nem a legjobb a logójuk és azok se égtek bele.
[ Szerkesztve ]
-
Pool_
tag
A fogyasztásban lehet hogy tévedek, ezt belátom.
Nincs is ezzel gond hogy így gondolod, én internetezek rajta. Ahogy sokan mások is.
Ettől én nem érzem magam hülyének.CRT Tv-n senki nem nézett passzív tartalmakat. Bár én nem láttam még CRT TV-t beégve, viszont láttam már LCD-t beégve hogy kicsit magam ellen beszéljek. Persze azért az egy nagyon alsó kategóriás lcd monitor volt, és évek kellettek hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
Pool_
tag
Mindegy, mindenkinek más a fontos mint írtam is.
Más, hogy ne csak offtopic legyek:
Ezeknél az erősítőknél ha mondjuk csak egy HDMI-t dugok be bemenetre, akkor az erősítő kikapcsolt állapotában tudom nézni/hallgatni a forrást a TV-n?[ Szerkesztve ]
-
-
BBéci
legenda
válasz cintula187 #30800 üzenetére
Más tesztoldalak az 50 colos ST50 fogyasztására adják meg ezeket az értékeket.
De ha elfogadjuk ennyinek, akkor sem fociznak egy ligában a képminőséget illetően.
Azt figyelembe kell venni, hogy az ennyire visszafogott LCD-k még annyira sem láthatóak napfényben, mint a plazmák.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Pool_
tag
Értem, köszönöm.
Akkor még annyi kérdésem ha lehetne, hogy pl a linkelt sub-nál látom írják hogy automatikusan kikapcsol. Ez azt jelenti hogy ha nincs jel kikapcsol, ha van akkor be? Vagy egy idő után kikapcsol, vagy hogy működik ez? Vagy kapcsolgathatom kézzel?[ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
3 állásuk van.
Off / On / AutoElső kettő egyértelmű.
Az auto állásnál akkor kapcsol be, ha a beállított frekvencia (vágás) alatti jelet kapja az erősítő felől.
Akkor kapcsol ki (standby), ha x perce (az enyémen azt hiszem 5) nem kap ilyen jelet.
Igen hasznos funkció.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
i@lex
őstag
Aki minőségi cuccokat szeretne rendelni külföldről, abszolút korrekt házhozszállítással, annak nagyon tudom ajánlani ezt az oldalt.
2 év garival, 40 ezerrel olcsóbban hozzájutottam a Onkyo TX NR 616 erősítőhöz.
Magyarország nyugati árai meg kapják be a...
-
nuke7
veterán
"ugyanabban a méretben - és számoljuk hozzá, hogy ugyanabban a méretben az lcd jóval drágább... ami kb. 10év alatt jönne vissza villanyszámlában, és akkor vagy nullán )"
magamat tudom idézni... de nem tudom ,hogy egy kategória-e a kettő amit összehasonlítasz épp
(Van egy olyan sejtésem, hogy az lcd legalább egy kategóriával lejjebb játszik...)
ja, és hát ugye ott a passzív 3d - ami szerintem nagyon csúnyahttps://youtube.com/user/nuke7
-
BBéci
legenda
válasz cintula187 #30821 üzenetére
A háttérvilágítása 30-35%-on lehet.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cintula187
addikt
A 620-as cikkében hivatkoznak az st50-re. Tetszik ő is. De az aktív 3D nem vonz annyira, a passzívnál is elégedett vagyok és 20 perc után már fáj a fejem. Black levelt istenítítik a panánál, és szinte referenciakészüléknek mondják. A meccs még nincs nálam lejátszva
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
nuke7
veterán
válasz cintula187 #30825 üzenetére
néztem én is a 620-ast mielőtt st50-et vettem.
utána már csak mosolyogtamhttps://youtube.com/user/nuke7
-
TCr
veterán
-
Ed Parker
nagyúr
nekem az 50" vt30 fogyaszt ennyit,saját fogyasztásmérővel,ha sötétebb jelenet akár 40-ig is lemegy.
-
Ed Parker
nagyúr
válasz cintula187 #30838 üzenetére
én nem akarlak egyikre sem rábeszélni,nézd meg mindkettőt és amelyik tetszik.
-
kovadika
őstag
Hátha érdekel valakit: Mediamarktban mindenféle házimozi és házimozis 'cucc' eléggé le van árazva -legalábbis Debrecenben-.
-
novoszath
senior tag
Adott egy ilyen erősítőm technics sa ax720 és érdekelne hogy van 2 torony hangfalam és érdeklődnék hogy milyen hangfal kábelt lenne érdemes venni hozzá?
most kaptam egyik ismerőstől a cuccot és egyáltalán nem értek hozzá
aki esetleg tudna segíteni az írjon rám PÜ-t mert biztos lesznek további kérdéseim
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
novoszath
senior tag
sajna ezt nem tudom megmondani mert épített hangfalak
milyen erösitöre lenne érdemes lecserélni esetleg?
[ Szerkesztve ]
PSN ID: NOVADA1988 Az élet egy sz@r játék de Qurva jó a grafikája!! Nokia Lumia 640XL, Lumia 650 Windows Phone 10. Xiaomi Mi Max 2, Redmi Note7, Poco X3 NFC, Oneplus Nord 2 5G, Samsung Z fold 2
-
BBéci
legenda
válasz novoszath #30844 üzenetére
Ameddig a hangdobozokról nem tudunk semmi konkrétumot (hangszórók típusát, méretét, darabszámát) addi lehetetlen hozzájuk erősítőt javasolni. Az is elképzelhető, hogy remek csapatot alkotnak, amin nem érdemes változtatni.
Valami 3-500 Ft/m áron kapható madzagot vegyél, 2,5 négyzetmilliméteres "vastagságban".Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
novoszath
senior tag
nem tudom miként lehet megnézni hogy hány wattosak a hangszórók?
akitől vettem azt mondta hogy 500 wat körüliek a 2 hangfal együtt
2-2 hangszóró van bennük
nagyon kezdő vagyok
elöre is elnézést ha bugyuta kérdéseket tennék fel...
-
BBéci
legenda
válasz novoszath #30846 üzenetére
Wattot nem kérdeztem, mert mellékes. Méretet, ármérőt adj meg! A doboz magassága, szélessége és mélysége is ad némi támpontot.
Készíts róluk fényképet, bár abból nehéz lesz megállapítani a hangszórók gyártóját, típusát, ahhoz ki kell őket szerelni. Nem biztos, hogy érdemes vele foglalkozni.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Nintendo Switch
- Samsung Galaxy Tab S6 Lite 10.4 - az, ami
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen notebookot vegyek?