Hirdetés
- Life is Strange: Double Exposure teszt
- Xbox Series X|S
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
Ez már a te problémád
Lehet sok embernél ez meg van, de olyan, hogy tökéletes soha nem lesz semmiből, aztán az embernek vannak határai anyagi/külső stb és ezeket nem biztos, hogy áttudja lépni, vagy lehet áttudja csak a kérdés az, hogy az érte fizetett "ár" a későbbiekben megéri-e majd ezt. -
BBéci
legenda
Még 4 után sem, kivéve ebből, ami az egyik kedvencem és irtózatosan ütős, pont annyira, amennyire finom.
(#30952) cekkk
Ne magyarázd félre a szavaimat!
Hol írtam tökéleteset? Az általam típus szerint felsorolt vetítők bármelyikével elégedett lennék és egyiknek az ára sem éri el az 1 M forintot. A tökéleteshez közelítő az a SIM2 LUMIS 3D-S.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gg72
veterán
Szia!
Frontoknak falra szerelve ez megtenné és megérné?
[Dali Concept 1]
És ez a Sub?
[Clarus Rhea]Ebbe a pici "lyukba" kellene ugye egy Yamaha RX-V2600 receiver-hez és egy JBL szettet váltana: [link]
-
BBéci
legenda
válasz cintula187 #30955 üzenetére
Általában 6-8 félét szoktam venni, amelyik legjobban ízlik, azt legközelebb is hozok haza. A Scaldis név ismerős, de nem emlékszem az ízére, Legközelebb teszek olyat is a szatyorba. A legutóbbi válogatásból a Maredsous Tripel lett a kedvencem.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Akkora területre, légköbméterbe nem való az a hatalmas szubláda. 55 pénzt megér, bár jó hangú "kláruszt" még nem hallottam.
A kis DALI hangdobozokat feltétlenül valami normális állványra helyezd!!!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zoty4
őstag
Srácok bekötöttem a TV-t a denon 2113 erősítő ARC Hdmi-ébe, valamint medaplayert, settopboxot is bedugtam az erősítő 1-1 csatlakozójába. Namármost utóbbi 2-nek tökéletesen megy a hangja, de a TV smart részének a tartalmait nem érem el hanggal az erősítőn keresztül, mi lehet a gond, mit kéne beállítani?
-
BBéci
legenda
Mindkét készülék, a TV és az erősítő menüjébe engedélyezni kell az ARC funkciót. Utána az erősítő valamelyik bemenetéhez hozzá kell rendelni hangforrásként a HDMI Out-ot.
(#30962) gg72
Talán még egy 20 centis membrán is elegendő lenne, de 25-ösnél semmiképpen ne legyen nagyobb. Keresgélj a kínálatban! Rengeteg állvány kapható, fontos a stabilitás és a súly. Ha könnyű, akkor legyen homokkal tölthető![ Szerkesztve ]
-
TCr
veterán
A Dali polcsugárzók igencsak vállalható darabok, érdemes rámenni.
Az a Clarus sub viszont egy nagy állat, arra a pár m2-re túl sok lenne, sztem hanyagold.
Keresgélj még, az elmúlt 2-3 hétben láttam kisebbeket, 20 centis mélynyomóval, nekem azok kicsik lettek volna azért hanyagoltam őket.https://flickr.com/photos/norbertkassai/
-
tipcsibacsi
tag
A dalikat 40.000-ért adja darabját vagy párját?Mert darabját ennyiért újonnan is lehet venni.
http://www.argep.hu/product_369160.html
-
tipcsibacsi
tag
válasz tipcsibacsi #30967 üzenetére
Bocs a 30956-nak ment az előző.
-
JohannZimu
senior tag
válasz tipcsibacsi #30967 üzenetére
Párja lesz annyi
-
MaTTeS
senior tag
válasz tipcsibacsi #30968 üzenetére
Apróhirdetésben nem szokás darabárat megadni, szóval 40e/párért adja (és ebből én még alkudnék egy keveset).
-
tjojo
tag
Monster HDMI kábelekről van tapasztalata valakinek?
Írtam KáCsá-nak, Silver Line-ból gyártanak-e egyedi méretű (másfél méter) kábelt. Nos, igen.
Lehet, hogy a webshopon nem frissítették az árat mostanság, mert a másfél métert 10.200-ért gyártanák le.
A honlapon meg 11.200 a 3 méteres...Nem ugrálok a Vateráért, de ez a QED esetleg?
[ Szerkesztve ]
-
Tamoo
MODERÁTOR
-
cintula187
addikt
Tudom, tudom hallgatózni...DE!
Hogy működne az alábbi párosítás?
Marantz NR-1403 + Mordaunt short aviano 1 vagy 2. Esetleg DALI Zensor 1.
Plusz hozzá mordaunt short alumni 9 vagy HECO victa2 sub 251A mély?[ Szerkesztve ]
Peasant Blinding©™ Ez az állítás hamis.
-
Csabroncka
addikt
Nézd azért meg, vagy kérdezz rá a netdepó-ban, hátha rendelnek be mostanában Zensor családot!
Ugyanis ebben az esetben szett áron (ami már barátságos) megkapod 60e-ért a Zensor 1-et(a pár!), 5 év garival ami nem elhanyagolható!(azt nem tudom, hogy mennyivel teljesít jobban a conceptnél, de újabb és ezt a szériát váltaná az alsó-közép szegmensben)
"in medias res"
-
Szabo.Peter
csendes tag
Jamo S 506 HCS 3 szettel van valakinek tapasztalata/véleménye?
-
Toobee
veterán
válasz gyurczy #30976 üzenetére
Meghallom, hogy Emo és végre más jut róla eszembe, mint régen. Jaj, de jó is volt ez a tegnap! Javíts ki, ha elírnám. UPA-2, USP-1, XDA-1, Dune Duo, meg Jamo (mondjátok: fúúúj. Milye van a fának? Levele) 607 valami elképesztõt muzsikált. Elvittem a kis Rotelt is, legalább kiderült, hogy nem azt kell legelõször cserélnem.
-
BBéci
legenda
Ritka nagy mocsokság azt a QED kábelt professzionálisnak nevezni, sajnos a "papír" mindent elbír.
Azért merem kijelenteni, mert két éve elégedetten használok egy ugyanolyan Profile-t (az a neve) és nem láttam különbséget a Kácsáshoz képest.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
gg72
veterán
válasz Csabroncka #30977 üzenetére
Hát én ott nem látok semmit 60ezerért...
-
gyurczy
őstag
válasz Toobee #30979 üzenetére
Igen, a párhuzamot már én is kifigyeltem, de ez az Emo jobb.
Nekem is nagyon tetszett, főleg, hogy hallható változásokat tudtunk előidézni mind a KZH8-al, mint a bikábelezéssel és a kis Rotel esetében a tápkábellel is. Nagyon jól muzsikált a végfokod, ha a 40W elég ami kijön belőle, akkor szerintem még sokáig ki fog szolgálni megelégedésedre.
-
gyurczy
őstag
válasz Toobee #30986 üzenetére
Nem, a Rotel-nél valóban hallható különbség volt! A zavarszűrő nagyjából olyasmit hozott az Emo-n, mint a Rotel-nél a táp. Érdekes, hogy onnan az Emo-val táp oldalon nem volt feljebb, legalábbis Gábor ezt mondta (én ugye már leléptem) és neki jobb füle van, mint nekem, főleg, hogy a saját rendszerének minden rezdülését vágja.
-
Kobe
veterán
Hali
2
Ujfent jonnek a nyugjeimmel. Egyszeruen keptelen vagyok dontest hozni. Az LG 47lm660s tv melle keresek 5.1 et a genius sp-hf 3600as.helyere. mivel a hazimozi sarok kb 4*2,5 meteres igy elegge limitalt a szoba joheto cuccok merete.Nem szeretnek 100ezreket kolteni ra, olyan 70-90bol nem lenne rossz meguszni. Gyakorlatilag 2 opciot talaltam: logitech z906 n a tv mar tovabb tudja lokni optikain a digitalis 5.1 jelet, illetve valami egyszerubb hangfalszett pl jamo s406/506 70-80 korul es egy hasznalt erosito pl.
Kerdem en, ekkora helyre szerintetek letezik valami kismeretu de szepen szolo hangfal ? Jbl sc178 volt asszem ilyen de mar nem kaphato, illetve kellhet e egyaltalan erositos megoldas vagy a z906 eppolyan tokeletes lehet ?
Jo lenne tudni ti mit lepnetek mert en speciel full tanacstalan vagyok
-
DVlad
őstag
Az új hk avr 2700/3700-at miért közepes szériaként említik a magyar forgalmazók? Mi van fölötte? Én nem találok sehol egyebet.
-
Fail3D!
addikt
System Fidelity 5.0 2505 van most, ereznek minosegbeli kulonbseget ha erre valtanek JAMO S506 HCS 5.0. ? yamaha rx v359 erosito vel hasznalva.
-
BBéci
legenda
válasz Toobee #30986 üzenetére
Ha nem lennék ennyire lusta és nem szorítana a cikkleadási határidő, megkeresném, mikor hoztam szóba legelőször a tápkábel témát. Aztán azokat a hozzászólásokat is, amikben durván savaztak, hogy micsoda baromságokat beszélek, mert a tápkábelnek nincs és nem is lehet hatása a hangzásra. Ezt állítólag egyetemi oktatók is megerősítették, bár sosem próbáltak egyetlen egyet sem kicserélni valami normálisra, de Ők tudják.
(#30992) Fail3D!
Ismered a mondást? Csöbörből vödörbe.(#30991) DVlad
Sürgősen felejtsd el mindegyik tavalyi (új) modellt, mert akkora visszalépés, amekkorára még nem volt példa a házimozi erősítők történetében.[ Szerkesztve ]
-
nuke7
veterán
válasz Szabo.Peter #30978 üzenetére
hallottam. 5.0-ban nem méltó említésre, 5.1-es felállásban is csak nagyon belépőszint, mondjuk úgy 50-et adnék a szettért
https://youtube.com/user/nuke7
-
Fail3D!
addikt
hat, olvasom a forumot es itt kb a hasznaltan 150-200k bol osszerakottaktol indul az elet de nekem a logitech z5500 utan is egy uj dimenzio nyilt meg viszont erzek meg valami hianyt ugy is hogy eddig meg nem halgattam mas v komolyabb hangcuccot, viazont egyenlore nem tervezek 100k plusz kiadast, inkabb keresem a hirdeteseket hatha talalok valami nagyon jo vetelt tudnal erositobol peldakent par tipuat irni, illetve hangfalakbol amikbol kiindulhatok miket keressek ami megint egy szinttel feljebb visz? nyilvan idei es tavalyi modelleket elfelejthetem mert azok 100k folottiek lesznek hasznaltan is. erositobol erdemes valtani v az az en elkepzelesem hogy amit vennek kb hasznalt 70k hangcuccot is megszolaltatja rendesen?
-
BBéci
legenda
Azt elfogadom, hogy a méret limitált, de a hangminőségre azért kellene figyelni. A z906 fényévekre van a tökéletestől, konkrétan semmi köze a házimozihoz, egy túlértékelt bögreszett semmi egyéb. Valójában PC-s szett, tini srácoknak, lövöldözős játékokhoz megfelel.
Csakis házimozi erősítőt és tisztességes hangdobozokat ajánlgatunk ebben a topikban.
És még valami. A tévékben lévő médialejátszókat jobb elfelejteni. Egyrészt nem képesek 24p lejátszásra, ami általános a mozifilmeknél, másrészt a kép- és hangminőségük sem összemérhető a külső lejátszókéval. Ha sikerült megvásárolni a házimozi rendszert, kezdhetsz pénzt gyűjteni egy lejátszóra. Méghozzá 3D-s típusra, mert a tévékben lévő csak a felezett felbontású SBS-t és OUO-t ismeri fel, amikkel csak becsapod magad, közük nincs az igazi, frame packed 3D-hez.
Ez így, egy lélegzetvételre bizonyára sokkolóan hat, de csak a tényeket írtam le.(#30994) nuke7
Jövő hétre hideget jósoltak, jó lesz tűzifának. Sajnos gyorsan ég. Nem próbáltam, mondták.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest