Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz bittehilfmir #26021 üzenetére

    PC-nél rengeteg figyelmet kell fordítani a megfelelő driver és szoftver kiválasztására, azok verziójára, de főként a beállításaikra.

    Könnyen meglehet, hogy friss telepítés után be van kapcsolva egy csomó hülye feature az integrált hangchip driver vezérlő szoftverében, és/vagy a Windows hangbeállításainál, ami babrálja a hangot.
    Aztán ott a lejátszó. A Winamp alapértelmezésben DirectSound-ot használ. Azt ASIO-ra kéne cserélni, ami Realtek kütyüknél nem olyan egyszerű, mert a gyári driver nem támogatja.

    Szóval alaposan szét kéne nézni mindenfelé, kikapcsolni és/vagy a megfelelő értékre állítani mindent.
    De amúgy ja... most digitális formátum vagy sem, egy alaplapra integrált olcsó kütyü azért mégis egy alaplapra integrált olcsó kütyü marad.

    Érdemes lehetne kipróbálni egy HD5-7xxx VGA-val (akár a legolcsóbb, passzív hűtéses, használtan <=10k verziókkal), amin nem egy "csak legyen ott" típusú HDMI kimenet van, hanem figyelembe vették, hogy nem csak irodai felhasználásra kellhet.
    De még akkor is áll, hogy mindent alaposan be kell konfigurálni.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák