Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz Integra #20550 üzenetére
Én a NAS + médialejátszó megoldást választanám.
A NAS-t nem csak a médialejátszóhoz tudnád használni.
Én is hasonló tervben vagyok. Dune HD-Tv301-em van és mellé be fogok szerezni Egy Synology DS213-ast + vinyókat.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Integra
titán
válasz Patice #20551 üzenetére
igen, így gondolom én is alapvetően, csak kíváncsi vagyok a véleményetekre, több szem többet lát
nekem ez egy teljes backup lenne mindenre, 2-2 hdd tükrözéses felállásban. média lejátszóval viszont nemtom mit kezdjek, hdi-ben gondolkodtam eredetileg, de mehetek feljebb is minőségben.[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Patice
nagyúr
válasz Integra #20554 üzenetére
Vetítőn néznéd a filmeket vagy TV-n?
50-55 colos méretig elégnek mondják a Dune-ket. Ha mellettük döntesz, akkor esetleg várd meg, míg megjelennek az új, már 3D képes modellek is. Idén november-december körülre ígérik őket.
Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
Toobee
veterán
válasz Integra #20554 üzenetére
HDI után már nagyon nagy ugrás a következő minőségi lépcső, ha média lejátszót akarsz venni. Sajna az Oppo, CA stb. korongos lejátszók elég gyenge mp funkciókkal rendelkeznek, talán a Cinemaster van, ami komolyabb cucc, de az már nem kicsivel drágább. HTPC? 180-200-250-ból szerintem már ütős konfigot össze tudsz rakni, szép házzal, kijelzővel.
-
Integra
titán
válasz Patice #20555 üzenetére
vetítőn természtesen, tévé csak zörögni van.
viszont az egész rendszerem 2d, az avr is. nem igazán foglalkozom a 3d-vel amíg szemüveg kell hozzá, nem szeretem. de valszeg úgyis adott lesz extraként, bármit is veszek, mert felsőbb kategóriákban már széria fícsőr lesz. a képminőség a fontos, mert sokkal jobb projektor is lesz hozzá, mint amim most van.toobee:
nem akarok htpc-t, nem szeretem, csak gond van vele. egy specializált media lejátszóban sokkal inkább hiszek.
az optikai meghajtó sem érdekel különösebben (halott technika, mozgó alkatrész, csak tönkremegy, a kiadók tartják életben az értékesítési csatorna miatt), de valszeg ez is adott lesz benne, így nem különösebben foglalkozom ezzel sem, nem baj ha van benne, gyanítom ebben a kategóriában ez is adott.[ Szerkesztve ]
-
Krampesz
tag
Ezen én is sokat tanakodtam, hogy kis pénzből mi lenne a legértelmesebb irány.
Arra jutottam, hogy igen, tényleg a sztereót kéne előnyben részesíteni, de nem biztos, hogy szeretném a 2 optikai + 1 koax összeköttetést lecserélni gagyi IC-kre (jelenleg egy Yamaha RX V357 van itthon). Ha meg valami normális IC-kre kellene beruházni, vagy venni valami értelmes procit/DAC-ot, akkor már a kis pénz megint kevés. Esetleg még az jutott eszembe, hogy venni egy régi digit bemenetes AVR-t, aminek van preout-ja (avx-en épp van egy HK 3000), aztán később mögé lehetne tenni egy sztereó erőlködőt. Ez hülyeség? -
bajnokpityu
félisten
Az ugye jót jelent, ha ABzés közben egyik dróttal nem állítom le a zenét?
Elég jó ez a Néhai féle drót.eladó topping dac
-
Integra
titán
válasz Toobee #20556 üzenetére
ahogy visszakotortam bbéci írásait, a cinemaster nekem totál felesleges, nem rúg semmim sem labdába ahhoz a lejátszóhoz majd ha egyszer oda jutok, hogy a saját házam tervezhetem, akkor oda úgy tervezem be a házimozit, oda már lehet majd esetleg ilyen.
létezik a hdi-nek alternatívája? vagy ennyire egyeduralkodó lenne ebben az árszegmensben?...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
robi-k
őstag
válasz Integra #20567 üzenetére
Az új Oppo 103/105 BD lejátszók sokkal fejlettebb hálózati támogatással fognak rendelkezni a 93/95 képest, a képeket, videókat (sajnos full BD tartalmakat nem) SMB-n keresztül is el lehet majd érni. 1-2 hét kérdése, és lesz egy nagyon részletes teszt belső képekkel a 103 tudásáról, kíváncsi leszek, hogy mit is tud (főleg hálózattámogatás és full BD, DVD-Audió terén). Bár az ára egyáltalán nem szimpatikus még úgy sem, hogy olcsóbb a 93 képest
-
Integra
titán
válasz Toobee #20568 üzenetére
az optikai bd meghajtó végülis nem kizárt dolog, van nekem is azért pár bd lemezem még, meg néha veszek is jobb filmeket, gyűjtői kiadásokat. popcorn ugyanaz a chipset asszem mint a hdi. ha jól emlékszem a hdi idénre ígérte már tavasz körül az új generációs lejátszóit, ehhez képest nagy büdös semmi sem jött ki még tőlük, talán következő év tavasza lesz belőle..
kérdés, hogy mik az extra szolgáltatások amikre szükségem van. torrent, internet, bármilyen media lejátszó és a nas is tudja, mivel a nas-ban van a tárhely, ezért a nas fut folyamatosan, a media lejátszó nem.
gondolkodtam azon is, hogy egy smart széria hdi, amiben bd lejátszó van csak. ha hozott merevlemezből másolok át valamit, akkor azt meg a desktopomba dugom bele és routeren húzom át nas-ra.
rákukkantok a popira is, köszirobi-k:
köszi az infot nem sietek, szépen lassan ezt is, ahogy a többit is. a bd tartalom alatt mit értesz? bd25 és bd50 anyagokat nem fogja tudni támogatni? az elég fájó lesz, így akkor ki is esik azonnal[ Szerkesztve ]
-
Toobee
veterán
válasz Integra #20570 üzenetére
Egy kutya mind a kettő, csak más a neve. A 103-as támogatni fogja, de csak 'lite' formában, azaz nem lesz menüd, de ettől függetlenül tudod majd váltogatni a hangsávot, és a feliratot. Egyébként már most is van pár lemez, amin össze vannak keverve a fejezetek, csak full menüvel indítva tudod normálisan lejátszani. Egyébként meg lennék lepődve, ha nem létezne valami PC-s program rá, amivel ezt ki lehet küszöbölni.
-
robi-k
őstag
válasz Integra #20570 üzenetére
A jogvédők (Sony) nyomására az Oppo 103/105 már teljes Cinavia támogatással fog rendelkezni, nem fogja "vinni" a BD ISO-kat, így a Cinavia védelemmel ellátott BD filmeket (3D-s lemezek mind ilyenek) csak eredeti lemezen fogja engedni lejátszani
Hogy a nem védett BD-ket (full menüs vagy mappa lejátszás formájában Lite módban) fogja-e vinni hálózaton ill. rácsatlakoztatott merevlemezen keresztül, majd a teszt során kiderül. -
Integra
titán
válasz bajnokpityu #20573 üzenetére
már mindenbe beépítették ezekeg a jogdíjakat, hdd után is fizetsz. nem számít természetesen
-
Dorian
félisten
Én "Excalibur" Arnoldtól vettem hangfal és IC kábeleket, de nagyjából ugyanez a kategória Néhai-nál és újabban Fapacinál is megtalálható olcsóbban.
Tamoo-nak Néhai kábelei vannak, beszélj vele.
Tápkábelem egy kisszériás DIY megoldás, talán "vasúti sín"-ként ismert
Surroundokhoz meg valai olcsóbb Furutechet vettem használtan, típusát most meg nem mondom fejből.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
p00h
tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene!
Adott: lg tv, htpc, settopbox, ps3.
Szeretnék 1 hangrendszert, lehetőleg lejátszó nélkül, mivel teljesen felesleges lenne, pc, ps3 mindent megesz. Csak macera lenne szvsz +1 távirányítóval, mindig állítgatni hogy a hangrendszeren keresztül szólaljon meg a hang. (de javítsatok ki ha tévedek)
Szóval arra gondoltam hogy veszek egy logitech z906-ost, és optikaival a tv-ből kötöm ki a hangot a z906-ra. Az lenne a kérdésem, hogy jól gondolom -e, hogy így minden állítgatás nélkül, minden forrásból érkező jel automatikusan a hangfalakon keresztül fog megszólalni? A tv optikai kimenete átviszi az összes forrásból érkező 5.1 hangot?
Mert ez lenne az elképzelésem. Jól gondolom?
Esetleg láttam, hogy van olcsóbban lg ht806ph, és az simplinkben a tv-vel hasonló módon működésre bírható? Vagy mindig macera lesz az állítgatással? Hogy megy ez?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Üdv. -
BBéci
legenda
A Z906 nem házimozis hangrendszer, hanem PC-s.
A tévék optikai kimeneten, sztereóban adják ki a külső források 5.1 jeleit. Ami nem tragédia, mert amúgy is rosszabb lenne a hangminőség, mintha a lejátszóból közvetlenül az erősítő kapná a jeleket, tehát kerülendő eljárás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
p00h
tag
Azért írtam, hogy javítsatok ki ha tévedek, mert nekem elég régi tapasztalatom van ezzel kapcsolatban. Régen mikor még nem voltak simplink meg ilyenek, akkor elég macerás volt 3 távirányítóval átkapcsolgatni.
Kérdésedre válaszolva de Utálom kapcsolgatni, mert van hogy kapcsolgatok a pc és vmi más között. Utálom a sok távirányítót is, és nem akarok mégegyet kapcsolgatni.
De ha eltekintünk a nyűglődésemtől akkor az én esetemben teljesen felesleges egy lejátszós rendszer, az álló hangfalakat pedig nem tudnám hova tenni, és csak optikai kimenetes megoldás jöhet szóba.
Ezért jött a képbe a z906.
Esetleg vki megerősíti az elképzelésem? -
pr0bi
senior tag
Lehet félreértelek, de nálam a tv optikai kimenetén adott jelet változatlanul 5.1-re erősíti ki az avr ahogyan az a külső forráson (jelen esetben usb pendrive) található. (AVCHD filestruktúra , remuxolt m2ts fileformátum). Nem felkevert, fantom térhangzásról van szó ,ugyan az mintha a lejátszóból küldeném rá. A minőségromláshoz nem tudok értemben hozzászólni.
[ Szerkesztve ]
-
p00h
tag
Az lett volna ugye az eredeti elképzelésem, hogy ne kelljen állítgatni mindig a hangot ha átkapcsolok, de mivel a tv optikain csak sztereót visz ki mint megtudtam ez bukta.
Szal már mind1, belenyugszok hogy kapcsolgatnom kell, nem is ragaszkodok a z906hoz, de szeretném, ha mind a pc-ről, mind a ps3ról 5.1-ben szólalna meg a hang. Milyen házimozi rendszerrel megoldható ez? -
BBéci
legenda
A topik címében szereplő házimozi erősítővel lehet áthidalni. Ahhoz olyan hangdobozokat vehetsz, ami tetszik és el tudod helyezni.
A nappalim dohányzóasztalán rendszerint 10-12 távirányító (CD- DVD- BD- médialejátszó, sztereó erősítő, házimozi erősítő, TV, vetítő, szubláda, set top box, világításvezérlő, klímaberendezés) sorakozik, még feleségemnek sincs kifogása ellenük.(#20592) pr0bi
Az USB-n csatlakoztatott merevlemez, pendrive nem forrás, hanem adattároló. A lejátszó készülékeket szokás jelforrásnak nevezni, ami p00h esetében a PS3.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
p00h
tag
Értem, és köszönöm a válaszokat, tudom, hogy kicsit off a dolog, de itt legalább kaptam válaszokat és nem halott témákba írkáltam feleslegesen.
Bevallom nem akartam rendszert építeni, mint látszik nem értek az ilyenekhez és nem is akartam ennyire elmerülni benne, ezért akartam 1 kész rendszert, lejátszó nélkül pedig a logitech jött szóba. Sajnos ha rendes megoldást akarok, nem lehet ilyen könnyen megoldani
Kössz mégegyszer -
BBéci
legenda
Az a Logitech nem házimozi rendszer, még ha sokan szeretnék úgy beállítani, azt elhitetni, akkor sem.
Ha jól emlékszem a gyártó honlapja is PC-snek nevezi, annak kiváló.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
p00h
tag
igen, ezzel tisztában voltam, de bevallom sosem voltam whitefülű, eúgy voltam vele, hogy egy laikusnak mint én ez elegendő, sőt az eddigiekhez képest csoda lenne.
Egyik ismerősöm faterja mindig milliós hangfalakkal foglalkozott és jól szóltak ugyan, de én nem hallottam akkora különbséget sosem. De tudom, ez engem minősít
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest