Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    legenda

    válasz Tamoo #162291 üzenetére

    Egyéni ízlés dolga, hogy nem kedvelem a nagyméretű hangszórókat. Vannak kivételek, mint például a Focal Grande Utopia 40 centise, ám az a hatalmas egyéb méretek miatt indokolt. Ugyanakkor szubládáikban a legnagyobb hangszóróméret a 13 colos.
    Sok elismert gyártó nem készít még szubládákat sem 14 colosnál nagyobb hangszóróval. A JL Audio megállt 13,5 colnál, akinek kevés, választhatja a dupla hangszórós változatokat. A REL csak a limitált darabszámú, 6500 fontba kerülő No.25-be tesz 15 colost, az összes többi 12-es és nekik is van duplázottjuk.
    Az ultra high end MBL 400000 eurós rendszerében, amiből a hangsugárzók ára több mint 200000 euró, 2 db szub-oszlop adja a mélyhangokat, mindkettőben 6 db 12 colos hangszóróval. Lehetne nagyobból kevesebb, de nem véletlenül álltak meg 30 centinél. [link]
    Bárkik bármit mond, tapasztalatom és számos gyártó tervezőinek hitvallása szerint a 12 col az a méret, amiben optimálisan ötvöződik a mélyátvitel és a gyorsaság, pontosság, részletező képesség.
    Volt nálam Velodyne DD15, ami összességében tetszett, de közel sem okozott akkora élményt, mint az SPL 1200 Ultra. Teszteltem itthon más 15 colosokat is, autómban volt ugyanakkora, sőt, Magnat Agressor is ami 24 colos. Végül mekkorát választottam? 12 colost, éppen a fent leírtak miatt.
    A "velős megjegyzéseknek" ez a magyarázata.
    Természetesen, akinek a 18 colosok hangja tetszik, használjon olyat.
    Valamint soha nem becsültem le az olyan szubládákat, mint amilyen neked van. Sőt, talán elkerülte a figyelmedet, éppen azt írtam, hogy magamnak is alighanem olyat választanék, éppen a zseniális ár/érték arány miatt. De csakis 12 colos hangszóróval. ;)

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák