Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz BBéci #161964 üzenetére
Biztos azért mert a legtöbb embernek nem szórakoztató ilyet hallgatni. Nem kifejezetten rossz, csak nem élvezetes; ezért feltették maguknak a kérdést, hogy ez most vicc vagy komoly. - Hát ez bizony komoly
Ha diktátor lennék akkor pl. megszűnne a másképp írjuk mint mondjuk és az "ly" is törlésre kerülne ... De hát nem vagyokEgy a fórumhoz picit jobban kapcsolódó kérdés:
Az Audioquest-en kívül szokás (volt) még ezüstöt használni szubkábeleknél?
Csak azért kérdem, mert ütközik az eddigi tapasztalódásaimmal. -
Dorian
félisten
válasz fehér_ember #161969 üzenetére
Igen, más gyártók is használnak.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
alphamooncam
őstag
Ha szabad beleszólnom...
Azt gondolom, hogy a kulcs a "reakcióidő".
Attack (felfutás) -Release ( lecsengés )
Mély tartományban a felfutási idők (ms) jellemzően hosszabbnak kell lennie, mint a felsőbb tartományokban, hogy ne vágódjon le a tranziens.
Ebből következően azt gondolom, hogy szubkábelnél nem feltétlenül van szükség a réznél jobb vezetőképességre a jelalak helyes ábrázolásához.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
Quetz
őstag
válasz alphamooncam #161972 üzenetére
Sehol sincs szükség a réznél jobb vezetőképességre.
-
alphamooncam
őstag
válasz Quetz #161973 üzenetére
Házimozi jellegű felhasználásnál akár igazad is lehet...
HM rendszeremben nincs ezüst tartalmú kábel, viszont a HIFI-ben van, de tudod kinek a pappp... Szerintem.
Retteg a szegénytől a gazdag s a gazdagtól fél a szegény. Fortélyos félelem igazgat minket s nem csalóka remény.
-
BBéci
legenda
válasz alphamooncam #161974 üzenetére
Nem vagyok kifejezetten ezüst párti, kizárólag az érdekel, milyen hangot biztosítanak a kábelek. Viszont számos olyan ezüstözöttel és színezüsttel találkoztam, amik mély, maradandó benyomást tettek rám. Elég, ha csak a Siltech-eket említem, de a csúcs és csúcs közeli Nordostok is ezüstözöttek, azoktól is elámultam párszor.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Hohocali
aktív tag
A sokat emlegetett Oelhbach NF-214 sub kábel is ezüstözött pl.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
sixpak
nagyúr
válasz Hohocali #161976 üzenetére
Az enyémbe [10% ezüst van, nem vagyok meggyőződve róla, hogy jobb mint a réz....viszont szép a doboza, azért vettem.
https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Hohocali
aktív tag
válasz sixpak #161977 üzenetére
Nem állítottam, hogy jobb az ezüstözött.
De az hogy szép, simán elfogadható indok, mert sokminden más között is így döntenek az emberek, pl. ruhák, autók, telefon, nők, stb."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
z4zelda
tag
Anthem 720 vs Nad t 777v3. ill. Arc vs Dirac live
Két hm erősítő bemérő rendszere érdekelne ,hogy mik a különbségek ill.mennyire bonyolult a használata főleg a Dirac mennyirre kiforott!
Mindkét erősítő megfelelne számomra ,de kiprobálni nem hiszem ,hogy lesz lehetőségem !Köszi!
-
mettek
addikt
válasz z4zelda #161981 üzenetére
Nekem nad t758 v3 van. A korábbi bemérőrendszerekhez (audissey, ypao) képest ez fényévekkel jobb. Azonban kell hozzá egy pc vagy laptop mert azon fut a szoftver. Teljesen rendben van a program, szép és egyszerű kezelőfelület, sztem hülye biztos kb.
Azonban ha visszqolvasod a hozzászólásaimat akkor láthatod hogy a szub csatornán ez sem képes csodákra. Nálam 2 szubbal csak úgy lett jó a hang hogy előtte rew-vel megkerestem a szubok ideális helyét.
A másik gondom az volt hogy ha a szubot a többi hangsugárzó hangerő szintjére húztam akkor nagyon sokat visszavett a szubból a dirac és így kb nem volt mélyem ezért lehet többször kell mérni és próbálkozni vele. Nálam az oldotta meg hogy rew-vel megtaláltam a jó helyet és kicsit alul kalkuláltam a szubok hangerejét bemérés során, így nem vett vissza belőle annyit. Bemérés után meg tekertem rá a szub erősítőjén.
Ami nálam még kicsit fura es bosszantó volt hogy ha a dirac bemérés megvolt és ez be van állítva az avr-en akkor manuálisan swmmilyen értéket nem tudsz utólag módosítani. Ez annyira nem jó. De amugy szuper munkát végez.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
z4zelda
tag
válasz mettek #161982 üzenetére
Mettek köszönöm,hogy megosztottad a Dirac-os tapasztalatod ami alapján nem hátránya a Nad-nak!
Rotel proci-végfokban gondolkoztam de abban semmi szoba korrekció sincs!
Anthem (510) végfok nélkül nem valami combos és folyamatos terhelésnél a venti sem volt csendes ill. Nadom még nem volt majd meglátjuk!
Más alternatívát nem látok,7 csatornánál nem kell több ill.felesleges lenne fizetnem érte,mert van ,hogy a kevesebb több! -
mettek
addikt
válasz z4zelda #161994 üzenetére
Nálam a nad 758 olyan mozit csinál amilyet régóta nem hallottam...akkor is csak egy demo szobában. Illetve hasonló hangot kaptam még anno a primare spa23-tól ami millió fölötti avr volt.
De persze minden ízlés, rendszer és akusztika függő. Max ha nem jön be, visszaküldöd.Még annyit a dirac-hoz hogy az alap licensz ami jár hozzá az csak 500hz-ig dolgozik és korrigál. A teljes tartományhoz meg kell venni a full licenszt 100 dollárért. Én megvettem. Csak hogy ne érjenek meglepetések.
PSN: Mattacks87 Xbox ID: HUNgAlien
-
exception
aktív tag
válasz z4zelda #161992 üzenetére
Nekem Anthem van, én mindent tudok rá mondani, csak azt nem, hogy gyenge lenne. Az ARC is nagyon jó, tényleg szépen korrigál, amit lehet, nagyon jó mozit csinál. Értelmes hangfal kell mögé, hogy meg tudja mutatni, mit is tud, nálam ez még hiányzik.
"Barátnő? Az mi? Valami ritka pokemon?"
-
WaterWave
veterán
válasz BBéci #161999 üzenetére
Érdekes vagy féléve hirdeti ha nem több... Lehet az ára a szűk keresztmetszet de én se ilyet vennék 6-7 száz ezrekért.
• PlayStation 5 • PSN: waterwave0122 • Thinkpad X1 Yoga • LG 48 OLED C1 • Samsung Galaxy S9+ • Tp Link AX6000 • Marantz SR8015 AV Receiver • Synology Nas 718+ 6GB • Klipsch R-28F 7.1.2 Dolby Atmos •
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest