Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Nem attól haladó a topik, hogy egymást túllicitálva írogatjuk a szubládák számát, méretét és a wattokat.
Ha a Házimozi Stúdió Nappali nevű, 50 négyzetméter körüli demószobájában elegendő két darab JBL Synthesis 1500 Array, márpedig bőven az, akkor ne jöjjön nekem senki azzal, hogy 20 négyzetméteresnél kisebb szobába két darab 46 centisre van szükség. Színtiszta baromságnak tartom, persze tiszteletben tartva az egyéni ízlést és igényeket. Mindeni úgy élvez, ahogy tud.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
python1
veterán
válasz BBéci #161101 üzenetére
Ja, van itt elég példa, hogy cserélgetik a tagok a szubokat szépen serényen, közben meg előre nem haladnak, inkább csak oldalra. Én sem hittem volna, hogy létezik 1db szubon túl élet, míg talajt nem fogtam, pár fórumtársnál, vagy saját mozimban nem próbáltam volna. Persze nem kell a végletekben gondolkodni, de tervezni, érdemes az igényeknek megfelelően.
-
-KP-
addikt
válasz BBéci #161101 üzenetére
Lerágott csont már. 1 darab mélynyomóval 1 darab ülőpozícióban kapsz normális mélyeket és ez független a hangszóró méretétől. Ez a 46 centi nagyon bekattant nálad is. A szobában keletkező állóhullámokat 2 vagy 4 szub megfelelő elhelyezésével lehet kordában tartani és ebből a szempontból a kis szobák jóval problémásabbak, mint a nagyok. Plusz amilyen horror árúak a normális basszuscsapdák,ott tartunk, hogy olcsóbb megépíteni a plusz szubládát, mint megtölteni a sarkokat basszuscsapdákkal.
Az pedig hogy valakinek lehetősége van thx referenciahangerőn mozizni, és ne adj isten szereti is, és le is meri írni, az nem farokméregetés. Ahogy a kalkulátor sem, ami valós teljesítmény szükségletet számol a hallgatási távolság alapján.
Úgyhogy nagyon is helye van ezeknek a témáknak ebben a topikban. Elvégre haladó topik lenne a téma címe.[ Szerkesztve ]
-
Quetz
őstag
Ez állítólag egy Dayton 18" sub
-
ctrlaltdel13
őstag
Voltam ma lőni (Gemini lőtér).
Minden fegyvernél egy lövés erejéig levettem a fülvédőt.
Na ha ezt valaki rendszere ugyan úgy vissza adja, szóljon😊.
Bocs az off-ért. -
BBéci
legenda
válasz ctrlaltdel13 #161105 üzenetére
Ha az volt régen a 7 mesterlövész, akkor oda jártam bő 12 évig.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
Olyasmikkel jössz, amikről ugyanaz a véleményem. Számtalanszor leírtam, hogy szerintem is érdemes két szubládát üzemeltetni. Itt nem erről volt szó, hanem a pici helyiség és a két darab 46 centis hangszóró viszonyáról. Nem hiszem el, hogy a meglévő tapasztalattal a hátad mögött azt állítod, hogy csak akkorákkal lehet elérni a THX által ajánlott hangnyomást, amit én is roppant módon tudok élvezni.
Azt viszont én állítom, hogy baszuscsapdák és egyéb akusztikai kezelés helyett nem megoldás egy második szubláda rendszerbe állítása.
Egyetlen szóval sem említettem olyasmit, hogy ennek a témának nincs helye ebben a topikban, Igenis van!Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
joydrv
tag
Üdv!
Lehet, hogy amatőr kérdés, de azért megkérdem tőletek: tervezek venni életemben először normális hangfalkábelt. Sztereó módban, 2 db álló hangfalat fogok vele bekötni egy Yamaha R-N602 erősítőbe. A kérdésem az, hogy mivel nem egyforma távolságra vannak az erősítőtől (kb. 1,5 m illetve kb. 3,5 m) fontos-e, hogy egyforma hosszú legyen a két kábel, vagy vághatom mindkettőhöz méretre?
-
-
joydrv
tag
Pont a feltekerés miatt kérdeztem rá. Ugye "sima" áram esetében nem túl szerencsés a hosszabbítót feltekerve használni. Nem tudom "hang" esetében ez mennyire befolyásoló tényező, hiszen ez is egy elektromos jel. Ezen meditálgattam... De maradok akkor mégis az egyforma hossz mellett. Köszönöm!
-
BBéci
legenda
-
törölt tag
ezt komolyan kérded? valamit nem figyeltél...
-
Koppola
friss újonc
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! :-) Hoznak nekem holnap 2 erősítőt és sajnos nem értek hozzá így nem tudom, hogy melyiket vegyem meg. Valaki tudna nekem segíteni?
Technics SA-AX530 20 EZER Ft
Technics SA-GX2300 15 EZER FtEz a kettő közül kellene választanom! Köszi a segítséget! :-)
[ Szerkesztve ]
-
-
embe
nagyúr
válasz Koppola #161119 üzenetére
Szia!
Az első - Technics SA-AX530 - egy több mint 20 éves, digitális bemenetet sem tartalmazó sorrund rádió erősítő.
A másik - majd 30 éves sztereó rádióerősítő. A 90-es évek legelején volt nekem az eggyel kisebb Technics SA-GX130D. De ez egy alap sztereó rádióerősítő.A kérdés mit szeretnél elérni, mire kellene erősítő?
Meg ne feledd a fórum témája: " házimozi haladó szinten" !Ha a házimozi irányába szeretnél elindulni, inkább kérdezz itt - házimozi belépő szinten - de előtte javaslom a téma összefoglalót olvasd el!
-
embe
nagyúr
Nincs valakinek tapasztalata - "hangzásügyileg" - a Denon AVR-X4200W vs Denon AVR-X4300H erősítőkkel?
HEOS illetve a plusz 2 hangfal nem érdekel. -
törölt tag
Szia!!
Sok különbséget nem tapasztaltam hangzásban, inkább szolgáltatások terén van eltérés.
Sokáig X4000-et használtam, annak a hangja teljesen kielégítő, ha valakit nem érdekelnek a legfrissebb szolgáltatások, láttam eladót 120-ért is.
Annyiért ajándék az a hangminőség, ha nincsennek audiofil igények, akár zenélni is egész szépen lehet vele.. -
embe
nagyúr
válasz #98221312 #161126 üzenetére
Szia!
Jelenleg egy Denon AVR-X2500 van bekötve, de volt pár az utóbbi időben, és hallani lehetett a változást.
Azért a 4000-ig nem szeretnék visszamenni. Van pár dolog ami jó ha megvan.
Most csak amiatt kérdeztem, hogy hangban van-e az említett 2 modell között különbség vagy csak szolgáltatásokban, érdemes-e a 4300-ast venni a 4200-es helyett. -
BBéci
legenda
Nem emlékszem pontosan, melyik évben történt az eset, de nem az a lényeg.
Kint voltam Berlinben az IFA-n, a Denon standon beszélgettem az egyik kiállítóval. Kértem, tekintsen el a PRESSE kitűzőmtől, magánemberként, Denon erősítő tulajdonosként kérdezem: van-e hangminőségbeli különbség az AVR-3802-3803-3805-3806 között? Azt válaszolta, hogy nincs, csak amiatt nem érdemes cserélni. Erős a gyanúm, hogy ugyanez a helyzet az általad nézegetett készülékekkel is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
embe
nagyúr
válasz BBéci #161128 üzenetére
Igen, ezt én is így gondolom, de kel a megerősítés. Legalábbis, szerintem, az én eszköz környezetemben valószínű nem lenne hallható különbség a 4200 és a 4300 között.
Ami szolgáltatással többet nyújt a 4300, azokra igazán nincs is szükségem.
Nézelődök, keresgélek.
Amiket próbálgattam, az utóbbi időben, azok közül a Denon jön be. Hangra és kezelhetőségre is.
Volt Yamaha, Pio, de igazából a Denonhoz kanyarodtam vissza.
Néha veszek egy nagy levegőt, és a CA CXR 120 felé kacsintgatok........ -
BBéci
legenda
Bő két évig volt felső-középkategóriás referencia erősítőnk a CXR120, többnyire nálam üzemelt, szerettem, élveztem a hangját, ami magától értetődő, mert baromi jó. Denonból csak a 7200 jobb nála. Egyszerű, mint egy faék, akárcsak a Primare SPA22/23, de ez egyáltalán nem baj.
Remélem, hamarosan piacra kerül egy új, mindent tudó Cambridge Audio AVR!
Ha kedveled a Denonokat, ki kellene próbálnod egy Marantzot is.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
embe
nagyúr
válasz BBéci #161131 üzenetére
Minden bizonnyal, de én azért Googliztam kicsit.
Igen ott lebeg a szemem előtt a Marantz, csak amiket nézegetek azok még drágák. Tudom nem az számít....de a kinézete is tetszik, akárcsak az említett CA-nak.
Pl. a Yamahával az volt a gondom, hogy nekem olyan "bazári" kinézete volt, illetve agyon volt bonyolítva.
Viszont ha a 7200-eshez hasonlítod a 120-ast akkor - az én szintemen - elég magasra tette a lécet. -
BBéci
legenda
Pontosítsunk!
Nem az AVR-X7200H-hoz hasonlítottam, hanem azt állítottam, hogy a Denonok közül az, ami talán jobb hangú, mint a CXR120.
Az a Denon lenyűgözően jó hangot produkált, tudása, szolgáltatásai bőségesek, 5-6 évesen nagyon baráti áron megvehető, De ha nem tartasz igényt Atmosra, Heosra és hasonlókra, akkor hangminőségben nagyjából ugyanazt kapod a CXR120-tól.
Már párszor elmeséltem, hogy összehasonlítottuk a még picivel jobb CXR200-at Primare SPA23-mal, melynek során a Cambridge Audio messze lemaradt, de az áráért akkor is szuper.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
Nekem a 4000-es Denon hangjánál jobban tetszik a Marantz 7007.
Van egy barátom akinek 7013 van, összehasonlítottuk, a 7007-el, de ott sem véltünk felfedezni hatalmas különbségeket.
Nekem mondjuk az feltünt, hogy a 7013-ban már MultXT32 kalibrációs szoftver van, és az valamivel lineárisabb hangképet eredményezett. -
veterán
Sziasztok
Van egy Denon házimozi erősítő. A kérdésem az lenne hogy tudtok olyan Bluetooth vevőt mondani amit jack csatiba lehet dugni, és így telefonról lehetne vele zenét küldeni az erősítőre?
Köszönöm!
iPhone 13 Pro Max
-
-
veterán
válasz #09634560 #161140 üzenetére
Erre gondolsz hogy USB-n keresztül egyszerűbb megoldás? [link] USB Bluetooth 4.0 Receiver Adapter
(#161141) Ance
Köszi a linket, tényleg elég sok megoldás van, el is kezdek akkor böngészgetni hogy melyik lenne a legjobb, talán mondhatni az USB-s a legegyszerűbb.iPhone 13 Pro Max
-
Khaosz55
addikt
Szerintetek melyik jobb választás SVS PB-2000 vagy Klipsch R-115SW vagy R-112SW?
Van 2 db svs SB12-NSD ládám és a kanapé mögött egy Klipsch RW10.
kedvem szottyant mélyládát venni, de zárt ládát nme akarok. A nappali amarikai konyhás. 65-70mˇ2 3,5méteres belmagasság ( kb 230mˇ3). A két zárt NSD-t szeretem zenére, de ha elgurul a gyógyszer édes kevés. Hátul a klipsch jó szolgálatot tesz mozi alatt, fury beindul a tigris becsokizok.Szóval én nem vagyok audiophile és egy bizonyos szint felett totál felesleges költenem mert nem hallok különbséget, igen ilyen is van. Nekem a reflex ládákkal semmi bajom nekem tetszenek, pont az hogy van benne erő és érzem és nekem nincs vele gondom, hogy úgymond nem olyan pontos.
Lehet el kéne adni a 2 db NSD-t és két reflex a helyére vagy hátra még egy klipsch vagy SVS PB2000.
-
WaterWave
veterán
-
BBéci
legenda
válasz WaterWave #161145 üzenetére
Az elfogultság általában nem szerencsés, a te esetedben egyértelműen hátrányos, mert van egy kiváló hangminőségű erősítőd, ami nem képes megmutatni a tudását azokkal a Klipsch hangdobozokkal. 5000-es Marantz való hozzájuk.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Khaosz55
addikt
Különben tudtok valakit aki hangrendszer bemérésével foglalkozik Győrben ?
Egy mikrofonos bemérés szeretnék, hogy hova ideális a mély ládát rakni meg egy komplett bemérést? -
embe
nagyúr
Úgy néz ki egy Denon lesz.. egy Denon AVR-X4200W.
Kíváncsian várom!
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest