Hirdetés
- PlayStation 5 Pro teszt
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- Assetto Corsa Competizione
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milanos
csendes tag
válasz mettek #153769 üzenetére
Ma megjött az Amazontól a Pangea AC14SE tápkábelem. Denon DCD 2500 NE CD lejátszóba dugtam, aminél a HiDiamond Power 3-assal szinte semmilyen különbséget nem észleltem a sima tápkábelhez képest, itt viszont döbbenetes volt.Teltebb hangzás, részletgazdagabb, olyat is hallottam, amit eddig nem.Köszi az ajánlást./ A HiDiamond 570 Eurós arához képest ez csak 72 Euro volt ! /
-
hunaqua
addikt
válasz zsoika #153852 üzenetére
Ezt keresgélem most én is.A Yamaha ic800-at is néztem,a HECO-nak is van elég sok verzió.
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
zsoika
addikt
válasz hunaqua #153862 üzenetére
A baj az hogy túl sok verzió van és nem tudom milyen paramétereket kell figyelnem azon kívül, hogy gondolom azonos hangszórókészletű az ajánlott.
Valószínűleg a JBL lenne jó nekem a CMMD magas miatt, de valami olcsóbb változat kéne pl. [link]...ez meg nem CMMD.(#153860) WaterWave: Igen ...volt már 3 is, de ebben a PM bass funkció eléggé becsapott..... 3 napom ment rá mire rájöttem hogy ez okozza a túlzó mélyeket.
[ Szerkesztve ]
-
hunaqua
addikt
válasz zsoika #153868 üzenetére
Nálam a hátsó falra is kerül(het) gipszkarton,így itt lehetne a Surround Back hangfal is beépíthető. Két keret "lógna" le, ebbe kerülne bele a süllyesztett hátsó hangszóró pár.Köré pedig kőből (gipszből) keret.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
hunaqua
addikt
válasz hunaqua #153869 üzenetére
Ilyesmit használ itt valaki ?
http://www.hififutar.hu/index.php?P=1&K=3&ID=6630#prettyPhoto
-
zsoika
addikt
válasz zsoika #153858 üzenetére
#153856) -KP-
Visszaolvasva ezt találtam [link]
Csak külföldről lehet rendelni ? Melyik típust ajánlanád?(#153869) hunaqua: Nekem mennyezeti Atmos-ra kell , nem hátra, de az elv ua. Azon agyalok hogy melyik lenne a legolcsóbb,de mégis szép megoldás. Valószínűleg a gipszkartonba vágott a legszebb ,de attól félek hogy kongana és berezonálna a karton.....mert nincs semmilyen szigetelőanyag ott. Vagy kéne rakni?
[ Szerkesztve ]
-
Hohocali
aktív tag
válasz zsoika #153868 üzenetére
Nálam lapos hangfal van irányítva. A "bevágós" hangszóróhoz nálam nem volt meg a mélység, ezért nem akartam lejjebb hozni a plafont. Lehet még lokál "púpot" csinálni kartonból, és abba belevágni. Nálam adottak voltak a "lapos" hangfalak, és külön szoba, így nem kell megfelelni "nappali" követelményeknek.
Bennem van egy kis kétely amiatt, hogy a "bevágós" módszer előttem "lövi" a talajt valahol. A magasa ugyan "tekergethető", de a keresztváltás általában 3kHz. Ezalatt még bőven irányított a hang."az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
BBéci
legenda
válasz hunaqua #153869 üzenetére
A surround back hangdobozoknak ugyanúgy kell távolság, mint a többinek. Itt azt szoktuk ajánlani, hogy legalább egy, de inkább másfél méterrel a hallgatói pozíció mögött legyenek. Nem fölötte, mögötte!!!
Nálam a plusz két hangsugárzó vezetéke számára megvannak a kiállások, cső az aljzatbetonban, de éppen az említett távolság hiánya miatt csak 5.1 a felállás. A kanapé támlájától 35-40 centire tudnám elhelyezni a hangdobozokat. Próbáltam, borzalmas volt.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
hunaqua
addikt
válasz BBéci #153874 üzenetére
Nem fölé kerülne,hanem akkor mögé a hátsó. Alapvetően egy ágy ami ott van előtte,tehát attól függ,hogy ülök fekszem ,bármi.Tehát alapvetően megvalósítható az elvárt pozíció is. A szoba szabályos (csak háló),az atmos megy a mennyezetre,avval semmi gond. A hátsókat ( SB) akarom a hátsó falba építeni. 12 éve van egy számomra hibátlan 5.1 rendszer benne,ezt szeretném most bővíteni.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz hunaqua #153876 üzenetére
Nézd meg ezeket az ábrákat: [link], szinte kivétel nélkül azt mutatják, hogy a 4 db háttérsugárzó mindegyikének azonos távolságra kell lennie a hallgató fejétől. Amennyiben magasabban lesznek, mint amilyen messze, az óriási gáz, semmi értelme. Mit ér a bővítés, ha azzal rontasz a hangzáson?
Úgy látom, mnden észérv hiábavaló, csinálj, amit akarsz.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz zsoika #153879 üzenetére
Ha sztereó, akkor két különálló csatornával és kábellel kell meghajtani.
(#153881) -KP-
A többi 5 hangdobozban lévőknél nagyobb hangszórókat tennél a plafonra?[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
zsoika
addikt
válasz BBéci #153882 üzenetére
"Ha sztereó, akkor két különálló csatornával és kábellel kell meghajtani." Ez eddig rendben is van de minek? Én a .4 -re gondolok , hogy így elég egy sztereót rakni középre!?
Értettem mit akar mondani -KP- ...természetesen Én a 6-osok között nézelődök (de pillanatnyilag az 5-ös is elég lenne) mert szeretnék hsz vonalon is fejleszteni v.mikor.
-
Pazolini
senior tag
válasz BBéci #153874 üzenetére
de éppen az említett távolság hiánya miatt csak 5.1 a felállás
Véletlenül se vedd provokációnak, de régebben elvi volt az indoklásod az 5.1 mellett, nem pedig pozicionálási/belső építészeti/lakberendezési. Most úgy tűnik, fájó szívvel le kellett mondanod a több csatornáról.
-
zsoika
addikt
HiVi-n kívül alternatíva? Ha jól látom az AVX-en most nem elérhető, de rákérdeztem a topikban.
Ezt néztem még [link]
Ahogy látom Atmos tekintetében még nem halmozódott fel akkora tudás mint a sima 5.1.....jóval kevesebb infót találok róla.
A HiVi milyen kategóriát képvisel? A Magnat nem a legjobb azt tudom.[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
Melyik progival lehet a szobát méretpontosan megrajzolni ? 3d-be volt már itt a topikba de nem találom
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
hunaqua
addikt
válasz BBéci #153880 üzenetére
Értem ,de a hátsó lekerül a hátsó fal közepére.Nem a mennyezet körnékén lenne már.A surround meg oldalt álló. Így nagyon hasonló már az általad másolt rajzokhoz is.
kb. az oldalsó surround és a hátsó falon lévők magassága közötti különbség max. fél méter.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
-KP-
addikt
válasz zsoika #153885 üzenetére
én azért írtam ezeket, mert ezek normál áron 3-400 eurós darabáron mentek németországban, ahhoz képest meg bagóért megkapod. elhiszem hogy szerinted elég az 5-ös is, de én hangyafaroknyi árkülönbség mellett egyértelműen a legnagyobbakat venném... De ha számít az a 10.000 forint difi, akkor vedd a kisebbet..
[ Szerkesztve ]
-
zsoika
addikt
Természetesen nem a 10eFt jelenti a problémát, csak nem tudom mennyire rezonál be tőle a mennyezet.
Azt gondoltam hogy talán a 6-os nem annyira rángatja mert valamivel könnyebb. Szokták ezeket fönt hangszigetelni, mint a dobozokat? Pl vatelinnel.
Sajnos nincs tapasztalatom a témában ,de majd most lesz .
Köszönöm a segítséget -
BBéci
legenda
válasz Pazolini #153884 üzenetére
Csúnyán félreértetted a korábbi hozzászólásaimat, soha nem volt elvi indoklásom az 5.1 mellett. Fájó szívről sem volt szó.
Ha kívánod, segítek ezt tisztába tenni.(#153888) Dorian
Ezt magyaráztam én is, de hiába.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Zigi
senior tag
válasz Dorian #153892 üzenetére
Nem hiszem, hogy 2-4 13 cm-es hangszóró jobban döngetné az álmenyezetet mint ahogy sub láda.
zsoika
nem tudod duplázni a gipiszkartont ott ahová a hangszórók kerülnek. Elég lehet egy nagyobb darab is "köré" merevítésnek. Én nem mondanék le az 5.1.4- ről ha lenne lehetőségem kiépíteni. Az elkövetkező években nyomni fogják az atmost. -
zsoika
addikt
Nem 5" hangszóróról volt szó , hanem 8" és az jelentős különbség.
Nem szeretnék lemondani róla, csak ki szeretném találni hogy lenne a legpraktikusabb és szebb.
Illetve szerintem az Onkyo 838 csak 7.2.2 -t tud, ha jól tudom.A kartont nem tudom duplázni felül és a mélynyomó most sem kíméli.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Összefog az x86-ért az AMD és az Intel
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Spórolós topik
- PlayStation 5 Pro teszt
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Megjelent a Silent Hill 2 Remake
- PayPal
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- AMD FX
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs