Hirdetés
- PlayStation 5
- Xbox Series X|S
- Call of Duty: Black Ops 6
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Úgy tűnik, hogy elkészült a S.T.A.L.K.E.R. 2 Heart of Chornobyl
- Bestbuy játékok
- Assetto Corsa Competizione
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-KP-
addikt
válasz ctrlaltdel13 #153800 üzenetére
na ja, még egy mérési grafikon sincs, amin látszódna hol hatásos a szivacs. Amúgy meg, 440 dollár, postával áfával ez mire ideér lesz 700 dolcsi, majdnem 200k huf. Ebből pedig már rengeteg lehetőség van, akár DIY-re, akár valódi gyapot alapú elemek vásárlására.
-
-KP-
addikt
válasz adamsfamily #153802 üzenetére
Szerintem aki megveszi, fáradtságos melóval felrakja és közlik vele, hogy le kéne szedni,na az sírna be igazán
[ Szerkesztve ]
-
AMDFan
addikt
válasz adamsfamily #153802 üzenetére
Azért érdemes végignézni a videót. A végén van before/after összehasonlítás. Mindenképpen jobb lett az akusztika. Más kérdés, hogy valszeg olcsóbban is el lehetett volna érni ugyanilyen eredményt.
-
adamsfamily
tag
válasz AMDFan #153805 üzenetére
Persze hogy változott,tagadhatatlan,csak kérdés hogy mit csillapít,és mennyire?
A basszust a legnehezebb csillapítani,az ilyen visszhangot akár kárpittal,szőnyeggel,függönnyel,bútorral is hasonló eredményre tudod hangolni.
De én nem akarok senkit semmiről meggyőzni,az tény hogy én magam is kényszerültem hasonló szivacsot kivágni,mint macskát........!! -
AMDFan
addikt
válasz adamsfamily #153806 üzenetére
Persze ez mindig kérdéses, hogy mit és mennyire csillapít. Ha nem akar az ember sokszázezer forintot akusztikai kezelésre költeni, akkor marad az, hogy DIY elemeket csinálsz, vagy ilyen kész elemeket vásárolsz, a többit pedig digitálisan korrigálod. A közép és magas tartományok utózengését olcsón is meg lehet regulázni, a mélyet nem egyszerű, főleg egy többfunkciós térben, mint pl. egy nappali.
(#153807) ctrlaltdel13: végignézted a videót? a laptop hangszórón is szépen átjön, hogy a "room echo" nagymértékben csökkent. Erre senki nem mondhatja azt, hogy rosszabb lett. A túlcsillapításhoz pedig ennyi szivacs kevés.
[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
Sziasztok. Mostani szettemhez keresek Atmos hangszórókat, nem a falra akarom szerelni, hanem a frontokra raknám Kettő közül melyik ajánlottabb:
SVS Prime Elevation Dolby Atmos, DTS:X, Auro 3D polcsugárzó vs Dali ALTECO C-1.
-
brobi76hun
tag
Üdvözletem!
Lenne egy kérdésem!
Mit kell ahhoz, hogy bekapcsoljon a Dolby a játékok alatt! Win 10-et használok Onkyo tx-nr525-el.
A filmeknél nincs gond a MPC visz mindent.
Kipróbáltam a WinStrore-ból a Dolby accesst, de nem működik, nincs hang. Lehet azért mert az
Onkyom nem támogatja a Dolby Atmost, nem tudom!?
Le lehet tölteni valahonnan valamit ami működésbe hozná? -
Dorian
félisten
válasz allein #153814 üzenetére
Biztos nincs lehetőség?
Mi a bérlőinknek azt szoktuk mondani, hogy azt fúrnak amit akarnak, csak a kaució visszaadásának a feltétele, h pontosan ugyanolyan állapotban adják vissza a lakást, mint ahogy átvették. Falban lyukat javítani a világ legegyszerűbb dolga, festeni meg úgyis kell a köv. bérlő előtt.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
BBéci
legenda
Tök mindegy, mit ír, rajzol a DALI. Az Atmos kitalálójának, megalkotójának, a Dolbynak az irányelvei, útmutatásai a mérvadóak, semmi más, mert a többi csak marketing. El akarják adni a hangdobozokat, meghülyítve a hozzá nem értőket.
Az Atmos objektum alapú, ezért úgy keverik, hogy a fejed fölül érkezzenek bizonyos hangok. Amikor a hangforrás messze előtted, a front- és centersugárzók mögött van, az a büdös életben nem fog a fejed fölül szólni.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
mpo
veterán
válasz BBéci #153821 üzenetére
Ha annyira szent a Dolbynak, amit kitalált, akkor miért Dolby Atmos Enabled Speakers a nevük?
A Dolby oldalán a Dolby sorolja föl, kik gyártanak ilyet.
A Denon setupban is állítható mindkettő, ami az ábrán van.Ha azon kell dolgozni, hogy ne verődjenek vissza a hangok a falakról, az ablaküvegről és padlóról, akkor miért ne verődhetne vissza a mennyezetről?
Ha érted, akkor már elavult.
-
mpo
veterán
Értem amit írtok, én is tisztában vagyok vele, hogy a mennyezeten adja a legjobb hatást.
Nálam most a frontok tetején van (nem mögötte) és a DTS:X demónál (2018-as 4K) csukott szemmel megmondja bárki, hogy a hangok a térben hol vannak.
A frontok fölé tervezem az áthelyezésüket, de meg kell vesztegetnem a feleségem ehhez, ami sokba kerülne.Ha érted, akkor már elavult.
-
qqzs
őstag
Q: How can I get overhead sound if I don’t mount speakers in my ceiling?
Use speakers equipped with Dolby Atmos enabled technology.
Through our knowledge of psychoacoustics and sound physics, we’ve developed speakers that
can create overhead sound even though they’re only a few feet off the floor. These speakers fire
sound upward, where it reflects off the ceiling to produce an incredibly lifelike recreation of
overhead sound—you really have to hear them to believe them.
You will be able buy integrated Dolby Atmos enabled speakers that include both traditional
forward-firing speakers and upward-firing speakers in one speaker cabinet. (Those speakers
have two sets of posts, one for the traditional speaker and one for the upward-firing Dolby
Atmos enabled speaker.)
But if you already have conventional speakers you like, you can simply buy Dolby Atmos enabled
add-on speaker modules. These include only the upward-firing speakers. You can put the add-on
modules on top of your current speakers or on another nearby surface.[ Szerkesztve ]
Eladó: GTS450
-
mpo
veterán
Köszönöm, de ne fáradj, mindenki hülye, aki ezt elhiszi.
A 4K is mókusvakítás, de én filmet már nem nézek tévén FHD-ban, itt meg tudom nézni, hogy valóban az-e.
[link]A Dolby és a DTS oldalán is ott van, melyik film készült azzal a formátummal.
-
qqzs
őstag
"you really have to hear them to believe them."
Multkor talaltam stereo pozicio teszthangot. ket hagszoroval a hang ment a hangszorok ele moge es le fel is.
Nem hittem volna, ha nem hallom.
9.1 fejhalgato ami ugye kamu, de megis jon hatulrol a hang.A plafonra iranyitott visszaverodo hang ehhez kepest semmi.
De hat halado topikban egy kabel keresztmetszeten mulik neha az elet es halal, pont ez a kerdeses?
Eladó: GTS450
-
mpo
veterán
Dolby Atmos Demo 2016. lemezről
a 00003, a 00018 és 00019.m2ts-t hallgasd meg.A DTS Demo 2016 és a DTS:X Demo 2018 (4K) lemezekről, pár darabot meghagytam, hogy ne filmet kelljen indítani, ha meg akarom mutatni a barátomnak. De egyik barátomnál nem volt ezeknek hatása.
Amikor 4K filmet indítottam, egy jó jelenetnél, akkor szó nélkül nézte, mint egy szobor.
-
mpo
veterán
-
BBéci
legenda
Az olyasmi, mint a hangprojektorok működési elve. Valamennyi visszaverődik, de halovány árnyéka annak, amikor a megfelelő helyeken vannak a hangszórók. Akor inkább egy valóban jól kivitelezett, összeállított 5/7.1 rendszer, fülmagasság fölött elhelyezett háttérsugárzókkal.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Bodó2015
csendes tag
Sziasztok
Nézegettem több helyen is és megtaláltam, hogy ugye a fülmagasság fölé 60-90 cm-re kell rakni a háttér sugárzókat 5.1 esetén, de a surround sugárzók alja, teteje, magas hangszórója vagy melyik része legyen 60 centin?
-
BBéci
legenda
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Asszociációs játék. :)
- alza vélemények - tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Derail Valley
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Politika
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs