Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • liszi70

    nagyúr

    válasz m3ss #150149 üzenetére

    "ezt nem tudom A/B-vel valtogatni mint a speakereket...meghallgatok 1 szamot vagy egy jelenetet egy filmbol aztan a masikkal is? nyilvan ugy hogy en ne tudjam melyik kabel van epp bent.."

    Igen, muszáj vaktesztet csinálni, anélkül soha nem fogod megtudni, hogy érdemes-e költened. Ne hagyd magad rábeszélni az egyszerűbb "tesztelésre" (pontosabban nem tesztelésre), mert a placebo-nak óriási hatása lehet. A vakteszt ezt kizárja. Kérj meg egy barátot, hogy random cserélgesse a kábeleket, de az sem baj, ha úgy csinál, mintha cserélne, de közben nem cserél. A lényeg, hogy semmiképp se tudd, hogy melyik kábel van bent. 7-8 csere már elég. Ha felismered, mikor melyik van bent (és javít is), érdemes megvenni és költeni rá. Ha nem, nem. Hidd el, megéri a rászánt időt és energiát.
    Egyesek azt hiszik, amit hallani vélnek, az a "jó fülük" eredménye. Pedig az marha könnyen becsapható. :)

    Pityu :"ha vkinek attól "szól jól" a cucc, mert millás tápkábele van, akkor neked nem mindegy, h mitől élvezi?"

    Nagy tévedésben vagy, ha azt gondolod, hogy engem az árak, és a millák érdekelnek. Akkor is irritáló a hülyeség, a butaság és a megalapozatlan érték-ítélet, amikor pár forintról van szó. A személyes kedvencem "hifi-tapasztalás" témakörében - a zeneszoba bútorainak egyik lába alá tett névjegy hangképjavító hatása - egy fillérbe nem kerül, mégis bátran állíthatom, hogy (Darvas ide-vagy oda), baromság. Pedig ezt is "tapasztalták" egyesek. Ráadásul, nehogy azt a szokásos szólamot vesse valaki a szememre, hogy "ki se próbáltad", még ki is próbáltam. Azóta is szégyenlem, hogy rászántam az időt. :D Nem az a lényeg, hogy millás, vagy 10k-s a tápkábel (vagy bármi) hanem hogy annak a hatását milyen módszerrel állapítják meg. A placebo 10k-s és millás kábel esetén is működhet, de még két különböző színű, de azonos beltartalmú PC-s kábel között is. :)

    Nekem is volt 60k-s, 100k-s, (nekem drágának számító) tápkábelem, de azon kívül, hogy élmény volt ránézni, és a minőséginek gondolt tárgyak birtoklásának konzumidióta eufóriáját okozta, valós hangi hatása nem volt. Persze itt szokott az következni, hogy biztos süket vagy, meg nem olyan a rendszered, meg nem hagytad bejáratódni..... De valójában az a helyzet, hogy én is "hallottam" ám olyasmi javulásokat, amiket a fórumokba belelelkendeznek, csakhogy én jó párszor rászántam az időt és energiát arra, hogy kiderítsem a kiegészítő tárgyak VALÓS hatását. És a vakteszteken kiderül, mi a valódi hatás. Ezért félnek annyira a vaktesztektől a marketingesek, meg az önigazolók is. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák