Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjanner
tag
Sziasztok!
Cseréltem a régi erősítőmet egy Denon AVR-X4200-re. A korábbi H/K 132-ben nem volt semmiféle mérőmikrofonozás, így az Audyssey nekem most új. A mérést követően Large-ra állította a Frontokat és a Centert, plusz a vágásokat is eléggé alacsonyra lőtte (40 Hz volt ha jó emlékszem). Ezeket utána manual módban átállítottam Small-ra és 80Hz-re. Az Audyssey beállításaiba ha visszamegyek még az eredeti mérés szerinti adatok vannak, a Manual módban pedig amit beállítottam. A User Manual szerint ha átállítom a mérés szerinti beállításokat, akkor nem fogom tudni használni a Multi EQ módot. Ennek ellenére jelenleg be tudom kapcsolni. Ez azt jelenti, hogy így az Audyssey eredeti beállításait használja? Nem teljesen egyértelmű számomra a manuális átállítás, vagy én állítottam be valamit rosszul.
Köszi előre is!
-
rootmin
tag
válasz PrinceHerceg #130692 üzenetére
Jól sejted, "vágás" miatt van ott az a kondi, aluláteresztő szűrőként működik.
Gyakorlatban nincs sok szerepe, mert üzemszerű esetben abból a frekvenciatartományból, ahol már belenyúl a hangba (~300 Hz fölött) , elvileg nincs tartalom a sub bemenetén. Valószínűleg inkább a biztonság kedvéért van ott, pl. a dobozon belül esetleg rákerült zajok szűrésére, tehát én mindenképp rajta hagynám a helyedben, nem véletlen tették oda.
A cserélgetésnek viszont a fenti alapján sok értelme nincs szvsz .
-
lemmy9
őstag
válasz gjanner #130701 üzenetére
Régebbi Denonról tudok nyilatkozni. Ha érintetlenül használod az Audyssey-t, akkor zöld a led, ha belepiszkálsz, akkor piros, de használhatod módosítva. Nekem van egy "Load" menüpont, hogy bármikor visszarakd a saját beállításait. A manual mód szerintem a kézi EQ mód. A lényeg, hogy belemókolhatsz a mérésébe, és úgy megy tovább.
Szerintem!
-
gjanner
tag
válasz lemmy9 #130705 üzenetére
Köszi az infót, igen azt gondoltam, hogy használhatom módosítva. Nálam nincs zöld-piros LED (legalábbis nem erre a funkcióra). Van egy Audyssey felirat amikor "használja", viszont azt nem tudom hogy ilyenkor az eredeti beállításaival vagy az általam módosítottakkal jön a hang (ez főleg a small-large és vágások helyretétele miatt fontos lenne).
-
gjanner
tag
válasz lemmy9 #130707 üzenetére
Check nincs, helyette ilyenek a Setup menüben:
Audio/Audyssey menü, ahol a MultEQ XT32 "Reference" értéken van, ami azt jelenti hogy a mérés szerinti alapértékeket használja.
Aztán van olyan, hogy Speakers, amin belül Audyssey Setup (a mérés szerinti beállításokkal) és van Manual Setup (amiben az általam módosított értékek szerepelnek).
Nekem nem egyértelmű, hogyan lesz Manual módban állított hangszórók mellett MultEQ XT32 és mondjuk Dynamic EQ használható. -
blakey
titán
válasz gjanner #130708 üzenetére
A mért értékek átkerülnek a Manual módba, használhatod az Audyssey beállításait és ha módosítasz a Manual Setupban akkor azok lesznek érvényesek, tehát átállítlja az értékeket amiket korrigálsz.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Pazolini
senior tag
válasz blakey #130709 üzenetére
Akkor elvileg két értéket is meg tud őrizni minden AVR, amely az Audyssey-t tudja?
Mert akkor végfokos üzemmódra (=AVR Front pre-outon megy ki) csinálnék egy automatát, és Dolby Atmos mozira (=AVR Front madzagon, Atmos pre-outon) egy manuálisat. Persze a banánokat tologatnom kell ki-be, attól függően, hogy a sztereo vagy a HM hajtja meg a frontszpíkereket, de annyira kevés számú atmos hangú film van még, hogy ez csak elvétve fordulna elő.
És addig nem vennék még egy 30 ezres Onkyo atmos passzívat sem, hisz el vagyok az 50W-os Genius aktívval Atmosra, ha nem kell mindig újra kalibráltatnom a hangot a frontvégfokok eltérő ereje miatt. -
blakey
titán
válasz Pazolini #130711 üzenetére
Igen, az Audyssey megmarad, bármikor használható és bemenetenként változtatható, hogy Manual vagy Audyssey, legalábbis én úgy láttam eddig mindkét Denonon.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
gjanner
tag
válasz blakey #130709 üzenetére
Köszi, akkor ezek szerint a módosított beállításokat használja.
@Nemir Ombe:
Nem akarom vagyis még nem tudom hogy akarom-e, jó-e az nekem.
3 napja van meg a cucc és még a tapasztalás útján próbálom beállítgatni.Azonban most egy kissé besz@rtam, ráengedtem egy FW frissítést vezetékes neten és kb. 1,5 órája csinálja, miközben az elején 40 percet írt rá. Az elmúlt közel 1 órában 3min, majd 2, aztán 1 és újra 3min-t ír ki a saját kijelzőjén. Ez normális vagy bekerült valami végtelen ciklusba?
[ Szerkesztve ]
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Laposelemer #130715 üzenetére
Rendelj innen [link], itt legalább tuti, hogy "nem eredetit" kapsz ..... és nem kell ilyeneken gondolkoznod
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Tarlóbetyár
tag
válasz Nemir Ombe #130710 üzenetére
Miért nem jó ha használja?
-
Laposelemer
tag
válasz Nemir Ombe #130716 üzenetére
Ehhh...., hogy aliexpress-re nem gondoltam...
Viszont a 10A-es IEC apa kérdésem komoly volt.
Ugyanis hiába cserélem ki a betáp kábelét az erősítőnek, ha a kábelezés az elosztó dobozig erre a felhasználása "kevéssé alkalmas". Inkább úgy fogalmaznék, hogy annak idején bizonyos szempontokat nem vettem figyelembe.
Szóval az erősítőtől nézve:
fali dugalj - 3xMKH 1mm2 (kb. 20m, együtt fut más erősáramú vezetékekkel) - kismegszakító (B6A) - UPS kimeneti kábel (3x0,75mm2) - UPS (line interactive) - UPS bemeneti kábel (3x0,75mm2) - kismegszakító (B10A) - túlfesz levezető - fi reléEbben a kiépítésben a 20m MKH már nem cserélhető vastagabbra, mert teli van a fali cső.
Az UPS be és kimeneti kábelei elvileg cserélhetőek, de ott is kellene egy fél méternyi fali csövet nagyobbra cserélni és ide kellene az apa IEC.Hiába jó az erősítő betáp kábele, ha a rendszer többi eleme gyengébb.
A kérdés, hogy milyen szintig van értelme betáp kábel cserének ebben a kiépítésben?[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Tarlóbetyár #130717 üzenetére
A dyn EQ kb. olyan, mint a sztereoban loudness, lehet használni (belépő kategóriában néha még "jót is tesz" a kapott hangnak), de egy komolyabb AVR + rendszer esetén semmi szükség rá....
Hmm ....
-
arcitec
addikt
válasz gjanner #130714 üzenetére
Mit frissít? Ha DTS:X -et akkor az eltart egy darabig, az a 40 perc amit saccolt az úgy/kb paliban is van. Nézd meg a neted sebességét milyen mérd ki pc-n. Ha lehet ne kapcsold ki. Még semmit nem írt meg? Csak tölt? Az Onkyo 7 file-ban küldte a DTS:X -et. De most nézem az előző is annyiban jött, de az nem tartott ennyi ideig. Ha nem írt meg semmit, akkor akár le is állíthatod, de azt csak akkor amikor már nincs másra remény. Hagyd akár holnapig is.Ezért célszerűbb letőlteni pc-n és pen drive-ról felrakni, bár eleddig én is közvetlen NET-ről raktam fel. Rá vagy 1 hónapra elakadt a net (évente 1x). Na ha akkor lett volna, nem tudom mi lett volna a vége.Ezért ha még lesz pen drive.
[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
blakey
titán
válasz Tarlóbetyár #130717 üzenetére
Mert inkább elvesz a hangminőségből, mérőmikis kalibrálás után, a távolságok kivételével szinte mindent korrigálok illetve nincs Dyn. EQ. és Vol., a Subwoofer levelt bekapcsolom (0-án hagyom) és a beállított értéket kb. 6 dB-lel növelem, a kalibrálás többnyire a Dín EQ-hoz állítja a Sub-ot, szóval azért lesz erőtlen az egész hangzás.
(#130720) arcitec
Normális eszközök esetében az online frissítés úgy történik, hogy előbb letölti és memoriába rakja, addig nincs frissítés, a valódi frissítés már offline, cserébe az áramkimaradás nem tesz jót neki.[ Szerkesztve ]
-
Tarlóbetyár
tag
válasz Nemir Ombe #130719 üzenetére
👍👍 Értem!
-
blakey
titán
válasz Tarlóbetyár #130723 üzenetére
A Sub kiemeneti szintje állítható és korrigálhatod, utána nem lesz dinamikátlan a hangzás és sokkal jobb mint Dyn. EQ-val vagy/és Dín. Vol--al.
-
arcitec
addikt
válasz blakey #130721 üzenetére
Ez igaz, mindenre,de jobb a békesség elve. Egyébként szekciók vannak és azokat külön file-ba szervezve tölti le, ha letöltötte, felírja. Ha elakad, pl a 3.iknál, milyen lesz a firmware, attól még nem biztos , hogy működőképes marad.Nálam nem töltötte le mind 7 file-t egyben. Szóval igazad van(részben), de van benne rizikó ....(Ezt a gyártó is leírja...)
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Tarlóbetyár #130726 üzenetére
Azt is lehet, bár én már tudom, hogy nagyjából negyed állásban jó és a többit az erősítőn állítom be.
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz Tarlóbetyár #130728 üzenetére
Tetszik az eredmény?
-
gjanner
tag
válasz arcitec #130720 üzenetére
Hi,
Töltött vagy 2 órán keresztül és reménytelenül visszatért az 1 min után a 3 min-re... ezt pedig kb. 1,5-2 órán keresztül. De úgy tűnt, hogy csinálja, csak nem bírja befejezni. A net pedig stabil volt alatta. A végén leállítottam egy tápkábel kihúzással, mert a manual szerinti standby plusz bill. kombó nem működött. Itt leizzadtam másodszor is... végül rátaláltam a neten az USB-s FW frissítés módszerre, ami szerencsére működött és még a beállításaim is megmaradtak. Féltem hogy kockává változik az új családtag ...mert ugye a neten ilyenkor jönnek szembe a hasonló irományok, plusz UK-ból szereztem be és erősen kérdéses a hazai szervíz/gari.A Dyn EQ és társai vonalon én is letesztelem a javasoltakat holnap...
Egy kérdés: pusztán a Sub level állítás (növelés) meghozza a kívánt eredményt?
A Dyn EQ ki-be kapcsolása nekem úgy tűnt, mintha nélküle kb. 10dB-vel gyengébb lenne minden. De akkor ezek szerint kézi finomhangolás kell neki a kikapcsolás után?[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz gjanner #130731 üzenetére
Remek, hogy sikerült. A fentebb írva és ha jobban visszalapozol vannak javaslatok a beállításra, de az EQ beállításaiba simán belenyúlhatsz, ami fülre neked jobb. Nálam is így volt kicsit kellett hangolni, de mondjuk főleg a sub-on. Ha nincs más jó a mobil is.Volt nálam spéci műszer bemérés sub-ra. Azt megmértem mobil-al is. Az 73-75 (dB) volt a mobilon(S4). Ezt felhasználtam később is és működik. -8 (dB) az erősítőn, a sub meg úgy 25% -on.Próbáld ki, De a füledre is figyelj...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz BBéci #130733 üzenetére
Mert? Telepítő állította arra. Ha bővebben leírnád az indokaid, akkor aszerint fogok eljárni. Bár mintha lett volna erre itt korábban magyarázat, hogy miért jó lehet az is., illetve milyen esetekre igaz az amit írsz. Köszönve ...
[ Szerkesztve ]
-
arcitec
addikt
válasz bajnokpityu #130735 üzenetére
A rébuszokon kívül nem lehetne tartalmasabban fogalmazni? Mire jó ez, nem mindenki érti ezeket a fél szavas tört mondatokat.Azt is írtam , hogy hozzáértő szakember állította arra. Nem is akárki volt... Köszönve az érthető válaszokat, mert mint írtam , akkor megfontolom ... Ja és ez a haladó szint vagy nem , itt kaptam a reagálást ide tudom kapni a választ...
Nemir Ombe : Igen ez volt az indok - (+1 már megint neked ) - de működik így is. De ha át kell konfigurálni megteszem , csak értsem is, meg lehet más is tanulna belőle .. SB200 kitűnően működik.-.
Igen az ideális hely, nyilván való , ami nem mindenhol biztosítható, pláne ha a szoba közepén lenne az... ez van ...De mint írtam szakember állította arra ..[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
válasz arcitec #130734 üzenetére
Az automata bekapcsolás (ha van a sub-on) nem biztos, hogy érzékeli az alacsony jelet, zajszint (mint írták) feleslegesen van feljebb tekerve a sub-on a hangerő, inkább érdemes ott levenni és az AVR-en 0 környékére "belőni" ..... ha az Audyssey ennyire alacsonyra teszi az AVR-en, akkor ott (feltételezhetőleg) elég rendes "elhelyezési" gondok vannak a sub-nál (ugyanúgy, mint amikor irreális távolságra állítja a sub-ot "fázisproblémák" miatt ..... de ezek már nem egyszer le lettek írva itt is ....
Hmm ....
-
bajnokpityu
félisten
válasz arcitec #130736 üzenetére
Az összes kérdésre találsz bőven választ. Elég sokan írtak már a témáról.
Természetesen ettől függetlenül a fontossági sorrend:
1. neked tetszen, ez a legfontosabb
2. az audissey-t és a din EQt érdemes néha kikapcsolni, hogy azt is halld, amikor már jobban fog tetszeni ezek nélkül
3. az egyszerűbb szobaEQ-kat ki szoktuk kapcsolni, mert többet ártanak, mint használnak. Nem a totál lineáris frekimenet a legfontosabb , és ezek az egyszerűbb EQk csak ezeken tudnak javítani, gyakran fontosabb dolgok kárán. Trinovot meg Diracot meg inkább bekapcsolni szoktuk, ez más liga.eladó topping dac
-
arcitec
addikt
válasz bajnokpityu #130738 üzenetére
Köszönöm, de megjegyzem én is csak próbáltam másik fórumozónak segíteni, ha már ide írt és érezhetően ,első lépései közt be volt pánikolva( ami a szituban érthető is volt). Nálam ki van finomítva az EQ kézzel, fülre.
A sub meg megfelelő műszerrel szakember által lett mérve és állítva.... De lehet itt a vége fórumozásomnak..[ Szerkesztve ]
-
Nemir Ombe
addikt
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #130740 üzenetére
+1, de sok ilyen történt nálam is, az elmúlt hetekben
már mint oda vissza állítgatás...[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz arcitec #130739 üzenetére
A műszer (hangnyomásmérő) mutathatja ugyanazt az értéket abban az esetben is, amikor az erősítőn alacsony, szubládán magas a beállítás, mint amikor fordítva. Viszont a többiek által leírt okok - automatikus bekapcsolás, zaj - okozhatnak problémát, ellentétben azzal, amikor erősítőből kijövő jelszint magasabb. Érdemes arra törekedni, hogy minél magasabb jelszint (több V) haladjon a kábelen.
A sértődésed, a reagálásod gyerekes és ha ezek miatt elhagyod a topikot, senki nem fog sírni utánad.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Lacielvtárs
nagyúr
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
BBéci
legenda
válasz Lacielvtárs #130743 üzenetére
Kezdve az élménybeszámolóval.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz Lacielvtárs #130743 üzenetére
Lassan összeállhattok BBéci-vel egy közös teszt/cikk megírásához ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz Nemir Ombe #130746 üzenetére
addig álljak féllábon, szerintem
-
mesteruram
tag
Sziasztok!
Először járok itt, látom sok hozzáértő tag van itt, Azt szeretném tudni hogy a Denon AVR X2000 erősítőn hogy lehet mindent vissza állítani a gyári beállításokra. Valamit nem jól csináltam és az USB semmit nem olvas be, és ha visszaállítom aztán majd a többit is beállítom. -
arcitec
addikt
válasz BBéci #130742 üzenetére
Köszönöm. El fogom követni a javasolt beállításokkat...
Annyit azért had jegyezzek meg, hogy a pár szavas megjegyzések helyett egy jobban "mindenki" számára érthető hozzászólás sok esetben szerencsésebb lehetne, olyan ami mindenkinek jól,jobban esne. Csak ennyi,még ha nem "magasröptű" a kérdezett téma akkor is... stb...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Sorozatok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Építő/felújító topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Opel topik
- Filmvilág
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- BIOS frissítés
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest