Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz Csabroncka #130653 üzenetére
Igen,láttam...csúnya lesz nálam a film....
-
andronic
csendes tag
válasz Dorian #130604 üzenetére
Köszönöm a tippet.A SÍN kábelről jókat olvastam korábban, többen talán Denon erősítőkhöz használtá(to)k. Ennél többet nem nagyon tudok róla (illetve azt igen, hogy vastag és nehezen hajtogatható), Fogalmam sincs milyen módon lehet beszerezni.
A Supra Lorad, Aq NRG2, Isotek Premier vonal ami első gondolatként önállóan felmerült bennem. Jelentősen többet nem nagyon szeretnék ennél költeni. Persze, ha lehet használt áron.(#130605) liszi70: Sokszor dőlök be a placebo mágiának, de az utóbbi időben szeretek ésszel költeni. A tápkábelek különbözőségét az esetek többségében még meg is hallom.
[ Szerkesztve ]
-
hello28
aktív tag
válasz Nemir Ombe #130649 üzenetére
Szia
Értem akkor nincs sok különbség?40 eFt ..
Minden ugyan az?
4K része hangminőség stb..???
És NR 1606 es 1607 azok milyen kategóriák a fent emlitettekhez képest ?[ Szerkesztve ]
-
kurucz24
tag
válasz Norbi 72 #130652 üzenetére
A dB-ek kapcsolatban lenne egy észrevételem/kérdésem.
Tegnap volt szerencsém a Mission Impossible: Rogue Nation című filmhez(true-hd - max.bit rate 8736kbps), illetve A Sólyom végveszélyben című filmhez(dts - max.bit rate 1510kbps).
Míg az első totál élvezhető volt -25dB-n, többször -20dB-n, addig a második ezeken a hangerőkön már zavaró volt.(általában próbálok 5-re kerekíteni )Ez a true-hd jobb minősége miatt lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Dorian
félisten
válasz andronic #130655 üzenetére
SÍN-t egy salgótarjáni srác gyártja és fejlesztette ki, nálam (Bp. XIII.) van elvihető kipróbálható példány. Pár hónapja beszéltem vele utoljára, akkor azt mondta, h nem tudja tud-e még gyártani alapanyag beszerzési dolgok miatt. H ez azóta megoldódott-e nem tudom, de kipróbálni ki lehet. Ára korábban ~12e Ft /m volt, ez lehet, h drágult, a részleteket majd vele ha egyáltalán tetszik. Nálam ez van erősítőben, sub-ban.
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
andronic
csendes tag
válasz Dorian #130661 üzenetére
Köszönöm a lehetőséget, nagy valószínűséggel élni fogok vele. Nincs egy órája, hogy megrendeltem a T-12-t, talán valamikor jövő hét elején érkezik. Utána valamennyire még bejáratni is kellene. Ezt követően gondolom logikusnak a kábelpróbát. Addig is egy Lorad-ot még beszerzek, van eladó az aprón. Így már egy hármas összehallgatást - akár vaktesztként is - végre tudok hajtani néhány hét múlva.
-
arcitec
addikt
válasz kurucz24 #130657 üzenetére
Nem talán azért,mert a DTS erőteljesebb, dinamikasabb,hangosabb(is) mint a Dolby? A Dolby is jó főleg a TrueHD, de az akkor is mondhatni visszafogottabb szolídabb. (De lehet van jobb megfogalmazása is.)
Mint pl az Atmos és a DTS:X is különbözik. Míg az előbbi irányítottab, értem ez alatt, hogy csak azon hangok vannak az Atmos csatornán , melyek "oda valók". A DTS:X pedig sokkal "több mindent" rak oda olyat is , ami a térben akár máshol is elképzelhető, illetve van is. Nem mondanám, hogy jobb az egyik,mint a másik.Az Atmos a precizításában tetszik, a DTS:X meg abban ,hogy jobban kiterjeszti (időben is) a hangot. Változatos legalább, ja és a DTS a Neural:X-ként többször használható. Egyébként kíváncsi lennék ki ki hogy látja.Nyilván ez csak az én véleményem...[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
kurucz24
tag
válasz arcitec #130664 üzenetére
Kb. arra gondoltam amit írtál, csak neked sikerült jobban megfogalmaznod. A DTS valóban erőteljesebbnek tűnt, de a True HD jobban tetszett. Atmoshoz, DTSX-hez még nem volt sajnos szerencsém, de ami késik nem múlik.
Az amúgy mitől függhet(hogy a Te szavaiddal éljek), hogy a DTS erőteljesebb a True HD meg visszafogottabb, de élvezhetőbb(persze ez csak az én rendkívül laikus véleményem)? Ha egyáltalán függ valamitől. -
blakey
titán
válasz blakey #130511 üzenetére
Canton Sub 85 lett.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz blakey #130668 üzenetére
szerintem, jó döntést hoztál
milyen szub kábeled van hozzá?
ha sima hagyományos pár száz forintos, akkor sürgősen cseréld le egy komolyabbra, mert egy jó minőségű szubkábel, meg duplázza a canton teljesítményét, minőségét...
nekem is ilyen szubom van, és nagyon megdobta a hangzást és a mély hangok minőségét[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
blakey
titán
válasz Lacielvtárs #130670 üzenetére
Jó kábelem van, még csinálok egy mérést, mert jobban vissza kell vennem a szubot.
ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
dota1
aktív tag
Srácok, nemrég szereztem egy B&W ASW600 subot. Most vennék hozzá egy normális sub kábelt. Érkezőben van egy AQ irish red sub kábel hozzá, de azon kattogom , hogy ezt a subot csak Y-nal szabad bekötni-e?
Azt látom , hogy a komolyabb sub kábelek nem Y kábelek. Ha Y kell akkor van olyan Y elosztó a sub oldalra ami hozza az irish kábel minőségét?
Köszi előre is. -
arcitec
addikt
válasz kurucz24 #130666 üzenetére
Igen, ahogy közben írták is,a keverésen sok minden múlik,attól lehet jobb az egyik illetve a másik, független attól, hogy Dolby vagy DTS. Amit írtam(pl dinamika különbség ,hangosság, stb) az általában az alap értékekre értettem, ha mindkét formátumban az adott hangsávok optimálisan(jól) vannak elkészítve...
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz blakey #130671 üzenetére
akkor jó, nekem is a normális kábelnek köszönhetően majd +10 db-el plusz hangerőt, és tartalmas dinamikát kaptam
de most intézem a háttereket.
végül is csak sikerült felraknom a másikat is, igaz nem szimmetrikus a rögzítés, de fenn van és nem nagyon kókányólva"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
dota1
aktív tag
válasz Nemir Ombe #130674 üzenetére
Oks, köszi!
Szóval az in Right a mono sub bemenete. Én a balra kötöttem eddíg, mert úgy emlékeztem. Rögtön át is dugom -
BBéci
legenda
válasz andronic #130675 üzenetére
A teljes bejáródáshoz legalább 100 óra kell. De 30-40 után már egyre kevesebbet változik a hang.
(#130677) gadjoe66
Nézd meg a kezelési leírásában, melyik a monó bemenet![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Quetz
őstag
válasz Lacielvtárs #130676 üzenetére
Én egy kicsit visszafogottabban fogalmaznék mert szerintem erősen túlértékeled a csere hatását. +10db hangnyomás eléréséhez nagyjából meg kell tízszerezned a teljesítményt. A kábelek passzív eszközök, tehát kizárhatjuk, hogy ez sikerülne.
-
blakey
titán
válasz Lacielvtárs #130676 üzenetére
A +10 dB-hez nem tudok hozzászólni, mondjuk azért az túlzás, hogy ekkora javulás lenne. Első mérés volt egy kicsit "erős", azóta korrigáltam, lehet, még ellenőrzöm, de 2 ellenörzés után is ugyanazt mérte.
Meglátjuk milyen lesz, egyelőre jónak tűnik.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz blakey #130683 üzenetére
& Quetz: akkor lehet rosszul fogalmaztam.
a normál szub kábelnél az erősítőn nullán volt a szub érték, és a szubon a potméter +1 db-ra volt állítva.
kicseréltem a szub kábel egy minőségire, azóta az erősítő bemérés után, nulla a szub érték, és a szubon a potméter, most jelenleg -10 db-en van.
így értettem, vagyis erre utaltam amikor írtam a javulást.
lehet ez nem a kábel vagy a szub érdeme, de ez nálam a kézzel fogható eredmény.ui: ránéztem, bocsánat rosszul fogalmaztam, mert azt hittem az érték mínusz 10, de nem mert -6 db-en van most jelenleg
[ Szerkesztve ]
"Egy perc hosszúságát az határozza meg hogy a budi ajtó melyik oldalán állsz." ¯\_(ツ)_/¯
-
blakey
titán
válasz spiky03 #130678 üzenetére
Én nem sláger szerint választottam, minőségi javulásra törekedtem egy meghatározott kereten belül. Végül ezt választottam, majd kiderül, hogy jó döntés volt. Az biztos, hogy eddig jól teljesít, színben is illik a Dalikhoz (fekete kőris), nem túl nagy doboz de mégis jól szól.ELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
-
Quetz
őstag
válasz Nemir Ombe #130686 üzenetére
Ki kellene mérni, mert sajnos az AVR nem megbízható. Erre a saját példám:
Sony str-dn840 nekem mindig +10-re állítja a sub gaint pedig az már egyértelmüen túl sok. Amikor újra kalibráltam az elmúlt évben már rutinból vettem le ezt 0-ra. Pár hete beszereztem umik-1 bemérő mikrofont a hozzávaló kalibrációs profillal. Amikor 75db-t mértem a front hangfalakon, akkor a mélynyomó 88 körül produkált. Mivel az AVR-ben már nullára állítottam a gaint, igy a mélynyomón is lejebb tekertem a potmétert.Lehet, hogy inkább úgy kellene kalibrálnom, hogy -3/-6 között legyen meg a 75db a hallgatói pozícióban, de még nem volt időm játszani vele.
Abban a témában, hogy a kábelek megváltoztatják a hangot, még a cambridge audió sem mer egyértelmüen állást foglalni, pedig az senki sem vitatja, hogy ők az egyik legnagyobb név a szakmában. Rád bízzák a döntést... amikor valószínűleg olyan mérő eszközeik vannak amihez nekünk esélyünk sincs hozzájutni. Nagy biznisz a kábelgyártás
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Dagidög #130685 üzenetére
Tudtommal a DTS vett vissza.
(#130689) Quetz
A hangminőséget nem lehet mérőeszközökkel definiálni, dokumentálni, de nem is kell. Teljesen korrektek a CA-nál, mindenki otthon, próbával döntse el, milyen kábelre van szüksége.[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
PrinceHerceg
őstag
válasz PrinceHerceg #130622 üzenetére
Sziasztok!
Már majdnem berendeltem a megfelelő minőségű kondikat az erősítő szintrehozása végett, de a hangszóróra rábiggyesztett 110uf 100V-os példány egyenlőre feladja a leckét!
Egyfelől mi célt szolgálhat, tán vágás, másfelől kell az oda, ha igen, mire lenne érdemes lecserélni?
Köszönöm a tanácsot + segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Bobolit
aktív tag
Le kellene festenem egy pár hangszórót fehérre, mármint a dobozát
A hangszóróselyem vajon hogy reagál, ha ráfújok fehér spray-t? Nem tömődnek el a pici lukak? -
Bobolit
aktív tag
válasz Nemir Ombe #130694 üzenetére
Az a baj, hogy nincs annyi "lukbetömőm"
-
walter70
tag
Sziasztok!
Dali Concept 6 szetthez tudnátok erősítőt ajánlani?
Jelenleg Harman-Kardon AVR 171 van,de szeretnék kicsit feljebb lépni.A szoba kb. 25m2,a keret max. 150eft lenne,egy-két éves használt is lehet. -
walter70
tag
válasz Nemir Ombe #130699 üzenetére
Köszi,ez megnyugtató .
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest